کد خبر: ۵۳۲۳۳۵
زمان انتشار: ۱۱:۰۳     ۱۸ آذر ۱۴۰۲
نشست تخصصی بررسی نقش حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحول و تعالی بسیج توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در هفته سوم آذر ماه 1402 برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری 598، نشست تخصصی بررسی نقش حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحول و تعالی بسیج توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در هفته سوم آذر ماه 1402 برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلیمن احمد سالک رئیس پیشین واحد بسیج مستضعفین، سردار علی رضا افشار فرمانده پیشین نیروی مقاومت بسیج و سردار سیدابوالفضل شکارچی معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

ابوالفضل شکارچی با بیان اینکه تنها نهاد مشابه به نیروهای سازماندهی شده پیامبر اکرم (ص) در صدر اسلام بسیج است گفت: امام خمینی (ره) ده ها تصمیم راهبردی برای پیروزی، تثبیت و توسعه انقلاب اسلامی گرفتند. تشکیل بسیج در ۵ آذر ۱۳۵۸ از مهم ترین تصمیمات راهبردی ایشان است.

وی افزود: بارها مقام معظم رهبری فرمودند پدیده بسیج در جهان بی بدیل و بی نظیر است. هر روز که از تاریخ انقلاب اسلامی می‌گذرد بی‌بدیل بودن نهاد مهم بسیج بیشتر آشکار می‌شود.

وی بسیج را پیشرو در جهت حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی نامید و گفت: در روزهای ابتدایی انقلاب انواع شرارت ها و توطئه ها به سمت نظام مقدس و نوپای جمهوری اسلامی سرازیر شد که بسیج در مهار تمامی آن‌ها نقش آفرینی کرد. در وقایعی مثل جلوگیری از  تحرکات ضد انقلاب و اشرار در سراسر کشور، مقابله با منافقین مسلح و شرکت در هشت سال دفاع مقدس، بسیج همواره پرچمدار بود.

شکارچی ضمن اشاره به نقش مهم بسیج مردمی در پیروزی های دفاع مقدس گفت: عمق راهبردی که بسیج برای نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد این بود که تمامی اقشار مردم در سراسر کشور صحنه‌گردان دفاع مقدس بودند. دولت به تنهایی قادر نبود آن جبهه عظیم را پشتیبانی کند. می‌توان گفت عمده پشتیبانی ها توسط بسیج مردمی صورت می‌گرفت.

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح، بسیج را دارای دو جلوه ی اساسی دانست و تصریح کرد: یک جلوه بسیج در حوزه های سخت و نیمه سخت مانند دفاع مقدس و درگیری‌های اوایل انقلاب است و جلوه دیگر آن در حوزه جنگ نرم و شناختی است. بسیج به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران، همواره نقش بسیار مهمی ایفا کرده است.

وی افزود: مقام معظم رهبری بسیج را بعنوان یک تفکر  می دانند و برای توسعه و گسترش تفکر بسیجی اهمیت ویژه ای قائل اند. امروزه به این تفکر بیش از پیش نیاز است چراکه میزان هجوم دشمن برای دستبرد به سرمایه اجتماعی نظام بیشتر شده است.

وی اظهار کرد: در سایه تفکر بسیج شاهد اتفاقات بسیار مبارکی در حوزه های علمی، صنعتی، سازندگی، فرهنگی، دفاعی، امنیتی، اقتصادی و... برای کشور بوده ایم. برخلاف تحلیل های غلطی که سیاه‌نمایی ها را در کشور برجسته می‌کند ما در سایه تفکر بسیج بسیار قوی شده ایم.

شکارچی درباره گلایه های بسیجیان فعال در عرصه های علمی گفت: برخی از مسئولین به توانمندی های علمی بسیج اهمیت نمی‌دهند. ما می‌توانیم با اتکا به مراکز رشد و دانش‌بنیانی که بسیجیان در آن‌ها فعالیت دارند جلوی برخی از واردات را بگیریم و به قدرت علمی جهان تبدیل بشویم. وقتی به این مراکز توجه و رسیدگی نشود موجب دلسردی می شود.

وی افزود: مراکز علمی که ذیل تفکر بسیج ایجاد شده، نظام را از موانع بسیاری عبور داده و به استقلال دفاعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور کمک شایانی کرده است.

معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح درباره فعالیت های جهادی و سازندگی بسیج تصریح کرد:. به برکت نگاه حکیمانه رهبر معظم انقلاب در حال حاضر جوانان بسیجی در بیش از ۴۰هزار گروه جهادی در کشور درحال خدمت هستند.

وی اظهار کرد: جوانانی که اصلا امام (ره) را ندیده و دفاع مقدس را درک نکرده اند، تمام تلاششان را در جهت پیشبرد آرمان های حضرت امام(ره) و منویات رهبر معظم انقلاب، سازندگی و خدمت به مردم می‌گذارند. این برجسته تر از دوران دفاع مقدس است. میتوان گفت بسیج به مراتب قوی تر از دوران دفاع مقدس در صحنه ها حضور دارد و خواهد داشت.

شکارچی درباره شکل گیری سند راهبردی اعتلای بسیج گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۹۵ فرمودند بسیج باید اعتلا پیدا کند. روی کلمه اعتلا قریب به دو سال کار شد که نتیجه ی آن سند راهبردی اعتلای بسیج بود. در این سند راهبردها، سیاست‌ها و اقدامات اساسی که مجموعه بسیج در طی ده سال باید پیگیری کند تعیین و به نقشه راه تبدیل شد.

