کد خبر: ۵۳۷۲۶۵
زمان انتشار: ۱۳:۰۹     ۰۷ خرداد ۱۴۰۳
کرمانشاه از گذشته همواره با ثبت نرخ بالای بیکاری جزو استان‌های صدرنشین جدول کشور بوده است که اقدام شهید جمهور در تشکیل قرارگاه رفع بیکاری نرخ سالیانه بیکاری در استان را کاهش داد.

به گزارش پایگاه خبری 598، استان کرمانشاه به عنوان نقطه آغازین و پایانی جنگ تحمیلی بیش از هشت سال جنگ را تحمل و شهدای زیادی را در این راه فدا کرده است، این خطه در طول تاریخ انقلاب اسلامی همواره با محرومیت‌هایی همراه بوده و دولت‌های مختلف پس از جنگ تحمیلی آنچنان که انتظار می‌رفت به ظرفیت‌های این دیار توجه نکردند.

این جغرافیا در سال‌های پس از جنگ تحمیلی نیز با ناملایمت‌های طبیعی از جمله سیل و زلزله بی سابقه روبه‌رو شد که بیش از پیش بر محرومیت‌ها و عقب‌ماندگی‌های آن افزود، به همین دلیل پیش از آغاز دولت سیزدهم بیش از پیش و بیشتر از هر زمان دیگری استان کرمانشاه و مردم این دیار برای حل مشکلات و رفع محرومیت‌هایشان در انتظار دولت جوان و حزب‌اللهی برای شکوفایی ظرفیت‌های استان بودند.

استان کرمانشاه که سال‌ها جوانانش نظاره‌گر صدرنشینی در جدول آمار بیکاری بودند چشم امیدشان به سیاست‌های اشتغالزایی دولت سیزدهم بود تا دردی از دردهای مردم این دیار برداشته شود.

متأسفانه نرخ بالای آمار بیکاری در سال‌های قبل از ۱۴۰۰ در استان کرمانشاه یکی از بزرگترین معضلات این استان محسوب می‌شد به طوری که دیگر تحصیل‌کرده و غیر تحصیل کرده نمی‌شناخت.

عدم تمایل سرمایه‌گذاران خارجی در استان کرمانشاه نسبت به سایر استان‌ها زیبنده سینه ستبر ایران اسلامی نبود و باید فکری عملیاتی برای آن می‌شد و شعارهای محقق نشده دولت تدبیر و امید با جدیت پیگیری و به نتیجه می‌رسید.

کاهشی بی سابقه در نرخ بیکاری کرمانشاه

بر اساس گزارش مرکز آمار کشور، طبق گزارش مرکز آمار ایران، میانگین نرخ بیکاری کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است و کاهشی حدود ۰.۹ درصد را تجربه کرده است. البته این کاهش در استان بیشتر بوده است.

طبق این گزارش، نرخ بیکاری کرمانشاه از ۱۴.۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته به طوری که نرخ بیکاری استان در سال گذشته یک کاهش دو برابری را نسبت به میانگین کشور تجربه کرده است.

کاهش ۲درصدی نرخ بیکاری/اقدامات شهید جمهور برای کرمانشاه نمایان شد

نرخ بیکاری کرمانشاه طی سه سال اخیر روندی کاهشی داشته و از ۱۴.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود یافته که یک ارتقای ۲.۶ درصدی محسوب می‌شود.

نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ کمترین نرخ در ۱۵ سال اخیر بوده و یک رکورد جدید محسوب می‌شود.

اکنون این امیدواری تقویت شده که با ادامه این روند کاهشی، نرخ بیکاری استان طی سه تا ۵ سال آینده به میانگین کشوری برسد.

بیشترین کاهش بیکاری فصلی طی ۱۸ سال اخیر

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، با همه مشکلات و تنگناهای اقتصادی و مالی، در سال ۱۴۰۲ یک جهش دلگرم کننده در کاهش فاصله نرخ بیکاری استان کرمانشاه و کشور رخ داد به گونه‌ای که نرخ بیکاری کرمانشاه در سه فصل اول سال ۱۴۰۲ به پایین‌ترین میزان در ۱۸ سال اخیر رسید و تنها در فصل زمستان این نرخ افزایشی بود.

مرکز آمار ایران در فصل بهار ۱۴۰۲ نرخ بیکاری استان کرمانشاه را ۱۰.۲ درصد اعلام کرد که در مقایسه با بهار ۱۴۰۱ با نرخ بیکاری ۱۵.۴ درصد، یک کاهش ۵.۲ درصدی را نشان می‌داد. فاصله بیکاری کرمانشاه و کشور در این فصل به ۲ درصد کاهش یافت.

در فصل تابستان ۱۴۰۲ هم نرخ بیکاری استان در همین محدوده بود و روی عدد ۱۰.۳ درصد متوقف شد که پایین‌ترین نرخ بیکاری در فصول تابستان ۱۸ سال اخیر محسوب می‌شد و در نوع خود یک رکوردشکنی بود. فاصله استان با میانگین کشوری در این فصل به حدود ۲.۵ درصد رسید.

