کد خبر: ۵۳۷۴۸۹
زمان انتشار: ۱۱:۲۷     ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
با پایان موعد نام‌نویسی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری؛
مهلت 5 روزه ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و طی این مدت 80 نفر که واجد شرایط اولیه بودند، موفق به ثبت‌نام شدند. پرونده این ۸۰ نفر به شورای نگهبان ارسال شد و از دیروز مهلت ۵ روزه نخست شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری 598، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری به دلیل شهادت آیت‌الله رئیسی زودتر از موعد و در روز ۸ تیر در سراسر کشور برگزار خواهد شد. نام‌نویسی از داوطلبان انتخابات که از پنجشنبه ۱۰ خردادماه آغاز شده بود، ساعت 18 روز دوشنبه 14 خرداد پایان یافت. طی این 5 روز با توجه به شرایط کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، 80 نفر که واجد شرایط اولیه بودند، موفق به ثبت‌نام شدند.

پرونده این ۸۰ نفر به شورای نگهبان ارسال شد و از دیروز مهلت ۵ روزه نخست شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها آغاز شد. تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از ۲۳ خردادماه آغاز و تا هفتم تیرماه ادامه خواهد داشت. حدود ۶۰ هزار شعبه در سراسر کشور پیش‌بینی شده است. در ۹۰ هزار نقطه نیز فرآیند رأی‌گیری انجام خواهد شد.

در عرصه ثبت‌نام در انتخابات نیز 20 نفر، یکشنبه در چهارمین روز انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام قطعی کردند؛ اسامی آنان به شرح زیر است: محمدمهدی اسماعیلی، مسعود زریبافان، حسین افشارزاده، محمود احمدی‌نژاد، حسینعلی قاسم‌زاده، محمود صادقی، صادق خلیلیان، سیدمحمد مقیمی، ایرج سفلی شاهوردی، حسین قدیری ابیانه، حسن محمدیاری، سیدمجتبی محفوظی، شهریار حیدری، علی صوفی،‌ محمدرضا پورابراهیمی، حسین میرزایی، غلامحسین رضوانی، محمد شریعتمداری، جلیل جعفری بنه خلخال و سیدغنی نظری خانقاه.

26 نفر نیز روز دوشنبه 14 خرداد در آخرین روز ثبت‌نام، داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شدند که اسامی آنها به این شرح است: مهدی شیخ، حسین گروسی، محمد رویانیان، حسن نوروزی، محمد وحدتی، اسحاق جهانگیری، وحید جلال زاده، اردشیر مطهری، محمدرضا اسکندری، حمید کریمی، علیرضا ورناصری، علی آذری، محمد ناظمی اردکانی، سید حمیده زرآبادی، سید قاسم جاسمی، حسن کامران دستجردی، حسن سبحانی، احمد اکبری، الیاس نادران، محمد علی وکیلی، محسن کوهکن، محمد حسن نامی، مصطفی پور محمدی، اصغر سلیمی، علیرضا افشار، محمد مهدی زاهدی.

در دو روز آخر نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری نیز، داوطلبان دیدگاه‌ها و نظرات خود را پس از ثبت‌نام اعلام کردند که در ادامه گزارش نگاهی به آن می‌اندازیم.

شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دولت‌های نهم و دهم: برای تحول اقتصادی به صحنه آمده‌ام
ـ با هدف تحول اقتصادی وارد این عرصه شده‌ام. 
ـ من توسعه ایران را از مسیر گشایش فرزانگی و نه از طریق کشمکش سیاسی دنبال خواهم کرد. 
ـ گشایش اقتصادی، امنیت پایدار و همه‌جانبه، گره‌گشایی سیاست خارجی و اعتلای علمی و فرهنگی
۳ محور اصلی برنامه‌های دولت من خواهد بود.
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه: برای ادامه مسیر امیدبخش رئیس‌جمهور شهید
پا به عرصه انتخابات می‌گذارم
ـ با قلبی اندوهگین از فقدان یکی از بهترین‌های زیر این آسمان و با گامی استوار و مستحکم برای ادامه مسیر امیدبخش رئیس‌جمهور شهید پا به عرصه انتخابات می‌گذارم تا حافظ میراث و سنت ارزشمند به یادگار مانده از ایشان که همانا دولت تراز انقلاب اسلامی است، باشم.
ـ در سنت شهید رئیسی دیوارهای تحریم فرو می‌ریزد و دیپلماسی عزت از آسیای مرکزی تا آمریکای لاتین و از قفقار تا آفریقا را در می‌نوردد.
ـ در این سنت اقتصاد ایران پس از یک دهه رکود و بی‌عملی رونق می‌گیرد و سه سال پیایی رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را تجربه می‌کند، بیکاری به حداقل تاریخی خود می‌رسد، موانع پیش پای واحدهای تولیدی برداشته شده و شروع کسب و کارهای جدید برای آحاد مردم تسهیل می‌شود.

