به گزارش پایگاه خبری 598، انتظار برقراری آتش بس با توجه به وضعیت فاجعه آمیز نوار غزه طبق گزارش های سازمان ملل و هشدارهای پی در پی آژانس های بین المللی و امدادی وابسته به آن درخصوص اوضاع این منطقه و مردم آن و تخریب تمام زیرساخت های انرژی و بهداشتی این باریکه، در محافل دیپلماتیک و سیاسی سازمان ملل و آمریکا، پیش از ماه مبارک رمضان می رفت اما این انتظار جهانی به دلایل سیاسی به وقوع نپیوست.
سه قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت برای برقراری آتش بس فوری پایدار در غزه به دلیل حمایت های همه جانبه آمریکا از اسرائیل و وتوی آنها عملا در سازمان ملل ناکام ماند و در مذاکرات سیاسی با میانجیگیری قطر و مصر و مشارکت آمریکا میان اسرائیل و حماس نیز عملا مذاکرات تاکنون به نتیجه قابل اجرایی دست نیافته و از سوی دیگر، رژیم اسرائیل تهدید به حمله زمینی بزرگ به شهر رفح در نوار جنوبی غزه و نزدیک مصر کرده که آخرین پناهگاه حدود نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیونی مردم غزه پس از آواره شدن آنها است.
آمریکا که آخرین بار در ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای برقراری آتش بس فوری بشردوستانه در غزه را وتو کرده بود، قطعنامه پیشنهادی خودش نیز در ۲۲ مارس ۲۰۲۴ (سوم فروردین ماه ۱۴۰۳) با مخالفت و وتوی روسیه و چین مواجه شد و به تصویب نرسید.
روسیه و چین در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه آمریکا گفتند که برغم اعتراف دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در غزه، قطعنامه پیشنهادی واشنگتن ناکافی و مبهم است و نه تنها خواستار آتش بس فوری در غزه نشده بلکه صرفا بر ضرورت آن تاکید کرده و دست اسرائیل را در کشتار فلسطینیان و اخراج آنها نیز باز گذاشته است.
سفرای روسیه و چین در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند قطعنامه دیگری وجود دارد که به صراحت خواستار آتش بس فوری در غزه شده است.
قطعنامه ای که روسیه و چین به صراحت درباره آن سخن گفتند، قطعنامه پیشنهادی ۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل شامل الجزایر، اکوادور، گویان، ژاپن، مالت، موزامبیک، جمهوری کره (کره جنوبی)، سیرالئون، اسلوونی و سوئیس بود.
قرار بود این قطعنامه ابتدا در عصر جمعه به وقت محلی در ۲۲ مارس و پس از وتوی قطعنامه آمریکا رای گیری شود اما نه تنها این رای گیری در این زمان صورت نگرفت بلکه حتی نشست شورای امنیت درباره بررسی وضعیت کره شمالی نیز به تعویق افتاد. تقریبا تمام برنامه های سازمان در روزهای اخیر تحت تاثیر این لابی ها و رایزنی های دیپلماتیک و سیاسی قرار گرفت تا هر چه زودتر شورای امنیت بتواند در ماه مبارک رمضان به مصوبه ای قابل اجرا با توجه به وضعیت بحرانی نوار غزه دست یابد.
رایزنی ها و لابی های بسیار فشرده ای میان طرف ها و کشورهای مختلف جهان وجود داشت تا این قطعنامه با وتوی اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) و به احتمال بسیار زیاد آمریکا بعنوان حامی اسرائیل مواجه نشود و از سوی دیگر بتواند ۹ رای مثبت اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم را کسب کند. چرا که یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت سازمان ملل نیازمند ۹ رای مثبت ۱۵ عضو این شورا، بدون مخالفت یا همان وتوی ۵ عضو دائمی است.
ترامپ: اسرائیل باید به جنگ در غزه پایان داده و در مسیر صلح گام بردارد/ خبرگزاری فرانسه: دلایل منطقی وجود دارد که بگوییم اسرائیل در موارد بسیاری مرتکب نسلکشی شده است
گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، نسلکشی اسرائیل در غزه را مستندسازی میکند. خبرگزاری فرانسه با استناد به این گزارش بیان کرد که دلایل منطقی وجود دارد که بگوییم اسرائیل در موارد بسیاری مرتکب نسلکشی شده است.
منبع مذکور اشاره کرد که ماهیت و گستردگی حملات رژیم صهیونیستی به غزه پرده از نیات این رژیم برای نابودی فلسطینیان برمیدارد. این گزارش قرار است امروز به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ارائه شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در گفتگو با روزنامه عبری زبان "اسرائیل هیوم" گفت رژیم صهیونیستی باید به جنگ در غزه پایان داده و در مسیر صلح گام بردارد. ترامپ تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید بسیار مراقب باشد، زیرا در حال از دست دادن حمایتهای زیادی در سراسر جهان است.
جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد به طرفهای واسطه ابلاغ کرده که به موضع و نگرش قبلی خود که در ۱۴ مارس گذشته ارائه داده بود، پایبند است، زیرا پاسخ رژیم صهیونیستی هیچکدام از خواستههای این جنبش را برآورده نمیکند. این جنبش عنوان کرد: ما به خواسته خود مبنی بر توقف کامل جنگ، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه، بازگشت آوارگان و مبادله حقیقی اسرا پایبندیم. حماس تاکید کرد که نتانیاهو و دولت تندرو او به طور کامل مسئول به شکست کشاندن تلاشها و سنگاندازی بر سر راه رسیدن به توافق آتشبس در غزه هستند.
بر اثر فرود اشتباهی صندوقهای حاوی کمکهای بشردوستانه در نوار غزه، ۱۸ فلسطینی به شهادت رسیدند
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد بر اثر فرود اشتباهی صندوقهای حاوی کمکهای بشردوستانه در نوار غزه، ۱۸ فلسطینی به شهادت رسیدند. دفتر مذکور بیان کرد که از این ۱۸ نفر، ۱۲ نفر در آبهای غزه غرق شدند. این افراد قصد بیرون آوردن کمکهایی را داشتند که داخل آب افتاده بودند. دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه مسئولیت سیاست گرسنگی و محاصره مردم غزه را متوجه دولت آمریکا و رژیم اشغالگر صهیونیستی دانست.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۸ کشتار و جنایت دیگر را در این باریکه مرتکب شده است. این وزارتخانه افزود که در این حملات ۸۱ فلسطینی به شهادت رسیده و ۹۳ نفر هم زخمی شدند. شمار کلی شهدای جنگ در غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به ۳۲۴۱۴ نفر و شمار مجروحان هم به ۷۴۷۸۷ نفر افزایش یافته است.
در ۴۸ ساعت گذشته ۳۱ نظامی رژیم صهیونیستی در نبردها در نوار غزه زخمی شدند/ گردانهای شهدای الاقصی اعلام کرد یک فروند پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی را سرنگون کرده است
حزب الله لبنان اعلام کرد نیروهای اشغالگر اسرائیلی را در اطراف شهرک شتولا در شمال فلسطین اشغالی هدف حمله موشکی قرار داده که در این عملیات این نیروها کشته و زخمی شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد در ۴۸ ساعت گذشته ۳۱ نظامی دیگر این رژیم در نبردها در نوار غزه زخمی شدند. ارتش صهیونیستی تاکید کرد که هنوز ۲۸۸ نظامی مجروح اسرائیلی در بیمارستانها تحت درمان هستند که حال ۲۵ نفر از آنها وخیم است. سخنگوی ارتش صهیونیستی اظهار داشت که از آغاز جنگ در غزه ۳۱۳۰ نظامی و از آغاز حمله زمینی به غزه نیز ۱۵۰۹ نظامی این رژیم در نوار غزه زخمی شدند.
قتل عام جدید در میدان الکویت
منابع محلی اعلام کردند ارتش رژیم صهیونیستی در حال منفجر کردن تعداد زیادی از خانههای فلسطینیان در اطراف بیمارستان شفا در شهر غزه است.
گردانهای شهدای الاقصی اعلام کرد یک فروند پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی از نوع Skylark۲ را در آسمان بیت حانون در شمال نوار غزه سرنگون کرده است.
منابع محلی از درگیری شدید مبارزان مقاومت فلسطین با نیروهای اشغالگر اسرائیلی در جنوب اردوگاه الشاطئ در غرب شهر غزه خبر دادند.
عملیات حزب الله در سرزمین های اشغالی
حزب الله لبنان اعلام کرد پایگاه هوایی اسرائیلی "میرون" در شامل فلسطین اشغالی را هدف حمله موشکی قرار داده و تلفاتی قطعی به اشغالگران وارد کرده است. حزب الله لبنان همچنین اعلام کرد شهرک صهیونیستنشین اویویم در شمال فلسطین اشغالی و نیروهای اشغالگر اسرائیلی را در اطراف پایگاه برانیت هدف حمله موشکی قرار داده است. در این حمله دو ساختمان در شهرک اویویم مستقیما هدف قرار گرفته و به آتش کشیده شده است.
۶ عملیات انصارالله طی ۳ روز در حمایت از مردم غزه/ ۲ ناوشکن آمریکایی در یک عملیات نظامی منحصر بفرد مورد هدف قرار گرفتند
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد که در حمایت از ملت مظلوم فلسطین در غزه و در پاسخ به تجاوزات به یمن، نیروهای مسلح ما ۶ عملیات طی ۳ روز گذشته در دریای سرخ و خلیج عدن انجام دادند. وی افزود: ۲ ناو آمریکایی «MAERSK SARATOGA» و «APL DETROIT» در خلیج عدن و دریای سرخ هدف قرار گرفته شدند. سرتیپ یحیی سریع اظهار داشت: کشتی انگلیسی «HUANG PU» در دریای سرخ و کشتی «PRETTY LADY» در حال حرکت به سمت بنادر فلسطین اشغالی هدف قرار گرفته شدند.
سریع بیان کرد که نیروی هوایی یمن نیز عملیات نظامی منحصر بفردی را با هدف قرار دادن ۲ ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ انجام داد. او همچنین تاکید کرد که نیروی موشکی نیز مواضع دشمن صهیونیستی را در «ام الرشراش» در جنوب سرزمین های اشغالی هدف قرار داد.
سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی توسط نیروهای مقاومت
منابع عبری زبان از حمله موشکی گسترده از جنوب لبنان به مناطقی در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند. منابع لبنانی نیز تاکید کردند که بیش از ۵۰ موشک به سمت پایگاههای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در الجلیل و جولان اشغالی شلیک شده است. منابع عبری زبان تاکید کردند که در پی این حمله، صدای انفجارهای مهیبی در الجلیل و جولان شنیده شده است. حزب الله لبنان اعلام کرد در پاسخ به حمله ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه بقاع در خاک لبنان، پایگاه اسرائیلی یردن در جولان اشغالی را با بیش از ۵۰ موشک کاتیوشا مورد حمله قرار داده است.
ارتش رژیم صهیونیستی مناطق عیتا الشعب، کفر کلا، مارون الراس و شهرک حانین در جنوب لبنان را بمباران کرد. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی هم از حمله به پایگاههای حزب الله در لبنان خبر داد.
ادامه تنش و درگیری های داخلی میان صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی
رسانههای عبری زبان اعلام کردند خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه مجددا در تل آویو دست به تظاهرات زده و خیابان ایالون را بستند. تظاهرات کنندگان خواستار اقدام فوری برای دستیابی به توافق مبادله اسرا با مقاومت در غزه شدند.
روزمه عبری زبان یدیعوت احرونوت اعلام کرد که شماری از اسرائیلیها مقابل منزل گادی آیزنکوت وزیر اسرائیلی و عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی دست به تظاهرات زده و خواستار استعفای فوری او شدند.
روزنامه عبری زبان معاریو به نقل از رئیس اسبق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد که این رژیم با خطرناکترین بحران از زمان تاسیس خود مواجه است. موشه یالون تصریح کرد که نتانیاهو آماده است برای ماندن خود در عرصه سیاست، اسرای اسرائیلی را قربانی کند.
روزنامه عبری زبان "اسرائیل هیوم" تاکید کرد که بر اساس نظرسنجیها، ۵۷ درصد اسرائیلیها گفتهاند عملکرد نتانیاهو از هفتم اکتبر گذشته مناسب نبوده است.
عضو کنست رژیم صهیونیستی از حزب لیکود تاکید کرد که صحبتهای توخالی نتانیاهو در مورد پیروزی مطلق در رفح، فریب و خدعهای بیش نیست. متان کهانا اظهار داشت که نتانیاهو و اطرافیانش طوری در مورد رفح صحبت میکنند انگار نابودی حماس در این شهر پیروزی را برای این رژیم به ارمغان میآورد.