به گزارش پایگاه خبری 598، کاوه احدی در گفت و گو با ایسنا گفت: با توجه اینکه البرز یک استان مهاجر پذیر است؛ حوزه مسکن جامعه هدف زیادی در استان دارد. بخشی از متقاضیان، مهاجرانی هستند که از استانهای دور و نزدیک به واسطه شرایط آب و هوایی و کار در شهرکهای صنعتی به این استان میآیند. بنابراین مسکن سازی باید متناسب با این تیپ و با قیمت ارزان انجام شود.
احدی ادامه داد: همچنین به خاطر نزدیکی استان به پایتخت، سرریز جمعیت تهران و شاید گرانی بیش از حد مسکن در پایتخت که توان خرید را از بخشی از جامعه میگیرد، ساخت مسکن و پاسخگویی به نیاز جامعه را در استان بیشتر کرده است. از این جهت مجبور هستیم در بخش مسکن عادی سرریز استان تهران را به نوعی پوشش دهیم. در این بخش بنیاد مسکن کشور در گرمدره یک پروژه بزرگ ۲۸۰۰ واحدی را دست اجرا دارد که ۲۰۰ واحد آن در یک فاز توسط بنیاد مسکن البرز در حال ساخت و بارگذاری است.
وی گفت: ساخت یک پروژه نهضت ملی به ظرفیت ۱۶۰ واحد در شهرستان چهارباغ آغاز شده و مدیریت اجرای ۲۸۰ واحد مسکن در قالب گروههای ساخت خود مالکی نهضت ملی در اشتهارد را هم بر عهده داریم. همچنین ۹۶ واحد در قالب مسکن محرومین در اشتهارد درحال ساخت است. همچنین ساخت ۱۰۰ واحد در فردیس و ۵۳ واحد در شهرک وحدت هم به زودی آغاز خواهد شد.
وی درباره توجه به موقعیت جغرافیایی در ساخت و ساز مسکنهای جدید گفت: یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، تامین آب و برق است. استان البرز از لحاظ تامین آب شرایط بحرانی دارد و در شهرستانها این مشکل جدیتر است. از طرفی موقعیت و توپوگرافی برخی قسمتها امکان ساخت با شرایط انبوه سازی را نمیدهد، به عنوان نمونه علی رغم نیازی که منطقه جاده چالوس و طالقان به ساخت مسکن دارد، به دلیل نوع اراضی، دسترسی و توپوگرافی منطقه نمیتوان ساخت و ساز کرد.
احدی بیان کرد: در برخی مناطق هم ممکن است به خاطر مشکلات زیرساختی امکان مسکن سازی نباشد و عملا به چند شهرستان محدود شویم. این مشکل در سطح استان البرز مثل سایر استانهای کشور وجود دارد و ممکن است ساخت مسکن با نیاز قسمتی از آن خیلی تناسب نداشته باشد. اما اتفاقی که با این شرایط باید بیافتد این است که سرریز قسمتهای دیگر استان را در دو سه نقطه جغرافیایی جمعبندی و جایگزین کنیم.
سرپرست معاونت مسکن شهری بنیاد مسکن بیان کرد: تامین آب یک موضوع ملی است و نمیتوان آن را انکار و یا آن را محدود به قسمتی کرد. اما ساخت مسکن مهر در گذشته تجربیاتی را در بخش زیرساختها به دنبال خود داشت که در مراحل بعدی استفاده از آنها بسیار سودمند بود. در مورد پروژههای نهضت ملی هم طبق دستورالعمل وزارتخانه، اولین اقدام تامین زیرساختهاست. تقریباً جایی را نداریم که پروژه نهضت ملی و سایر پروژههای ساختمان سازی دولتی را تعریف کرده باشیم اما تمام زیر ساختهایش بررسی نشده باشد.
وی یادآور شد: در واقع یکی از پیش نیازهای تصویب احداث شهرک مسکونی مواردی است که در شورای مسکن و شورای عالی شهرسازی مصوب و در آن بر تامین زیرساختها تاکید شده است. اما بر حسب تجربیات گذشته خوشبختانه در حال حاضر در رابطه با تامین و تناسب زیرساختها با مسکن سازی مشکلی به شکل قبل نداریم.
وی با بیان اینکه ۸۷۰۰ واحد مسکن مهر توسط بنیاد ساخته و تحویل شده است، گفت: بنیاد مسکن به عنوان اولین دستگاه اجرایی در سطح استان البرز بود که پروژه مسکن مهر خود را تکمیل و آخرین واحد آن را در سال ۹۴ به متقاضی تحویل داد. آخرین قسمت اقساط هم در سال ۹۵ پرداخت شد، یعنی پرونده مسکن مهر در بنیاد مسکن استان البرز تقریباً بسته شده است. به جز بحث صدرو اسناد که یک موضوع ملی بوده و سندها باید توسط وزارت راه و شهرسازی پیگیری و به خریداران منتقل شود، موضوع دیگری نمانده است.
احدی ادامه داد: اما در مورد نهضت ملی چالشهای اعتباری وجود دارد، چون پروژه نهضت ملی پروژههایی است که با آورده اعضا و تسهیلات بانکی ساخته میشود. متاسفانه مدتی است که بانکهای عامل در اختصاص اعتبارات و پرداخت تسهیلات بانکی پروژههای مسکن ملی دچار مشکل شدهاند اما قولهایی داده شده که با شروع دولت جدید این موانع رفع شده و بتوانیم پرداخت تسهیلات را با همان نظم و شکل قبلی ادامه دهیم.
وی گفت: به هر حال سایر هزینههای این پروژهها هم باید از طریق اعضا و خریداران تامین شود، پس با توجه به اینکه مدت زمان محدودی برای ساخت این پروژهها تعریف میشود، ممکن است مردم در تامین آورده دچار مشکل شوند. اما بنیاد مسکن سعی کرده پروژههایی را که متولی ساخت آن است را با حداقل هزینه تصویب کند و پرداخت هزینههایی چون نظام مهندسی یا مجری پروژه، اختصاص ماشین آلات و استفاده از تخفیف شهرداری در زمان صدور پروانه را با مسئولیت خود و با حداقل قیمت تمام شده انجام دهد. این راههایی است که بنیاد برای کم کردن هزینه تمام شده پروژه ها استفاده میکند تا بتوانیم مردم را صاحب خانه کنیم.