علی نیکزاد، وزیر مسکن دولت دهم: «دولت مردم و زمان» تشکیل می‌دهم
ـ آمده‌ام نه از سر تکلیف بلکه از سر وظیفه، هرآنچه در طول سال‌های خدمت در کشکول تجربه اندوخته‌ام در فعل زمان صرف کنم.
ـ با آمار و ارقام و هندسه و تجربه‌ام در دولت و مجلس آموخته‌ام، مهندسی حساب شده وقتی در زمان دقیق اجرا شود، نتیجه هرچه خواهد بود درست است. چه در توسعه و پیشرفت و چه در ثبات اقتصادی و از همه مهم‌تر در عدالت اجتماعی.
ـ دولت خود را پس از مجاهدت و مراقبت و کار و کرامت «دولت مردم و زمان» نامگذاری می‌کنم.
شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دوازدهم: صدای همه مردم خواهم بود
ـ یک‌بار برای همیشه، برای بهبود کیفیت زندگی مردم باید درگیری‌ها و نزاع‌های بنیاد برکن بین گروه‌های اثرگذار بر عرصه سیاست و قدرت که در کنار فشارهای بدخواهان خارجی منافع مردم و کیان کشور را به خطر انداخته و موجب شکست سیاست‌ها می‌شود، توقف یابد.
ـ اگر رئیس‌جمهور شوم صدای همه مردم خواهم بود.

مسعود زریبافان، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دولت دهم: دولت خود را دولت خدمت و مجاهدت برای حل مشکلات مردم می‌نامم
ـ کشور را بر اساس مبانی اسلامی و شرعی قانون اساسی، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، قوانین مصوب مجلس و مورد تأیید شورای نگهبان اداره می‌کنم و خود را مجری سیاست‌ها و رهنمودها و راهبردهای مقام معظم رهبری و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی می‌دانم و هیچ گاه از آنها عدول نخواهم کرد.
ـ معتقدم بسیاری از مشکلات کشور با استفاده از قوانین موجود قابل حل است و مابقی مشکلات مردم نیز عموما با تدبیر مسئولان حل می‌شود و راه آن باز کردن درب دفاتر مسئولان به سوی مردم است. من درب دفاتر مسئولان را به روی مردم باز و همه مدیران را موظف به پاسخگویی و تلاش برای حل مشکلات مردم خواهم نمود.
ـ من دولت خود را دولت خدمت و مجاهدت برای حل مشکلات مردم می‌نامم.

محمد باقر قالیباف: اگر معتقد نبودم که مشکلات امروز قابل حل است
هرگز پا به عرصه رقابت نمی‌گذاشتم
ـ با توکل به خداوند متعال و امید به اعتماد شما و تکیه بر سوابق سیاسی و اجرائی خود پا به عرصه انتخابات گذاشتم تا برای حل مسائل و مشکلات مردم با تمام وجود تلاش کنم و با کمک شما تا دوره دیگری از رکود و سوء مدیریت همانند وضعیت دهه ۹۰ در کشور حاکم نشود.
ـ در عرصه مدیریت کشور این رئیس‌جمهور است که باید بی‌عذر و بهانه در نهایت کار را تمام کند و تلاش‌های بقیه را با مسئولیت‌پذیری و راهبری درست به ثمر برساند. لذا، فتح قله علاوه‌بر انگیزه و احساس وظیفه، تجربه و مهارت هم می‌خواهد. اگر معتقد نبودم که مشکلات امروز مانند معیشت، کاهش قدرت خرید، محرومیت فقر و تبعیض و نابرابری هزینه‌های کمرشکن مسکن، گرانی‌ها و بازار نابسامان خودرو یا وضعیت اینترنت و عبور از تحریم‌ها قابل حل است، هرگز پا به عرصه رقابت نمی‌گذاشتم.

محمدرضا پورابراهیمی، نماینده ادوار مجلس: اولویت کشور حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است
ـ انقلاب اسلامی به برکت وجود امام  و رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی و حضور مستمر مردم در عرصه‌های سخت به دستاوردهای مهمی دست یافته که ضمن تقدیر از تمامی مسئولین اجرائی کشور در دولت‌های گذشته باید اذعان نمود که در برخی زمینه‌ها وضعیت کنونی نظام اساسا متناسب با ویژگی‌های انقلاب اسلامی برای پاسخگویی به رفع نیازهای مادی و معنوی مردم نمی‌باشد. امروز اولویت اول کشور حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم می‌باشد.

امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: ارتجاع به گذشته به زیان خانواده بزرگ ایران تمام خواهد شد
ـ حرکت در مسیر برداشتن دیوارهای میان دولت و مردم را ادامه می‌دهم تا خانواده بزرگ ایران محقق شود و با نقش‌آفرینی حلقه‌های میانی زمینه را برای ورود فرزندان شما عزیزان و لشکر عظیم جوانان نخبه به عرصه اداره کشور با هدف انقلاب در سازوکارها و تحول در مدل حکمرانی فراهم نمایم تا دولتی مکتبی و عملگرا تشکیل شود. تاکید می‌کنم که نسخه‌های مختلفی در برخی دولت‌های گذشته تجربه شده است، ارتجاع و بازگشت به گذشته به زیان ما خانواده بزرگ ایران تمام خواهد شد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم: من آمده‌ام تا به اعتبار تجربه‌هایم قدم در راهِ حل مسائل مردم بگذارم
ـ من آمده‌ام تا به اعتبار تجربه‌هایی که در سطوح مختلف اجرائی از اداره شهرستان و استان و بخش‌های میانی و کلان کشور داشته‌ام، قدم در راهِ حل مسائل مردم بگذارم.
ـ من به رغم تنوع و تعدد مسائل و مشکلات کشور، امکان کاهش و حل آنها را با مشارکت و اعتماد مردم میسر می‌دانم. اولویت‌های اصلی ما، معیشت مردم، توسعه همه‌جانبه، برطرف کردن ناترازی‌ها، گسترش اشتغال، ایجاد توازن منطقه‌ای، تأمین سلامت، آموزش و امنیت مردم و حفظ محیط زیست خواهد بود.
ـ مبارزه با فساد را از مسیر گسترش شفافیت، تعهد نسبت به مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی، میدان ‌دادن به مراقبت اجتماعی، پذیرش سوت‌زنی و نقش‌آفرینی رسانه‌ها پی می‌گیریم.

غلامحسین رضوانی، نماینده سابق مجلس:  کسانی که همواره باید پاسخگوی دوران مسئولیت خود باشند، با قیافه حق‌ به جانب در نقش مطالبه‌گر ظاهر می‌شوند
ـ نظام از مردم و مردم از نظام هستند، دشمنان فهمیده‌اند که جدایی بین این دو محال است. کاشکی برخی از مدعیان فهم سیاست در داخل کشور هم این را بفهمند.
ـ کسانی که همواره باید پاسخگوی دوران مسئولیت خود باشند، با قیافه حق‌ به جانب در نقش مطالبه‌گر ظاهر می‌شوند.
ـ ما در آستانه فتح قله‌ها بوده و هستیم، اگر به قله رسیدن به تاخیر می‌افتد یکی از مهم‌ترین دلایلش آن است که بدهکاران ادعای طلبکاری می‌کنند.

اکبر نیکزاد، رئیس سابق بنیاد مسکن: مشکلات اقتصادی با الهام‌گیری از راهبردهای شهید رئیسی حل می‌شود
ـ در طول ۲۷ سال خدمت با مسائلی رو‌به‌رو شدم که برای حل آنها به صورت شبانه‌روزی با همکاران وقت اختصاص دادم.
ـ بیکاری جوانان، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم با الهام گرفتن از راهبرد شهید آیت‌الله رئیسی و با تمرکززدایی، ایجاد شفافیت و افزایش مسئولیت مردمی و با برنامه مدون قابل حل است.

محمدحسن قدیری ابیانه سفیر پیشین ایران در استرالیا و مکزیک: مقابله با فساد اولویت اول بنده است
ـ در کشورهای دنیا هر چقدر فرد ثروتمندتر باشد و بیشتر مصرف کند بیشتر مالیات می‌دهد، اما در ایران هر چقدر فرد ثروتمندتر و پرمصرف‌تر باشد یارانه‌ای بیشتری می‌گیرد.
ـ مقابله با فساد اولویت اول بنده است و معتقدم ارز چند نرخی هم منشا فساد است.