ایشان در ادامه اظهار داشت بسیج مسئول عمق بخشی داخلی و کمک به عمق بخشی خارجی نظام مقدس جمهوری اسلامی می باشد، یکی از انتظارات مهم فرمانده معظم کل قوا(مد ظله العالی) از بسیج ارتقاء قدرت بسیج کنندگی در عرصه های مختلف است و اقشار گوناگون بسیج اعم از بسیج طلاب، اساتید، دانشجویی، فرهنگیان و سایر اقشار بسیج در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند

شکارچی در پایان گفت: ستادکل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین برای تحقق منظومه فکری  رهبر معظم انقلاب که در سند راهبردی اعتلای بسیج پیش بینی شده است اهتمام دارند و از خداوند متعال یاری می طلبیم تا ان شاء الله این منظومه فکری در بسیج و توسط سپاه و بسیج پیاده سازی گردد.

علیرضا افشار فرمانده پیشین نیروی مقاومت بسیج در ادامه این نشست، نقش مقام معظم رهبری در شکل گیری و اداره بسیج را در سه بخشِ دوره ریاست جمهوری بنی‌صدر، دوران ریاست جمهوری حضرت آقا و دوره بعد از آتش بس تشریح نمود.

وی تصریح کرد: در زمان بنی‌صدر، مقام معظم رهبری پناهگاه سپاه و بسیج بودند و نقش ایشان در تامین سلاح و تجهیزات قابل توجه بود. بنی‌صدر به ارتش گفته بود که سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار سپاه و بسیج قرار نگیرد ولی با حمایت آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان نماینده امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع، کمک هایی به سپاه و بسیج صورت می‌گرفت.

افشار اظهار کرد: در دوره بعد از عزل بنی‌صدر و ریاست جمهوری آیت‌الله خامنه‌ای، بنده رابط بین سپاه و ریاست جمهوری بودم. در آن زمان بسیاری از رهنمودهای ایشان درباره بسیج استفاده می‌کردیم و شورای عالی پشتیبانی جنگ با موافقت معظم له برای حمایت از نیروهای مردمی بسیج و جبهه های جنگ ایجاد شد.

وی افزود: ریاست این شورا با حضرت آقا بود که بسیاری از تصمیمات مهم جنگ در این شورا گرفته می‌شد. تقریبا هیچ مسئله ای نبود که به این شورا ببریم و دست خالی خارج شویم. در دبیرخانه این شورا بسیاری از موضوعات نیروهای مسلح بحث می‌شد که با انجام بحث و هماهنگی به شورا می‌رسید تا تصویب شود.

افشار گفت: بعد از آتش بس، نیروهای بعثی عملیات غرب اهواز را شروع کردند که بسیار موقعیت حساسی بود. مقام معظم رهبری به تمام ائمه جمعه ابلاغ کردند که "من به جبهه می‌روم؛ شما هم با هر تعداد نیرویی که در توان دارید به سمت جبهه حرکت کنید." در آن زمان هم بسیج ضربه سنگینی بر پیکره نیروهای عراقی وارد کرد و منجر به عقب نشینی بعثی ها شد.

احمد سالک رییس پیشین واحد بسیج مستضعفین در ادامه ساختارسازی بسیج مستضعفین را ذیل مبنای قرآنی و الهی تبیین نمود و گفت: اولین بسیج در عالم اسلام متشکل از پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین (ع) و حضرت خدیجه (س) است که الگوی هسته مقاومتی می‌باشد که در طول ۱۴۰۰ سال گسترش فرهنگ اسلامی را بر عهده داشته است.

 

وی اساس انقلاب اسلامی را بر سه رکنِ وجود رهبری، مبنا قراردادن برنامه های الهی و مردم دانست و تصریح کرد: پیوند رهبری با مبانی دینی و تطبیق مردم با مبانی اسلام حلقه ای تشکیل داد که منجر به پایه گذاری یک انقلاب جهانی شد. فاصله گرفتن از هر کدام از این ارکان برای جامعه خسارت بار است.

 

سالک تاکید کرد: حلقه اتصال مردم با محتوای دینی در سایه هدایت رهبری نهاد بسیج است. این نهاد می‌تواند انقلاب اسلامی را جهانی کند.

 

وی اظهار کرد: تمام مسئولین اوایل انقلاب فاقد تجربه حکومت داری بودند. بسیاری از مسئولین آموزش مدیریت ندیده بودند ولی در سن کم مسئولیتی بر عهده آنان گذاشته شد و کارهای برجسته ای انجام دادند. این را از برکات انقلاب اسلامی می‌دانیم.

 

وی با اشاره به گفتگویش با رهبر معظم انقلاب در دوران مسئولیت خود به عنوان مسئول واحد بسیج مستضعفین طی سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲ گفت: ایشان به من فرمودند که "بسیج منبع جوشان سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی است. اگر بسیج از سپاه جدا شود این منبع از دست می‌رود." این جمله در آن زمان یعنی اوایل دهه ۱۳۶۰، موجب پیگیری های قانونی ما جهت ادغام بسیج در سپاه پاسداران شد که بحمدلله به ثمر نشست.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها