کد خبر: ۵۲۳۵۱۶
زمان انتشار: ۱۲:۴۳     ۲۱ فروردين ۱۴۰۲
نتایج برخورد با پرمصرف‌های آب؛
از اول تیرماه سال گذشته برخورد با مشترکان پرمصرف تهرانی آغاز شد، از آن زمان تا کنون با اعمال محدودیت‌های صورت گرفته ۳۵ درصد از تعداد مشترکان پرمصرف تهرانی کاهش یافت.

به گزارش پایگاه 598، الگوی مصرف آب در تهران ۱۴ مترمکعب برای هر خانوار در ماه است، ۴۰ درصد مشترکان تهرانی مطابق الگو و ۲۰ درصد کمی بیش از الگو آب مصرف می‌کنند و ۱۵ درصد باقی‌مانده مشترکان پرمصرف پنج درصد از مشترکان پایتخت بدمصرف هستند که هشت درصد آب شرب خانگی این کلان‌شهر را مصرف می‌کنند.

مشترکانی که ماهانه بیش از دو برابر الگوی مصرف یعنی بیش از ۲۸ مترمکعب مصرف آب دارند، «بدمصرف» محسوب می‌شوند. ۱۳۳ هزار و ۶۸۲ خانوار در شهر تهران بیش از دو برابر الگو و حد مجاز آب مصرف می‌کنند.

مشترکانی که ماهانه ۱۴ مترمکعب و کم‌تر آب مصرف کنند «خوش‌مصرف» هستند. دو میلیون و ۳۷۵۵ مشترک پرمصرف آب در تهران وجود دارد پرمصرف‌های تهرانی ۵۷ درصد هستند که ۶۵ درصد از حجم آب شرب خانگی را مصرف می‌کنند. مطابق قانون مشترکانی که ماهانه تا دو برابر الگوی مصرف یعنی ۱۴ تا ۲۸ مترمکعب آب مصرف می‌کنند، مشترک «پرمصرف» هستند.   

برای مقابله با پرمصرف‌ها طرحی از تابستان سال گذشته اجرایی و بر اساس آن محدودیت‌هایی برای پرمصرف‌ها اعمال شد، سیدرسول باقری معاون درآمد و امور مشترکان آبفای استان در این رابطه اعلام کرد: اجرای طرح ایجاد محدودیت برای مشترکان بدمصرف تهرانی در سال گذشته توانست ۱۰ درصد میانگین مصرف هر خانوار را نسبت به زمان شروع طرح کاهش دهد. میزان مشترکان بدمصرف در استان تهران نسبت به شروع این طرح بیش از ۳۵ درصد و نسبت به میانگین سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح تا زمان تغییر رفتار مشترکان بدمصرف ادامه خواهد داشت، گفت: سال گذشته افزون بر ۱۷هزار اشتراک غیرمجاز در استان تهران شناسایی شد که از این تعداد ۷۰۰۰ انشعاب تبدیل به مجاز، ۹ هزار انشعاب قطع و یک هزار انشعاب نیز اصلاح شده است با شناسایی و برخورد با این دسته از مشترکان غیرمجاز، از هدررفت ۴۰۰۰ مترمکعب آب در شبانه‌روز جلوگیری شده است.

بیشترین قبض مشترکان بدمصرف تهرانی ۸۰۰ هزار تومان

محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با بدمصرفی پیشتر به ایسنا گفت: امسال اولین سالی است که به صورت پلکانی برای مشترکان محاسبه قبض صورت می‌گیرد و اکنون بیشترین قبضی که برای مشترکان بدمصرف داده شده بیش از ۸۰۰ هزار تومان نبوده است.

وی با بیان اینکه در راستای برخورد با مشترکان بدمصرف سه مرحله اخطار به آنها داده می‌شود که تا ۴۸ ساعت نیز آب آنها را قطع می‌کنیم و تا حدود سه برابر مورد جریمه در صورت عدم رعایت اخطارها قرار می‌گیرند، اظهار کرد: امسال بر اساس پلکان افزایش تعرفه اعمال شده است، با این حال در تهران هنوز قبضی بالای ۸۰۰ هزار تومان صادر نشده است.

بختیاری با بیان اینکه متوسط قیمت هر متر مکعب آب در شهر تهران ۲۷۰۰ تومان است، اظهار کرد: قیمت تمام شده در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰۰۰ تومان بود که یعنی مشترکان حدود ۵۰ درصد قیمت تمام شده را پرداخت می‌کنند. البته این رقم برای مشترکان پر مصرف تا ۱۲ هزار تومان نیز پیش می‌رود.   ۴۵ درصد مشترکان در تهران زیر الگو مصرف می‌کنند که قبض آنها نیز زیر ۲۰ هزار تومان است.

بختیاری با اشاره به برنامه جدی دولت برای برخورد با مشترکان پر مصرف گفت: در حوزه آب و اقتصاد جای کار زیادی وجود دارد اما دولت و نظام به دلیل رعایت حال مردم صلاح دیدند که قیمت آب افزایش چندانی پیدا نکند. در حال حاضر یک متر مکعب آب معدنی هشت میلیون تومان رقم می‌خورد اما متوسط آب در تهران ۲۷۵۰ تومان است که اختلاف فاحشی بین آنها وجود دارد. در این بین اما برخورد جدی با مشترکان پر مصرف خواهیم داشت که امسال نیز استارت این نوع برخوردها زده شده است.

وضعیت منابع آبی در تهران شرایط مناسبی ندارند و به دلیل گذر از سه سال متوالی خشک همچنان نیازمند بارش باران در پایتخت هستیم، در این بین مدیریت مصرف نیز اهمیت زیادی دارد که باید مورد توجه همه شهروندان قرار بگیرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها