کد خبر: ۵۳۱۴۳۰
زمان انتشار: ۰۹:۱۵     ۲۱ آبان ۱۴۰۲
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ تا ۱۷ آبان ماه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ صادر شده است در حالیکه مجموعه صادرات تخم مرغ در سال ۱۴۰۱ فقط ۵۸ هزار تن بوده است

به گزارش پایگاه خبری 598، به نقل از فارس ، شهیاد آبنار  امشب در جلسه بررسی پیگیری مسائل حوزه کشاورزی شهرستان مراغه که با حضور ذبیح الله اعظمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اکبر فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، علی علیزاده نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی در مدیریت جهاد کشاورزی مراغه برگزار شد، حمایت از تولید در حوزه کشاورزی را اصلی ترین رویکرد وزارت جهاد کشاورزی دانست و  اظهار کرد: تولید سالانه ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور نشانه تلاش های بهره برداران و کشاورزان و حمایت های وزارت جهاد کشاورزی از تولید است.

وی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی از ابتدای شروع به کار این راهبرد را اتخاذ کرده است که تولید افزایش یافته و از صادرات حمایت شود چرا که صادرات می تواند موجب تقویت تولید شود و در نتیجه همین راهبرد، در سال ۱۴۰۲ تا ۱۷ آبان ماه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ صادر شده است در حالیکه مجموعه صادرات تخم مرغ در سال ۱۴۰۱ فقط ۵۸ هزار تن بوده است اما باید به این نکته نیز توجه شود که تخم مرغ یکی از محصولات اصلی در سبد غذایی مردم است بنابراین همه ما در خصوص توجه به مایحتاج سفره مردم باید احساس مسئولیت کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت های شهرستان مراغه در حوزه کشاورزی گفت: باید با راه اندازی صنایع تبدیلی در این شهرستان از این ظرفیت ها به نحو احسن استفاده کرد.

مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اشباع ظرفیت سردخانه ها در مراغه، از سرمایه گذاران خواست قبل از سرمایه گذاری به دوره بازگشت سرمایه و توجیه اقتصادی آن توجه ویژه ای داشته باشند.

نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: راه اندازی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در شهرستان مراغه می تواند بخشی از مسائل فعالان و بهره برداران این حوزه را حل کند.

علی علیزاده بر ضرورت ساماندهی و توجه بیشتر بر توزیع نهاده های دامی در این شهرستان تأکید کرد و گفت: متأسفانه سرمازدگی خسارت زیادی به کشاورزان مراغه ای وارد کرده است و با وجود پیگیری هایی که داشته ایم نتوانسته ایم از طریق ستاد بحران وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی کمکی به این کشاورزان در زمینه جبران خسارات وارده انجام دهیم.

وی با اشاره بر لزوم مرمت و نوسازی کانال‌های آب در این شهرستان، گفت: یکی از مطالبات روستاییان این شهرستان نوسازی و مرمت کانال‌های آبیاری است تا از هدر رفت آب در این کانال ها جلوگیری شود.

نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی ساخت شهرک صنایع غذایی کشاورزی در این شهرستان را یکی دیگر از نیازهای مراغه دانست.

ذخیره‌سازی حدود ۷۲ هزار تن سیب در سردخانه‌های شهرستان مراغه

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مراغه از پیش‌بینی ذخیره‌سازی حدود ۷۲ هزار تن سیب در سردخانه‌های شهرستان مراغه‎ خبر داد و گفت: مساحت کل باغات مراغه ۲۲ هزار هکتار می‌باشد که از این سطح ۱۵ هزار هکتار به محصول سیب اختصاص دارد که متأسفانه در اثر سرمای دیررس بهاره ۱۱ و ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ حدود ۶۵ درصد از باغات شهرستان به میزان ۹۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد شد.

سعید خیراندیش با بیان اینکه در الباقی باغات سیب به مساحت ۵ هزار هکتار نیز خسارت دیررس بهاره حدود ۲۰ درصد توسط کارشناسان مدیریت برآورد گردیده است، افزود: بر اساس کیل‌گیری انجام گرفته متوسط عملکرد این باغات حدود ۱۷ تن در هکتار تعیین شده بنابراین تولید محصول سیب سال‌جاری در باغات حدود ۸۵ هزار تن برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: از محصول سیب تولیدی شهرستان امسال حدود ۱۰ درصد زیر درختی که مصرف صنعتی دارد و ۱۰ درصد درجه ۳ و در انبارهای معمولی ذخیره می‌شود و پیش‌بینی می‌شود مابقی تولید این محصول که ۶۸ هزار تن خواهد بود در سردخانه‌های شهرستان ذخیره شود.

وی در پایان با بیان اینکه پیش بینی می‌شود حدود ۵ هزار تن از محصول سیب نیز از شهرستان‌های همجوار حمل و در این سردخانه‌ها ذخیره شود، گفت: با عنایت به توضیحات فوق مجموعاً سردخانه‌های شهرستان با ۷۲ هزار تن ذخیره محصول سیب با ۴۶ درصد کل ظرفیت خود فعالیت داشته باشند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها