598 به نقل از ندای انقلاب، بررسی فعالیت های سید محمد خاتمی در سپهر سیاسی کشور در بردارنده نکات مستتری است که تامل در آن ها می تواند درونمایه نهایی فعالیت های وی را روشن سازد.
بر بنا بر این گزارش، رئیس دولت اصلاحات به فراست دریافته که عدم فعال شدن اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به منزله پایان عمر سیاسی اصلاح طلبان بوده و وی و دوم خردادی ها را همیشه به قعر تاریخ رهنمون خواهد ساخت.لذا طبیعی است که وی به عنوان یک عنصر سیاسی فعالیت های خود را شدت بخشیده و وارد کارزار سیاست شود.
مهمترین نکته اما برای خاتمی حوادث فتنه 88 است که وی علاوه بر این که نقش مهمی در ایجاد توهم تقلب داشت از دیگر سو نیز در کوره فتنه انگیزی ها دمیده و مرزبندی ای را با برانداران نظام ایجاد نکرد.بگونه ای که سکوت حتی در ماجرای اهانت به تمثال حضرت امام خمینی (ره) هنوز از اذهان پاک نشده است.
لذا در این چارچوب راهبرد خاتمی برای حضور در بدنه حاکمیت مبتنی بر هدف گذاری های زیر است:
1- ساده سازی حوادث فتنه 88 به یک سوء تفاهم
2- تشکیل لایه ای معتدل از اصلاح طلبان برای نشان دادن عبور خود از رادیکال ها
3- فعال ساختن خود به عنوان عنصری که هیچ گردی بر قبای شکلاتی اش نمی نشیند .و جا انداختن این موضوع که رای دادنش در انتخابات مجلس منتی بر سر نظام است!
4- اتخاد مواضع طلبکارانه و طرح و بیان نکاتی که این اصلاح طلبان هستند که مورد ظلم واقع شده اند
5- ارتباط گیری با برخی گروه های مرجع برای سفید سازی خود
6- صورت دادن کنش های طبیعی و بازتاب وسیع آن به منظور اتخاذ مواضعی طلبکارانه از نظام(رای دادن در انتخابات مجلس)
و...
بی شک خاتمی در حالی به این اقدامات دست یازیده که هنوز رفتارها و اقدامات براندارانه وی در فتنه جبران نشده بوده و تلاش دارد با طرح موارد متعدد از عذرخواهی خود چشم پوشیده و از موضعی بالادستی وارد حاکمیت شود.
این رفتار از سوی خاتمی بی شک نه تنها جبران کننده آسیب های وی به نظام و انقلاب نمی باشد بلکه ادامه این وضعیت ملت را مصمم به درخواست برای محاکمه وی جهت پاسخگویی به اعمالش در فتنه 88 می سازد.