به گزارش پایگاه خبری 598، نیکنام محمودی، نیروی خودجوش آمر به معروف و فعال در زمینه تذکر لسانی برای حفظ حجاب، در گفتوگو با سراج24 دربارهی پیشینه این اقدامات گفت: ما حدود ۲۰ سال است که در مشهد فعالیت میکنیم. افرادی که به زیارت مشرف شده باشند، خادمین ارشاد را در دربهای ورودی مشاهده کردهاند. نقش ایشان تنها تذکر است و اصلا برای مجابکردن افراد تلاش نمیکنند که این خود فریضهای صحیح است. وقتی این تذکرات تکرار میشود بر متنبه شدن فرد تاثیر میگذارد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید کردهاند که باید آحاد ملت حضور پیدا کنند و این امر نباید به شکل سازمانی انجام شود. این امر باید سازمانیافته و منظم باشد اما سازمانی نباشد.
این فعال فرهنگی اظهار داشت: حضور حجاببانها از فتنه سال ۱۴۰۱ و پس از فوت مهسا امینی مطرح شد. برخی افراد معتقد بودند باید از مسئله حجاب عبور کنیم و بر آن تمرکز نکنیم. دغدغه ما اما این بود که حداقل با حضورمان به بازدارندگی از بیحجابی بپردازیم و برخی تصور نکنند که دغدغهی حجاب از بین رفته است.
وی در خصوص تفاوتهای گشت ارشاد با حجاببانها تصریح کرد: رویکرد ما با گشت ارشاد متفاوت است. البته حضور نیروهای گشت ارشاد نیز در برخی موارد ضروری خواهد بود اما نحوه فعالیت ما با ایشان تفاوت دارد. به عنوان مثال هنگامی که شما طبق قانون و بااحتیاط رانندگی میکنید، افرادی نیز پیدا میشوند که به موارد صحیح و قانونی این موضوع توجهی ندارد و برای دیگران خطرآفرینی میکنند. در این هنگام باید با فرد متخلف که مقصود و عناد دارد برخورد شود.
محمودی توضیح داد: ما دوست داریم در جامعه تذکر لسانی وجود داشته باشد و افرادی که حجاب را رعایت نمیکنند، در نهایت متنبه شوند و همچنین افراد دیگر نیز آگاه شوند که بیحجابی در جامعه یک مسئله عادی نیست. ما با این دغدغه به میدان آمدیم و خدا را شاکریم که به مدت بیش از دو ماه است که این کار را پیش میبریم.
وی درخصوص ایجاد مزاحمت و اختلال در روند فعالیت حجاببانها تشریح کرد: افرادی بودند که مزاحمت ایجاد کردند و قصد داشتند در انجام امور ما اختلال ایجاد کنند که با آنها نیز صحبت داشتیم که در نتیجه آرام شده و رفتهاند.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: این کار کاملا به صورت خودجوش انجام شده است و کسی بابت آن حقوق دریافت نمیکند. نکته مهم در اثرگذاری این موضوع هم همین است که کسی برای گرفتن پول این کار را انجام نمیدهد و به علت اینکه کاری برآمده از قلب افراد است، تاثیر خود را بر افراد میگذارد.
وی در ادامه بیان کرد: از طرفی این موضوع کاملا مردمی است و ارگانی و سازمانی جلو نمیرود. امامین انقلاب نیز همین نظر را داشتند و ما هم طبث فرمایشات ایشان نتایج و اثربخشی آن را مشاهده کردهایم.
محمودی خاطر نشان کرد: حضور عدهای مخالف و معاند برای به حاشیه راندن فعالیت ما امری طبیعی است و حتما دشمنانی حتی اندک خواهد داشت. با این حال حتی با وجود دشمنی عدهای معدود کل این طرح زیرسوال نمیرود و فعالیتها ادامهدار خواهد بود. البته گفتنی است برخورد با افرادی که ناراحتی یا عصبانیت دارند و همچنین با سبک زندگی متفاوتی تربیت شدهاند با افرادی که مغرضانه رفتار میکنند، تفاوت خواهد داشت.
وی دربارهی آمادگی نیروهای حجاببان توضیح داد: نوع برخورد با افراد به نیروهای ما نیز بستگی دارد و آنها باید هوشیاری داشته باشند که موضع افراد را تشخیص دهند و بدانند چه کسی برای ایجاد آشوب آمده است و بتوانند وضعیت را مدیریت کنند.
این فعال حوزه حجاب به شرح روند پیشرفت تذکرات لسانی در این زمینه پرداخت و گفت: به لطف خداوند کارها به خوبی پیش میرود و تذکراتی که میدهیم تا ۸۰درصد تاثیرگذار است و همچنین این تذکرات رو به کاهش است. وضعیت در محدودههایی که فعالیت داریم به لحاظ رعایت حجاب رو به بهبود است. سایر افرادی که حجاب کامل نیز ندارند با دیدن ما و تذکرات دلسوزانهی نیروهایمان، نزد خود قضاوت خواهند کرد و بر آنها تاثیر خواهد گذاشت.
وی تاکید داشت: ما مکلف به این نیستیم که فرد را دنبال کنیم و مطمئن شویم که به تذکر عمل میکند. ما به اینکه فردی لجوج باشد و نخواهد به تذکرات توجه کند، نمیپردازیم. رهبر انقلاب نیز میفرمایند که این تذکر کار خود را میکند و ما نیز به این موضوع یقین داریم.
محمودی اظهار داشت: نیروهای ما باید صبور و از سلامت نفس برخوردار باشند. اگر افراد ذهنیتی داشته یا در اثر اتفاقات زندگی شخصی خود تاثیری منفی گرفته باشند، میتوانند روند کار ما را از روال خارج کنند؛ به همین علت ما با نیروهایمان هر روز گفتوگو داریم و تاکید داریم که نمیخواهیم افراد را اصلاح کنیم و صرفا وظیفهی ما تذکر لسانی است.
این فعال فرهنگی بیان کرد: شاید افراد در مرحله اول تذکر ما را اجابت نکنند اما با گذشت زمان، تاثیر کلام را دیدهایم. باید به آنها فرصت دهیم تا در زمان مناسب با تفکر به این تذکر عمل کنند و تصمیم بگیرند. شخصیت افراد بسیار برای ما مهم است و برای حفظ آن تلاش میکنیم.
محمودی در پایان انتظارات خود از رسانهها را مطرح کرد و اشاره داشت: انتظار ما از رسانهها این است که اقدامات حافظان حجاب را تبیین کنند و تلاشهای ایشان را به سمع و نظر مردم برسانند. رسانه نقش مهمی دارند تا نشان دهند نیروهای ما که کاملا خودجوش و داوطلبانه در این امر شرکت کردهاند و پولی دریافت نمیکنند، دلسوز حقیقی مردم هستند. با حمایت متقابل مردم، سلامت روحی نیروهای ما نیز حفظ خواهد شد و همچنین کمک مهمی در انجام این امر به وقوع خواهد پیوست.