کد خبر: ۵۴۱۳۶۱
زمان انتشار: ۱۱:۱۳     ۰۳ آذر ۱۴۰۳
کج‌راه دولت برای حفظ کرسی ظریف!
پیش از این مجید انصاری با نقل بخشی از نظر رهبر انقلاب گفته بود ایشان با اصلاح تابعیت قهری موافقند اما هیچ اشاره به مخالفت ایشان با موضوع تابعیت غیرقهری نکرد.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری 598، موضوع اصلاح قانون تابعیت قهری و غیرقهری به یکی از مسائل بحث‌برانگیز در سطح دولت و مجلس تبدیل شده است. در این میان، سخنان مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، به عنوان پاسخی به اظهارات مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، ابعاد تازه‌ای به این حواشی افزوده است.

مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در واکنش به اظهارات مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، درباره موضع رهبر معظم انقلاب در خصوص اصلاح قانون تابعیت قهری، تصریح کرد که این نقل‌قول مربوط به حدود دو ماه پیش است و تأکید نمود که رهبر انقلاب در آن زمان با اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری مخالف بودند. فضائلی همچنین یادآور شد که تصمیم‌گیری درباره ضرورت اصلاح هر قانونی به عهده دولت و مجلس است و تنها مخالفت مجلس با فوریت این لایحه بوده است.

پیش‌زمینه ماجرا

لایحه پیشنهادی دولت، بدون تفکیک میان تابعیت قهری و غیرقهری، خواستار حذف کل موضوع تابعیت مضاعف همسر و فرزندان از قانون شد. این در حالی است که بر اساس قوانین فعلی، تفکیک میان تابعیت قهری و غیرقهری اهمیت بسیاری دارد، چرا که تابعیت قهری به معنای تابعیت تحمیلی و تابعیت غیرقهری به معنای تابعیتی است که بر اساس درخواست فرد به او اعطا می‌شود.

گفته می‌شود که دولت با نادیده گرفتن این تفکیک، در صدد قانونی کردن وضعیتی بوده است که تابعیت غیرقهری فرزندان برخی مسئولین را نیز پوشش دهد. از جمله این موارد، بحث درباره تابعیت فرزندان محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه، مطرح شده است. بر اساس قوانین ایالات متحده، اگر فرزند یک نماینده کشور خارجی در خاک این کشور متولد شود، تابعیت آمریکایی تنها پس از درخواست رسمی قابل اعطا است. این بدان معناست که تابعیت فرزندان ظریف، تابعیت غیرقهری محسوب می‌شود.

تناقض در اظهارات مسئولان

مجید انصاری پیش‌تر در اظهارات خود گفته بود که رهبر انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق بوده‌اند اما اشاره‌ای به مخالفت ایشان با تابعیت غیرقهری نکرده بود. این برداشت ناقص از سخنان رهبر انقلاب باعث ایجاد سوءتفاهم در رسانه‌ها و افکار عمومی شد. در مقابل، مهدی فضائلی تأکید کرد که موضع رهبر انقلاب مشخصاً درباره مخالفت با تغییر در قوانین تابعیت غیرقهری بوده است.

ابعاد سیاسی موضوع

انتقادها به لایحه پیشنهادی دولت نه تنها از منظر حقوقی بلکه از نظر سیاسی نیز مطرح است. اصلاح طلبان قصد دارند با پیش کشیدن مسئله قهری و غیرقهری راه را برای بهره‌برداری‌های سیاسی باز کنند و منجر به مشروعیت بخشیدن به تابعیت عیرایرانی برخی از مسئولان یا خانواده‌هایشان شود. این در حالی است که داشتن تابعیت مضاعف برای مسئولین همواره مسئله‌ای حساس و مورد توجه مردم بوده است.

 مهدی کوچک زاده نماینده سابق مجلس در ویراستی نوشت: 

عزیزان! اصل بحث و جنجال در مورد تابعیت قهری و غیرقهری انحرافی و برای گم شدن اصل اشکال است!
۱- مسئله اینست که اگر همسر یا فرزند کسی که می‌خواهد در منصب حساسی به کار گرفته شود، دارای تابعیت بیگانه باشند چه قهری چه غیرقهری، اگر شرایطی پیش آمد که آن مسئول به واسطه تابعیت فرزند یا همسر بر سر دو راهی ای قرار گرفت که بین منافع همسر و فرزند و یا منافع ملی یکی را انتخاب نماید، چه خواهد کرد؟ با توجه به حب همسر و فرزند احتمال صدمه به منافع ملی هست و چون این محتمل خطیر است نمی‌توان از احتمال اندک آن هم چشم‌پوشی نمود بنابر این عقل و منطق حکم می‌کند کسانی که دارای چنین بستگانی هستند از اشتغالشان در اندک مشاغل حساس ممانعت شود!
بی انصافها دارند مسئله را جوری طرح می‌کنند که انگار با این ممنوعیت متطقی و صددرصد عقلایی جماعتی چندین هزار نفره دارند بیکار و عاطل و باطل می‌شوند.
 
۲- ناگفته نماند رهبر معظم انقلاب در آنچه آقای فضایلی نقل نموده تاکید کرده‌اند که: «تصمیم‌گیری درباره ضرورت اصلاح هر قانونی برعهده دولت و مجلس است»
 
۳- به نظر من همه این بازیها و جنجالها قطعا برای حفظ کرسی ظریف در دولت است که مصداق اتم کسانی است که امام رضوان‌الله علیه در مورد به کارگیری آنان در مسئولیت‌های کلیدی فرموده:
««باید سعی شود تا از راه رسیده‌ها و دین به دنیا فروشان، چهره کفرزدایی و فقرستیزی روشن انقلاب ما را خدشه‌دار نکنند و لکه ننگ دفاع از مرفهین بیخبر از خدا را بر دامن مسئولین نچسبانند و آنهایی که در خانه‌های مجلل، راحت و بی‌درد آرمیده‌اند و فارغ از همه رنجها و مصیبتهای جانفرسای ستون محکم
انقلاب و پابرهنه‌های محروم، تنها ناظر حوادث بوده‌اند و حتی از دور هم دستی بر آتش نگرفته‌اند، نباید به مسئولیتهای کلیدی تکیه کنند، که اگر به آن جا راه پیدا کنند چه بسا انقلاب را یکشبه بفروشند، و حاصل همه زحمات ملت ایران را بر باد دهند، چرا که اینها هرگز عمق راه طی شده را
ندیده‌اند و فرق و سینه شکافته نظام و ملت را به دست از خدا بیخبران مشاهده نکرده‌اند و از همه زجرها و غربتهای مبارزان و التهاب و بیقراری مجاهدان که برای مرگ و نابودی ظلم بیگانگان دل به دریای بلا زده‌اند، غافل و بیخبرند.»» 

حمید رسایی نیز در پاسخ به ادعای مجید انصاری و توییت مهدی فضائلی درباره مشکل قانونی ظریف در تصدی مشاغل حساس نوشت:

اصولاً چیزی به نام تابعیت قهری نداریم! این اصطلاح را ظریف برای توجیه تابعیت فرزندانش درست کرده وگرنه آمریکا به زور به کسی تابعیت نمی‌دهد مخصوصاً کسانی مانند ظریف که به دلیل دیپلمات بودنش، صلاحیت قضایی نداشته و برای کسب تابعیت حتماً نیازمند درخواست است!

توضیحات رسایی درباره توییت آقای #فضایلی و ادعای آقای #مجید‌انصاری درباره موافقت #رهبر انقلاب با اصلاح قانون موضوع تابعیت قهری

فرزندان مقامات جمهوری اسلامی که تابعیت آمریکا دارند، نمی‌توانند به عنوان یک نظامی از خاک ایران دفاع کنند!

مطابق آنچه در سایت نحوه ابطال تابعیت آمریکا ذکر شده، با پرداخت حدود ۲۸۰۰ دلار و تسویه مالیاتی سال‌هایی که فرد با تابعیت آمریکایی در آن کشور اقامت و تجارت و درآمد داشته و انجام یک مصاحبه برای اینکه وزارت خارجه آمریکا تایید کند که سلب تابعیت به اختیار خود فرد بوده، از تابعیت آمریکا خارج می‌شوید.

فشار بر مجلس؛ آیا قانون تابعیت قربانی منافع سیاسی می‌شود؟همچنین مطابق قوانین آمریکا درصورت تحقق چهار شرط بصورت خودکار تابعیت آمریکایی ابطال می‌شود:

- نامزدی برای مناصب دولتی در کشور خارجی

- ورود به خدمت نظامی در یک کشور خارجی

- درخواست شهروندی در یک کشور خارجی به قصد ترک تابعیت آمریکا

-خیانت به ایالات متحده آمریکا

 

مطابق این شرایط چنانچه فرزند یکی از مقامات جمهوری اسلامی مثل آقای ظریف و ... که تابعیت کشور آمریکا را دارند، بخواهند در صورت تجاوز هر کشوری به خاک ایران، از آن دفاع کنند و اسلحه به دست بگیرند، تابعیت آمریکایی آنها خود به خود ابطال می‌شود! چون کسی که تابعیت آمریکا دارد، فقط باید برای آمریکا اسلحه به دست بگیرد./ حمید رسایی

 
پاسخ الله کرم مشتاقی، دیپلمات ایرانی به ادعاهای حامیان #ظریف: ۲ تا از فرزندان من متولد خارج از کشورند اما تا خودم نخواهم به آنها تابعیت خارجی نمی‌دهند:
 
فشار بر مجلس؛ آیا قانون تابعیت قربانی منافع سیاسی می‌شود؟
فشار بر مجلس؛ آیا قانون تابعیت قربانی منافع سیاسی می‌شود؟
 
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها