به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری 598؛ اولین باری که زنگ خطر عملیات ابتذال بر روی افکار کودکان و نوجوانان به گوش رسید، همزمان با انتشار موزیک ویدئو «دکتر» توسط خواننده مبتذلی با شهرت «ساسی» بود. چراکه برای اولین بار و صراحتا جریان ضد فرهنگی با خطاب قرار دادن «محصلان تو خونه»، قشر کودک و نوجوان جامعه را با عباراتی همچون «سلامتی بددهنها»، «شات بزن و راحت بخواب»، «پلنگ شدین و با 20 نفر رل زدین»، «اول اینستا بعد کتاب» و.... به ابتذال دعوت کرد.
پس از آن و در ماههای گذشته نیز ترانه جدیدی با عنوان «دافی» در فضای مجازی وایرال شد. این ترانه نیز همچون ترانههای ضدفرهنگی مشابه خود با عباراتی همچون «دافی زیر سن قانونیام»، «پارتی با دوستات»، «منِ مستِ مست»، «اگه نپره الکلش» و... دوباره سعی بر نهادینه سازی جریان ابتذال و ابتذالگرایی در افکار کودکان و نوجوانان را دنبال کرد.
ویژگی تمامی موسیقیهای این چنینی این است که در فضای مجازی منتشر شده و سعی بر اثرگذاری بر اذهان مخاطبان هدف خود را داشته و واکنشگیری از مخاطب را در فضای حقیقی دنبال میکنند؛ به این صورت که مخاطب کودک و نوجوان با شنیدن هریک از این ترانههای مبتذل بطور ناخودگاه با آن همراه شده و با تولید و انتشار ویدئویی با موسیقی مزبور، به وایرال هرچه بیشتر آن کمک میکنند. و بدین گونه هست یک ضد ارزش، در جامعه گسترانیده میشود.
حال و در روزهای اخیر محتواهای ضدفرهنگی از لایه مجازی به لایه حقیقی سرریز پیدا کرده است. متاسفانه در ایام گذشته و همزمان با ماه عزای حضرت ابیعبداللهالحسین (علیهالسلام)، برخی از مراکز بظاهر فرهنگی-تفریحی تهران برنامههای مبتذلی همچون «کف پارتی» و «جشن رنگ» برگزار کردند. همانطورکه از اسم این برنامهها پیداست، به اسم تفریح و شادی، رقص و برهنگی را از سنین کودکی به کودکان و نوجوانان آموزش میدهند.
کافی است تا واژه «کفپارتی» را در وب جستجو کنید تا از سطح ابتذال آن باخبر شوید.
این سئوال در اینجا مطرح است که اساسا نقش نهادهای فرهنگی برای فرهنگ سازی و جلوگیری از ترویج ضد ارزشها در جامعه چیست؟ چرا فضای فرهنگی جامعه تبدیل به فضای ولنگاری شده است؟ آیا مسئولان امر به فکر آینده کودکان و نوجوانان امروز هستند؟!