کاهش ۲درصدی نرخ بیکاری/اقدامات شهید جمهور برای کرمانشاه نمایان شد

بهبود وضعیت نرخ بیکاری در فصل پاییز هم ادامه داشت و این بار با اعلام نرخ بیکاری ۱۱.۲ درصدی، بازهم شاهد شکستن رکورد ۱۸ ساله در نرخ بیکاری فصل پاییز بودیم.

نرخ بالای بیکاری شایسته کرمانشاه نبود

همه این دستاوردها در دولت سیزدهم و با سیاست‌های اشتغالزایی دولت سیزدهم رقم خورد و از جایی شروع شد که آیت الله سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی تلویزیونی با مردم استان کرمانشاه که از شبکه استانی زاگرس در ایام انتخابات ۱۴۰۰ پخش شد، اظهار کرد:

این میزان بیکاری زیبنده استان کرمانشاه نیست، ۱۰ هزار شهید به معنی آمادگی بالای مردم کرمانشاه در دفاع از ایران اسلامی و نشان صادقی از پای کار انقلاب بودن آن‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه در سفرهای استانی به کرمانشاه شاهد مشکلات این استان بوده، گفت: در استان کرمانشاه صنعت کشاورزی بسیار گسترده است اما در کنار آن برای صنایع تبدیلی کاری انجام نشده، از طرفی نیاز به تکمیل ارزش صنایع این استان وجود دارد.

رئیسی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف دولت بهبود کسب و کار است اگر دولت وظایف خود را به درستی انجام می‌داد وضع استان کرمانشاه متفاوت بود، نفی کارهای انجام شده را نمی‌کنیم اما کارهایی که باید انجام می‌شد با کارهایی که انجام شده تفاوت دارد.

کاهش ۲درصدی نرخ بیکاری/اقدامات شهید جمهور برای کرمانشاه نمایان شد

حضرت آیت الله رئیسی به همراه اعضای هیأت دولت در قالب بیست و هشتمین سفر دولت سیزدهم ۲۳ تیر ۱۴۰۱ به کرمانشاه سفر کردند.

وی در قالب این سفر در جمع مردم شهرستان سرپل ذهاب در مرقد مطهر احمد بن اسحاق (ره) با بیان اینکه ایجاد کار مولد می‌تواند به رونق تولید منجر شود، اظهار کرد: امروز بیکاری به مسئله مهم کشور خصوصاً استان کرمانشاه تبدیل شده است، لذا ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری یکی از اولویت‌های مهم دولت است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه گام‌های اساسی برای رفع معضل بیکاری برداشته خواهد شد، افزود: تاکید بر ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال جوانان از مسائل اصلی و محوری دولت سیزدهم است.

تشکیل قرارگاه رفع معضل بیکاری در کرمانشاه

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر به استان کرمانشاه در نشست شورای اداری استان کرمانشاه با اشاره به نرخ بالای بیکاری در کرمانشاه اظهار کرد: بیکاری فعلی زیبنده سینه ستبر ایران اسلامی نیست و برای حل مشکلات بیکاری در کرمانشاه قرارگاه رفع بیکاری تشکیل می‌شود.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه نگاه تحولی مردم به میزهای مدیران استانی و هیئت دولت است، ادامه داد: ضرورت جدی کرمانشاه برای رفع مشکلات خصوصاً مشکل بیکاری نگاه به یک تحول در این استان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه معضل بیکاری زیبنده استانی با ۱۰ هزار شهید در راه دفاع از انقلاب و کشور نیست، گفت: با بخشنامه و سخنرانی نمی‌توان معضل بیکاری کرمانشاه را حل کرد، بلکه حل آن در عرصه عمل و با انگیزه داشتن، انجام اقدامات تحولی و نگاه انقلابی داشتن امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه امروز بعد از سال‌ها سخن از معضل بیکاری در کرمانشاه همچنان مطرح است، از مدیران حاضر در این جلسه خواست با اتخاذ یک تصمیم جدی و خالصانه در جهت رفع مشکلات استان کرمانشاه خصوصاً معضل بیکاری و رفع دغدغه‌های مردم اقدامی تحولی انجام بدهند.

کاهش ۲درصدی نرخ بیکاری/اقدامات شهید جمهور برای کرمانشاه نمایان شد

وی از تشکیل قرارگاه رفع بیکاری در استان کرمانشاه خبر داد و افزود: یکی از مأموریت‌های معاون اجرایی دولت نظارت بر تشکیل و پیگیری روند این قرارگاه است و نیز به شخص پیگیر آن خواهم بود.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: برای رفع بیکاری نباید نگاه‌ها تنها به وزارت کار و رفاه اجتماعی باشد، بلکه همه مدیران در ایجاد اشتغال مسئولیت دارند.

رئیس جمهور تاکید کرد: باید کارخانه‌های تعطیل و نیمه تعطیل در این استان به چرخه فعالیت برگردند، چرا که آنها زیر ساخت‌های لازم برای ایجاد اشتغال را دارند.

وی گفت: وقتی بحث اشتغال به میان می‌آید صرفاً اشتغال پشت میزی مد نظر نیست، بلکه ظرفیت‌های اشتغال زایی بالای این استان در حوزه کشاورزی، دامداری، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد گردشگری و… وجود دارد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها