به گزارش گروه سیاسی پایگاه تحلیلی خبری 598؛ با حکم مسعود پزشکیان، الیاس حضرتی به عنوان رییس شورای اطلاعرسانی دولت معرفی شد. وی صاحب امتیاز روزنامه اعتماد و مدیر مسئول سابق روزنامه تعادل است.
در این گزارش به بهانه روی کار آمدن تصدی سمت الیاس حضرتی در مهمترین نهاد رسانهای دولت، سوابق توقیف روزنامههای اعتماد و تعادل که منتسب به او بوده را بررسی میکنیم.
توقیف اول
روزنامه اعتماد در اسفندماه 1388 به دستور هیئت نظارت بر مطبوعات به علت «تخلف از حدود مطبوعات» و تکرار و اصرار بر تخلفات قانونی، توقیف شد. اتهامات وارده مواردی همچون نشر مطالب الحادی، اشاعه فحشا، تبلیغ اسراف تا ایجاد اختلاف بین اقشار جامعه، اهانت به دین اسلام و پخش شایعات بوده است.
توقیف دوم
رونامه اعتماد برای دومین بار در روز یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۰ با نامهی دادستان تهرانبه وزارت ارشاد به اتهام نشر اکاذیب و توهین به مقامات دولتی به مدت دو ماه توقیف شد.
محکومیت اول
در مهرماه سال ۱۳۹۲ روزنامه اعتماد دربارهٔ مرگ دختر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار کرد که احتمال خودکشی با نظر کارشناس پزشکی قانونی مبنی بر ضربه مغزی پیش از حلق آویز شدن از بین رفته و دیگر احتمال چنین فرضیهای وجود ندارد، اما «هنوز ردپایی از عامل یا عاملان جنایت» پیدا نشده است. بعد از این خبر رسانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان به دلیل نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از روزنامه اعتماد شکایت کرد. پس از آن در ۱۰ اسفند ۹۳ دادگاه رسیدگی به این پرونده در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی و با حضور اعضای هیئت منصفه مطبوعات برگزار شد و در نهایت هیئت منصفه مطبوعات، متهم را مجرم شناخت و مستحق تخفیف در مجازات ندانست.
محکومیت دوم
براساس حکم دادگاه کیفری یک استان تهران، مدیر مسئول روزنامه اعتماد، به اتهام نشر مطالب خلاف واقع به محرومیت از مسئولیت مطبوعاتی به مدت یک سال محکوم شد.
یکی از اتهامات روزنامه اعتماد مربوط به خبری بود که این روزنامه در تاریخ ۱۲ آبان سال ۱۴۰۱، با «عنوان پروفسور داریوش فرهود در گفتگو با اعتماد»، جزییات دستگیری غیررسمی خود را تشریح کرد؛ روایت پدر علم ژنتیک ایران از ربوده شدن خود توسط دلواپسترهای بیهویت». موضوعی که مشخص شد کذب بوده و ماجرای مفقود شدن داریوش فرهود، آدمربایی و مسئلهای کاملا شخصی بوده است.