محمدرضا اسکندری، وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم: با الگوهای بومی و استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان  نخبگان و نوآوران جوان می‌توانیم حصار تحریم‌ها را بشکنیم
ـ این ماموریت با مشارکت و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در امر تولید و پیشرفت محقق خواهد شد. کمک و پشتوانه مردمی، جهش‌های بزرگ را در عرصه تولید و اقتصاد و رفاه و آسایش نسل حاضر و نسل‌های آینده ایران عزیز رقم خواهد زد.
ـ با الگوهای بومی و استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان، نخبگان و نوآوران جوان می‌توانیم حصار تحریم‌ها را بشکنیم و با دست پُر، موجبات و زمینه تحولات سازنده درونی و تعاملات عزتمندانه بیرونی را فراهم کنیم.
ـ ماموریت دولتِ تحول و تعامل در این برهه تاریخی بسیار حساس و بزرگ است.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی: پای وعده‌های رئیس‌جمهورِ شهید ایستاده‌ایم
ـ قرار من با رئیس‌جمهورِ شهید هنوز برقرار است؛ شهیدی که قول داده بود مسئله حل‌کن باشد؛ در میدان و کنار مردم. ـ تعهد به ساخت ۴ میلیون مسکن، ایجاد یک میلیون شغل در سال، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی دولت، حل ناترازهای کشور در بخش‌های انرژی اقتصادی و نیز تامین مالی کلان پروژه‌های کشور و سایر وعده‌های ایشان با جدیت دنبال خواهد شد.
ـ در دولت پیشرفت ایران صندوق ملی مسکن را به صندوق ثروت ملی تبدیل می‌کنیم و ۵ میلیون قطعه زمین را با هدف مردمی سازی ساخت مسکن واگذار می‌نماییم.
ـ به لبخند دشمنان اعتماد نمی‌کنیم و مبتکرانه و مقتدرانه با دنیا مذاکره خواهیم کرد.
ـ کارگاهی به وسعت ایران می‌خواهیم.
ـ اگر در ادامه دولت مردمی، ایرانی قوی و پیشرفته می‌خواهیم باید همه به میدان بیاییم و یکصدا بخوانیم: ایران به پیش.

حجت‌الاسلام حسین میرزایی نماینده سابق اصفهان در مجلس: به الگوی پیشرفت ایران اسلامی و اقتصاد مقاومتی که برشی از اقتصاد اسلامی است توجه شود
ـ اقتصاد لیبرال سرمایه‌داری وصله ناجور به پیکره نظام مقدس است، باید از الگوی توسعه پایدار و اقتصاد لیبرال سرمایه‌داری دست برداشت، به الگوی پیشرفت ایران اسلامی و اقتصاد مقاومتی که برشی از اقتصاد اسلامی است توجه شود.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: به میدان آمدم تا دوره زیبای کامیابی‌های مردم ایران تداوم یابد
ـ آیت‌الله رئیسی زمینه‌ساز و علمدار مرحله سوم انقلاب اسلامی یعنی مرحله استقرار کامل دولت اسلامی بود.
ـ مردم مدیریت انقلابی و دیپلماسی عزتمندانه را می‌خواهند نه دیپلماسی التماسی؛ مردم رئیس‌جمهوری می‌خواهند که امتداد دولت آیت‌الله شهید باشد.
ـ امید محرومان نباید ناامید شود؛ همه این بایدها و نبایدها بسته به تصمیم بزرگ مردم ایران است. امروز با عزم راسخ ناشی از همراهی با بزرگمرد تاریخ ایران و برای تداوم خیرات و برکات این فصل نو به میدان آمدم تا دوره زیبای کامیابی‌های مردم ایران تداوم یابد.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز: قرار من با شما تحقق ۳ اولویت کلیدی عدالت، ثروت و قدرت است
ـ من فراز و فرودهای سیاستگذاری کشور را می‌شناسم و می‌توانم بگویم در ۴۵ سال گذشته با مسائل پیدا و رازهای پنهان و مشکلات خُرد و کلان داخلی و خارجی آشنا هستم. 
ـ نام دولت چهاردهم «دولت قرار» و اولویت‌های آن عدالت، ثروت و قدرت خواهد بود. قرار من با شما تحقق این ۳ اولویت کلیدی است.

الیاس نادران، نماینده ادوار مجلس: شعارم «نجات اقتصاد ایران» است
ـ دولت‌های قبلی به توصیه‌های اقتصادی من توجه نکردند، از این رو احساس وظیفه‌کردم که در راه خدمت به مردم حضور پیدا کنم.
ـ شعارم «نجات اقتصاد ایران» است.
ـ اگر کسی بنای حمایت داشته باشد نفی نمی‌کنم، اما بنا دارم رئیس‌جمهور مردم باشم و نه یک جناح و حزب خاص.

حسن کامران، نماینده ادوار مجلس: دولت باید ساده‌زیست باشد
ـ همیشه در ۶ دوره مجلس با فساد،‌ستیز داشتم.
ـ مردمداری مهم است؛ من سه شیفته کار می‌کردم و یارِ محرومان و ایثارگران بودم؛ دولت باید سختکوش و پُر کار باشد.
ـ دولت باید ساده زیست باشد.
سید صولت مرتضوی
 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: دولت سیزدهم موتور اقتصاد ایران را به حرکت درآورد
ـ با وجود همه مشکل‌سازی‌های داخلی در دهه‌های گذشته و مانع تراشی‌های خارجی دولت سیزدهم توانست موتور اقتصاد ایران را به حرکت درآورد.
ـ با کوله‌باری از تجربه در سطوح مختلف مدیریتی کشور آمده‌ام تا به رسم رئیسی و با علم و دانش اساتید و انگیزه جوانان و خلاقیت نخبگان و همت کارگران، توانمندی بانوان فرهیخته، تجربه بازنشستگان و با تکیه بر نقشه راه و گفتمان امام راحل و رهبری پرچم تولید را بر بلندای ظرفیت‌های کشور برافرازم.

صادق خلیلیان، وزیر کشاوزی دولت دهم: به رئیس‌جمهوری فسادستیز، توانمند و عدالت‌گرا نیاز داریم
ـ باید با تشکیل یک دولت مقتدر و مدیریت حرفه‌ای در تمام ارکان و با پایبندی به ارکان انقلاب اسلامی عقب‌ماندگی‌ها حل شود و از این پیچ تاریخی عبور کنیم.
ـ به رئیس‌جمهوری فسادستیز، توانمند و عدالت‌گرا نیاز داریم که اقتصاددان باشد و بتواند با توجه به شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است، در بخش تولید مؤثر واقع شود.

سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران: دولتِ کارآفرین بر مدار علم و عمل تشکیل می‌دهم
ـ منش شهید رئیسی را ادامه خواهم داد؛ دولت کارآفرین بر مدار علم و عمل شعار من است و با به‌کارگیری ایده‌های کارآفرینانه به گونه‌ای عمل خواهم کرد که رئیس‌جمهور کارآفرین و کابینه کارآفرین داشته باشیم.

حسن سبحانی، نماینده ادوار مجلس: به انبوه مشکلات خطیر کشور واقفم
ـ به انبوه مشکلات خطیر کشور واقفم و از آثار سوء کاهش سرمایه اجتماعی و پیامدهای آن در شرایط فعلی و دهه پیش رو آگاهم.
محمد رویانیان: هر سه ماه یک بار
آماده پاسخگویی شفاف هستم
ـ به دنبال ایجاد ایران قوی، ملتی قوی و با فرهنگ متعالی و اقتصاد پایدار و دانش بنیان هستم.
ـ هر سه ماه یک بار آماده پاسخگویی شفاف هستم.

 وحید جلال‌زاده، نماینده مجلس یازدهم: دولت مردم‌مدار خود را وقف ملت ایران خواهد کرد
ـ مردم ایران در شرایط کنونی چشم به راه دولتی هستند که بتواند بر اساس میثاقی که با ملت خواهد بست، پیشرفت همه‌جانبه و قابل لمسی به‌ویژه در وضعیت رفاهی و معیشتی جامعه صورت دهد، در عدالت گستری، توزیع برابر فرصت‌ها و مقابله با مفاسد اقتصادی و رانت خواری هر گونه مماشات و تعارفی را کنار گذاشته، برای تقویت هر دو بعد هویت و فرهنگ ملی و دینی ایران بکوشد و سیاست خارجی فعال عزتمندانه و در امتداد واقعیات داخلی را به‌کار گیرد.
ـ دولت مردم مدار خود را وقف ایران خواهد کرد تا نشان دهد که از دل و جان پای کار ایران است و رای مردم ایران را گرانبها می‌داند.

محمد ناظمی اردکانی، وزیر تعاون در دولت نهم: دولتِ پیشرو و خدمتگزار تشکیل خواهم داد
ـ امروز با صدای رسا می‌گویم که دوران مدیریت سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۰ هیچ‌گاه تکرار نخواهد شد.
ـ بنده دولتِ پیشرو و خدمتگزار تشکیل خواهم داد.
ـ ما امروز در امتداد مسیری در جهت اعتلای اسلام و ایران عزیز قرار گرفته‌ایم که برای ادای دین به شهیدان باید علاوه‌بر پایبندی به قانون اساسی و تعهد به اجرای سیاست‌های کلی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب، نقشه راهی معین برای اداره کشور در اختیار داشته باشیم.

وحیدی: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد انتخابات راهگشای همه ما و داوطلبان است
احمد وحیدی، وزیر کشور پس از پایان ثبت‌نام داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد انتخابات راهگشای همه ما و داوطلبانی است که برای حضور در این صحنه بزرگ خودشان را آماده کرده‌اند.

وحیدی اظهار داشت: از همه دست‌اندرکاران و اصحاب رسانه که در این ۵ روز حقیقتا با حضور گرم‌شان و با انعکاس خبرها گرمی‌بخش این دوره از انتخابات تا این مرحله بودند و ان‌شاءالله تا آخر هم همین‌طور خواهد بود و از رسانه ملی هم که مسائل و صحنه‌ها را مستقیما پخش کردند قدردانی می‌کنم.

به گزارش ایرنا، وی تاکید کرد: این مرحله از انتخابات به خوبی و با انضباط و نظم ارزشمندی به اتمام رسید داوطلبان هم فرصت یافتند به شکل مختصر حرف‌ها و برنامه‌های خود را بگویند و به خوبی هم منعکس شد.
وزیر کشور با اشاره به شهادت آیت‌الله رئیسی، بیان داشت: در فقدان این شهید بزرگوار مسئولیت بزرگی بر عهده همه ما و به ویژه داوطلبان قرار دارد تا راه شهید آیت‌الله رئیسی را ادامه یابد و لبیکی به خیزش ملت بزرگ ایران باشد؛ با تأکیداتی که رهبر معظم انقلاب درباره اخلاق مداری در انتخابات داشتند، این فضای پاک و منزه حاصل از شهادت این عزیزان همچنان در ادامه راه حفظ شود و بتوانیم انتخابات تراز را شاهد باشیم.

وحیدی تصریح کرد: بر اساس آمار در این پنج روز ۸۰ نفر از عزیزان از کل مراجعین موفق به ثبت‌نام شدند. شرایط ثبت‌نام بعد از این بود که اینها واجد شرایط اولیه باشند مانند سن مجاز ۴۰ تا ۷۵ سال، داشتن مدرک کارشناسی ارشد، نداشتن سوءسابقه و داشتن سابقه اجرائی در سطوحی که بتوانند مرحله اول را پشت سر بگذارند.

وی اظهار داشت: طبیعتا کسانی که فاقد این ویژگی‌ها بودند نتوانستند برای ثبت‌نام مراجعه کنند اما کسانی که این ویژگی‌ها را داشتند در مرحله اول ثبت‌نام کردند، حدود ۸۰ نفر بودند که در نوع خود نصاب مهمی است. در مرحله بعدی شورای نگهبان باید صلاحیت‌ها را ارزیابی کنند و برای دوره تبلیغات که ۱۵ روز است و نهایتا ورود به صحنه انتخابات آماده شویم. وزیر کشور گفت: ان‌شاءالله همه چیز به خوبی انجام خواهد شد همه اینها از برکات این نظام مقدس است چنین اتفاق بسیار سخت، دردناک و تلخ برای ملت ما اتفاق افتاده اما شما می‌بینید که هیچ چیزی از مجرای خود خارج نشد و همه چیز در وقت خود انجام شد.

وحیدی افزود: افتتاحیه مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در وقت خود تشکیل شد، انتخابات هم در وقت خودش برگزار می‌شود و اینها نشان‌دهنده استحکام این نظام است بحمدالله با وجود اینکه اتفاقات تلخی افتاده و برای ملت سخت است اما همان‌طور که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند ملت ما از این اتفاقات حماسه می‌سازد و این خصوصیت ملت ما منحصر به فرد است که چگونه از وقایع سخت این‌گونه حماسه‌ها و دستاوردهای بزرگ را می‌سازد ان‌شاءالله قدردان ملت بزرگمان باشیم.

روز سه‌شنبه مهلت ۵ روزه نخست شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها آغاز شد
دکتر‌هادی طحان‌نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان نیز روز گذشته، در نخستین روز از فرآیند بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در بخش خبری ۱۴ سیما حضور یافت و ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی و قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ اظهار داشت: ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری روز گذشته (۱۴ خرداد) به پایان رسید و ۸۰ نفر که واجد شرایط اولیه بودند، ثبت‌نام کردند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، وی سپس اعلام کرد: پرونده ۸۰ نفری که ثبت‌نام کردند از وزارت کشور تحویل گرفته شد و از سه‌شنبه مهلت ۵ روزه نخست شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها آغاز شد. طحان‌نظیف خبر داد که صبح سه‌شنبه اولین جلسه بررسی صلاحیت‌ها برگزار شد و جلسات به صورت چند نوبته و فشرده ادامه خواهد داشت.

سخنگوی شورای نگهبان این نکته را هم بیان کرد: چنانچه فرآیند بررسی صلاحیت‌ها در ۵ روز به پایان نرسد، قانون یک مهلت ۵ روزه دیگر هم برای شورای نگهبان در نظر گرفته است. اگر نیاز باشد از بخشی از مهلت دوم هم استفاده خواهیم کرد. وی البته خاطرنشان کرد: تمام تلاش‌مان این است تا بررسی صلاحیت‌ها در نهایت سرعت، صحت، دقت و اتقان انجام شود تا کاندیدا‌ها فرصت بیشتری برای تبلیغات و معرفی خود و برنامه‌های خود داشته باشند.

طحان‌نظیف در پاسخ به سؤال مجری این بخش خبری عنوان کرد: برخی اسناد و مدارک برای بررسی صلاحیت‌ها از داوطلبان دریافت شده است. از برخی مراجع نیز استعلام صورت می‌گیرد. مبنای کار ما در بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری قانون اساسی است.

وی در همین رابطه به اصل ۱۱۵ قانون اساسی که بیان می‌کند «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور» اشاره کرد و اظهار داشت: جایگاه ریاست‌جمهوری به دلیل جایگاه و اهمیتی که دارد، شرایط متصدی آن جایگاه در قانون اساسی آمده است.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: تمام تلاش مان این است که شرایط مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی در مورد افراد احراز شود. پرونده تمامی داوطلبان را به صورت یک به یک در جلسات شورای نگهبان مورد بررسی قرار خواهیم داد و در نهایت با رای‌گیری اعضا نتیجه بررسی‌ها مشخص خواهد شد.

شاهچراغی: اسامی افراد تأیید‌شده  ۲۲ خرداد اعلام می‌شود
همچنین، سید محمد تقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات کشور پس از پایان فرآیند ثبت‌نام چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ۱۶۳۶ ثبت‌نام کرده بودند، در سال ۱۴۰۰هم ۵۹۲ نفر ثبت‌نام کردند، با توجه به سیاست‌های کلی ابلاغی انتخابات توسط رهبر انقلاب، قانون مشخص کرده شورای نگهبان موظف است در تعریف رجل سیاسی اقدام‌ کند، این مهم در دولت قبل ابلاغ شد ولی اجرائی نشد، در این دولت برابر تکلیف قانونی قرار شد این اجرائی شود.

تبیین خوب این ابلاغیه جای تقدیر دارد زیرا در این دوره برخی از مراجعات که در ادوار قبل مردم را نگران و دل آزرده می‌کرد را دیگر شاهد نبودیم.

رئیس ستاد انتخابات با تاکید بر اینکه مجموعا در این ۵ روز ۲۷۸ نفر مراجعه‌کننده داشتیم، تصریح کرد: از این ۲۷۸ نفر ۸۰ نفر واجد شرایط ثبت‌نام بودند که برابر قانون شرایط سنی، مدرک تحصیلی، ۴ سال سابقه مدیریت کلان و عدم سوء پیشینه را داشتند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها