کد خبر: ۵۲۲۰۱۴
زمان انتشار: ۱۴:۳۱     ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
در آیین رونمایی کتاب مو به مو مطرح شد؛
نویسنده کتاب مو به مو، واقعیت مستتر در این کتاب را مورد اشاره قرار داد و افزود: فصل پنجم کتاب که بلندترین فصل این مجلد است به تطبیق مواضع رهبران انقلاب در هشت محور که بر اساس ضرورت زمان انتخاب شده است، پرداخت.

عبدالله گنجی در مراسم رونمایی از کتاب مو به مو (واکاوی سیره حضرت امام خمینی قدس سره و حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای مدظله العالی) که با حضور شخصیت‌های کشوری و لشکری توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی در فرهنگسرای امام راحل برگزار شد، با بیان این‌که معتقدم برخی آدم‌ها نسبت به موضوعات پیش داوری دارند، اظهار داشت: کتاب مو به مو عاری از هرگونه کلیشه متصور در ذهن‌ها است و با نگاه نوآورانه مباحث را مطرح و بیان کرده است.

وی از نگرانی‌هایش که منجر به نگارش کتاب مو به مو شد، سخن به میان آورد و گفت: تحریف امام خمینی (ره) که سال‌ها هست به‌واسطه دغدغه رهبری به این موضوع، روی آن کار کردم و عشق و ارادت رهبر معظم انقلاب به امام راحل، سبب نگارش این مجلد شد.

نویسنده کتاب مو به مو رهبر معظم انقلاب را بهترین مفسر بیانات، نگاه و خط امام خمینی (ره) دانست و افزود: برخی می‌خواهند امام خمینی (ره) را شخصیتی تاریخی که به تاریخ پیوسته معرفی کنند درحالی که امام راحل همانند خونی است که در رگ‌های انقلاب در جریان است، هرگز نباید شخصیت امام خمینی (ره) را از خط و راه ایشان جدا کرد.

وی با اشاره به ساختار کتاب مو به مو پرداخت و عنوان کرد: سه بخش این کتاب به سه اصل مهم شخصیت، مکتب و راه امام خمینی (ره) می‌پردازد و دو بخش این کتاب نیز نگاه نوآورانه‌ای از لحاظ موضوع، سوژه و ... به امام خمینی (ره) دارد، در بخش نخست کتاب برای نخستین بار به جانشینان رهبران انقلاب‌های دیگر همچون چین، روسیه و ... اشاره دارد و در بخش دیگر به پدیده‌های نوظهور انقلاب بعد از حیات امام خمینی (ره) مثل اینترنت و جریان‌های فکری و ... نگاهی عمیق دارد.

گنجی، امانت‌داری رهبر معظم انقلاب بعد از حیات رهبری را ستودنی دانست و تاکید کرد: در دوران حیات امام خمینی (ره) جریان‌هایی همانند مجاهدین خلق، ملی‌گراها و ... بودند که امام راحل به این‌ها می‌تازید، اما در زمان رهبری با یک جریان سکولار بسیار قدرتمند روبرو هستیم و این دوگانه از تفاوت‌هایی هست که وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نگاه عمیق رهبر انقلاب به وصیت‌نامه امام راحل پرداخت و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب وصیت‌نامه امام خمینی (ره) را قطب‌نما، اصول انقلاب، شاقول انقلاب می‌دانند و به‌طور ویژه به دو رکن مهم وصیت‌نامه (مردم سالاری و استمرار انقلاب) می‌پردازند.

نویسنده کتاب مو به مو، واقعیت مستتر در این کتاب را مورد اشاره قرار داد و افزود: فصل پنجم کتاب که بلندترین فصل این مجلد است به تطبیق مواضع رهبران انقلاب در هشت محور که بر اساس ضرورت زمان انتخاب شده است، پرداخت.

وی تصریح کرد: یکی از مواردی که بسیار مهم است و سعی کردم در کتاب مو به مو به آن پاسخ دهم، فهم صحیح از جمهوری اسلامی و چیستی انقلاب اسلامی است.

گنجی تداوم نگاهی که یک نسل به شیخ فضل‌الله داشتند، توسط نسل جدید به امام خمینی (ره) داشتن و شناخت امام راحل فقط به عنوان یک انسان محترم را یک خطر بزرگ دانست و گفت: حضور امام خمینی (ره) چه به زبان هنر و چه از لحاظ چینش موضوعات در صداوسیما بسیار کم و ناچیز است که امیدواریم این خلاء مرتفع شود.

وی با بیان این‌که امام خمینی (ره) اعتبار اجتماعی است، بیان داشت: امام راحل هم سرمایه هست و هم سرمایه دارد، نباید برخی افراد و جریانات فکری امام را به‌گونه‌ای تفسیر کنند که خودشان در آن فضا قرار دارند.

گنجی تصریح کرد: هدفم کتاب مو به مو این بود که از تحریف جلوگیری کند که امیدواریم این مهم محقق شده باشد.

##

تبیین رسالت‌های دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای مدظله العالی/ تشریح ویژه‌برنامه‌های موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی

محمد اسحاقی، معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در آیین رونمایی از کتاب «مو به مو»، یکی از آثار این موسسه، که با حضور  اساتید و جویندگان ناب معارف انقلاب اسلامی برگزار شد، به تشریح رسالت‌های موسسه پرداخت و گفت: حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب بهترین، شایسته‌ترین و بایسته‌ترین کار دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای مدظله العالی است که از طریق انجام پژوهش‌های عمیق، شایسته و همه‌جانبه صورت می‌گیرد.

وی گفت: به همین دلیل در موسسه پژوهش‌های متعدد و متنوعی در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی، تربیتی، علمی، حقوقی، قضایی و در ابعاد مختلف اندیشه و آرای رهبری معظم انقلاب که برگرفته از مبانی ناب اسلام انقلابی و وحیانی و مکتب اهل بیت علیهم‌السلام است، انجام می‌شود. این پژوهش‌ها در یک فرآیندی به‌دست چاپ و نشر سپرده می‌شود که امروز شاهد رونمایی یکی از همین آثار هستیم.

معاون پژوهش و آموزش موسسه انقلاب اسلامی با تاکید بر این‌که انقلاب اسلامی، انقلابی است که در قرن گذشته توانسته حرکت عمومی جامعه انسانی را تحت تاثیر خودش قرار دهد و همگان به تاثیرات شگرف آن واقف هستند، بیان داشت: در هزاره سوم تداوم انقلاب اسلامی را به‌عنوان یک شگفتی بیشتر از شکل گرفتن انقلاب اسلامی و رشد و تعالی آن را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: آنچه در قرن گذشه شروع یک انقلاب بود، شکل‌گیری انقلاب به‌صورت گسترده در بین ملل مختلف و هماوردی با نظام سلطه، نکته دیگری است که ما در چهل و چهار سالگرد پیروزی انقلاب آن همراهی و همگامی و استواری را از ابتدا تا الان هم در رهبران و هم در مردم دیدیم.

اسحاقی خاطرنشان کرد: امام و امت در طول این چهل و چهار سال از پیروزی انقلاب اسلامی هم در نظر و هم در عمل همراه و همگام بودند تا رسیدن به مقصد اصلی که پرچم انقلاب اسلامی به دست امام عصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف تقدیم بشود.

وی یادآور شد: این پژوهش‌ها در گروه‌های مختلف سامان پیدا می‌کند ، اولویت‌های پژوهشی تعیین می‌شود و همفکری هایی صورت می‌گیرد و ضمن این که در مراحل مختلف مورد نقد و ارزیابی توسط صاحب نظران و اندیشمندان قرار می‌گیرد به صورت یک متن فاخر به شکل شایسته به نشر در می‌آید ضمن این‌که به‌عنوان یک مرجع پژوهشی در دست صاحب نظران و اندیشمندان قرار می‌گیرد و همچنین به‌عنوان متن آموزشی هم بر اساس آن کار می‌شود.

معاون پژوهش و آموزش موسسه انقلاب اسلامی گفت: کتاب «مو به مو» که توسط استاد دانشگاه عبدالله گنجی تالیف شده به‌گونه ای به یک سئوال اساسی و نکته اساسی که در ذهن و اندیشه‌ها است جواب می‌دهد و از شبهات و تحریف و انحرافات از خط امام راحل با بازخوانی دقیقی که رهبری معظم انقلاب به‌عنوان وارث شایسته و آشنا به خط امام و مبانی و اندیشه و سیره و روش امام تفسیر صحیح و درستی را هم در نظر و هم در عمل نشان می‌دهند و به همین خاطر یک کتاب مرجعی برای صاحب نظران و اندیشمندان انقلاب اسلامی است و به‌گونه‌ای در حفظ و نشر آثار انقلاب اسلامی و خط امام هم موثر است.

وی خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از پژوهش‌های موسسه به همت انتشارات انقلاب اسلامی به دست چاپ سپرده می‌شود و در نمایشگاه کتاب سال آینده بخشی از آن‌ها را شاهد خواهد بود و کنار هم منظومه فکری رهبری را در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نشان می‌دهد و این درهم تنیدگی هم در نظر و هم در عمل و بهره‌گیری از آموزه‌های وحیانی که برای مستندات آن در آیات و روایات تلاش‌هایی هم صورت گرفته و کاملاً قابل تطبیق هست یه سرمایه‌ای برای تداوم راه انقلاب اسلامی است.

###

تبیین شباهت‌ها و ویژگی‌های امام (ره) و رهبری / هزینه‌های زندگی رهبر انقلاب از کجا تامین می‌شود؟

حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان، عضو سابق بیت امام خمینی (ره) و رئیس دفتر وجوهات مقام معظم رهبری در آیین رونمایی از کتاب مو به مو به دوران همراهی‌اش با امام راحل و رهبر انقلاب پرداخت و گفت: خدا توفیق داد که 26 سال با امام خمینی (ره) در قم، نجف اشرف و تا لحظه رحلت ایشان در جماران همراهشان باشم و حدود 40 سال اراده به رهبری و 30 سال ارتباط نزدیک با ایشان به‌عنوان نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، تولیت مسجد مقدس جمکران و مسئولیت وجوهات شرعی و .... همراهی داشته باشم.

وی گفت: به‌عنوان فردی که در حدود 60 سال بیشترین ارتباط را با امام راحل و رهبر معظم انقلاب داشته‌ام باید بیان کنم که این دو شخصیت تطابق 100 درصدی با هم داشتند.

وی افزود: کتاب «مو به مو» بسیار ارزشمند و نکات بسیار مهم و بدیعی در آن جمع‌آوری شده است و یک نکته‌ای که باید بیشتر به آن پرداخته شود رمز اصلی انطباق این دو بزرگوار (امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب) است.

تولیت مسجد مقدس جمکران با رمزگشایی از علت اصلی انطباق شخصیت رهبر معظم انقلاب با امام راحل بیان داشت: رمز اصلی انطباق شخصیت رهبر معظم انقلاب با امام خمینی (ره) را جدای از شاگردی، ارتباط عمیق، اشراف بر مواضع امام و ... ، نکته اساسی و زیربنایی انطباق این است که مبنا و اصل تفکر هر دو نفر یکجا هست و آن این‌که نگاه و تفکر آنان منبعث از قرآن است و هر دو از اعماق جان به همه قرآن توجه دارند.

وی ادامه داد: هر دو با همه وجود باور دارند که محمد رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» بودند و مبنا اعتقادی هر دو آن‌قدر در اعماق وجودشان راسخ است که همه رفتارهاشون و اعتقاداتشان منطبق بر این مبنا اصلی ثابت و استوار است.

حجت‌الاسلام رحیمیان، رهبر فرزانه انقلاب را بهترین مفسر راه امام خمینی (ره) معرفی کرد و افزود: 25 سال است که رهبر معظم انقلاب در سالروز رحلت امام راحل به ایراد سخن می‌پردازند و جا دارد بیان کنم که هیچ‌کس به اندازه رهبری در تبیین تفکر امام سخن نگفته و آن هم با عمق و حسابگری دقیق در مورد آنچه در مورد امام مطرح کردند. ایشان کسی است که از خط امام در برابر تحجد و اباهی‌گری و از انواع انحرافات که بعد از رحلت امام مطرح کردند، صیانت کرد. آن کسی که جواب همه جریان نفاق و غرب گرا که در حین و بعد از حیات امام راحل سر برآوردند را با استدلال بیان کردند، رهبری معظم بودند.

وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در حقیقت هر آنچه امام اعتقاد داشتند را در مقام عمل تجلی دادند، امام خمینی (ره) پایه‌گذار حزب‌الله در لبنان بود و رهبر معظم انقلاب با راهبری دقیق حزب‌الله را شکوفا کردند که در جنگ 33 روزه پوزه اسرائیل را به خاک مالیدن و حزب الله برای اولین بار ارتش رژیم صهیونیستی را که در جهان به‌عنوان ارتش شکست ناپذیر مطرح می‌کردند، شکست داد. حزب‌الله برگرفته از نگاه امام راحل و با راهبری رهبر معظم انقلاب و مجاهدت سید حسن نصرالله رژیم صهیونیستی را به زانو در آورد.

نماینده سابق رهبر معظم انقلاب در بنیاد شهید گفت: در طول سالیان گذشته هرچالشی که در آن با استکبار و ابرقدرت‌ها روبرو بودیم پیروزی از آن جمهوری اسلامی ایران بود و این مهم و تدام انقلاب برگرفته از خط امام راحل و رهبری مقام معظم رهبری بود.

وی امیدآفرینی را از ویژگی‌های مشترک امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب برشمرد و تاکید کرد: در 20 جلد صحیفه امام و در مجموع سخنان رهبری در این 30 سال، یک تعبیر از جنس سیاه‌نمایی وجود ندارد و سراسر القاء امید به آینده و آن هم برگرفته از قرآن و عترت است.

عضو ارشد بیت امام خاطرنشان کرد: هر دو بزرگوار در طول مدت همراهی که داشتم هرگز نماز شبشان ترک نشد، پیوند قلبی با عبودیت و هرچه دارند از این پیوند و ارتباط با قرآن و باور به قرآن در هر دو بزرگوار است.

وی در تبیین وجه تشابه زندگی امامین انقلاب گفت: در زندگی هر دو بزرگوار ریالی از بیت المال هزینه نشد. با این‌که امکانات، چه وجوهات شرعی و چه بیت‌المال تحت مدیریت به اندازه یک ریال در زندگیشان هزینه نمی شود و تاکنون نشده است.

یار دیرین امام و رهبری با بیان این‌که شاید این سئوال مطرح شود که هزینه زندگی رهبر معظم انقلاب از کجا تامین می‌شود، پاسخ داد: رهبر معظم انقلاب همانند امام راحل مشتاقان و علاقمندانی دارند که در کشور و کشورهای مختلف نذورات و هدایایی به معظم‌له تقدیم می‌کنند و زندگیشان از همان محل تامین می‌شود و این به این معنی نیست که زمانی هم این نذورات و هدایا زیاد هم می‌رسد زندگی آکنده از زیاده‌روی داشته باشند، هر دو علی‌رغم این‌که در اوج قرار دارند در زندگی به حداقل‌ها اکتفا می‌کنند و مازاد را به مستمندان و نیازمندان انفاق می‌کنند.

وی ادامه داد: علی‌رغم پول و اجناسی که به عنوان هدیه به امام تقدیم می‌شد حداقل برای زندگی استفاده کرده و مابقی انفاق شد و زمانی که از دنیا رفتند ریالی برای فرزندان خودشان به‌عنوان ارث نگذاشتند.

حجت‌الاسلام رحیمیان اذعان داشت: باتوجه به این‌که فتوا خود رهبر معظم انقلاب است که به هدیه خمس تعلق نمی‌گیرد، اما ایشان خودشان ابتدا خمس هدایایی که به ایشان داده می‌شود را پرداخت می‌کنند و حداقلی آن را برمی‌دارند و مابقی را بلافاصله برای مناطق محرم می‌فرستند و خانه‌هایی که در برخی مناطق محروم ساخته می‌شود و خودشان هم نمی‌دانند از چه محلی است، از همین هدایا تامین می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین امام راحل و رهبر معظم انقلاب هدایای نفیسی که دریافت می‌کنند به موزه امام رضا علیه‌السلام می‌دهند که در این موزه برای همگان قابل رویت است.

تولیت آستان مقدس مسجد جمکران توجه ویژه به خانواده معظم شهدا را از دیگر وجوه مشترک امام راحل و رهبر معظم انقلاب دانست و تصریح کرد: امام خمینی حتی اواخر عمر شریفشان تاکید داشتند برایشان دیدار با خانواده شهدا را برنامه‌ریزی کنند و در دوران مسئولیتم در بنیاد شهید یک دنیا خاطرات با رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده معظم شهدا دارم.

وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب سه اصل و مهم را برای خودشان حتماً توجه دارند، تشرف به حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام و مسجد جمکران و همچنین دیدار با خانواده معظم شهدا.

حجت‌السلام رحیمیان گفت: کتاب «مو به مو» یکی از صحنه‌های معرفی امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب است.

###

معرفی کتاب «مو به مو» از سوی انتشارات انقلاب اسلامی + جزئیات

انتشارات انقلاب اسلامی با صدور پیامی به معرفی کتاب «مو به مو» پرداخت و نوشت: بعد از رحلت امام خمینی ‌ (قدس‌سره) از سیره و اندیشۀ ایشان تفاسیر و خوانش‌‌ های متعددی صورت گرفته است و هرکس متناسب با چهارچوب فکری خود از امام (قدس‌سره) تصویری ارائه می‌دهد که ممکن است با اصل شخصیت ایشان منطبق نباشد.

در این میان آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌‌ای (مدظله‌العالی) از معدود کسانی هستند که در حلقۀ اولیۀ شاگردان و یاران امام (قدس‌سره) بوده و دارای شناخت حداکثری از ایشان می‌باشند. ورود به مبارزه از سال 1342 و قرارگرفتن در شورای انقلاب از سال 1357 و هشت سال ریاست جمهوری که موجب رابطۀ حداکثری با امام (قدس‌سره) شد، شناخت ایشان را متمایز و برجسته می‌کند. قرابت‌‌ های حداکثری فکری امام (قدس‌سره) و آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از اسلام سیاسی و فقاهتی، ایشان را در زمرۀ معدود افرادی نشان می‌دهد که همسویی فکری حداکثری با امام (قدس‌سره) دارند.

اعتقاد و باور آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به امام خمینی (قدس‌سره) و ارزش‌‌گذاری ایشان به بنای رفیعی که امام (قدس‌سره) برپا کردند، منحصربه ‌ فرد است و با نگاه هیچ‌یک از یاران اولیۀ انقلاب اسلامی قابل‌مقایسه نیست.

کتاب «مو به مو» روایت و تفسیر آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در کسوت رهبری از امام خمینی(قدس سره) می‌باشد ؛ چون این تفسیر و روایت از جایگاه رهبری است، می‌توان از مواضع، سخنان و رفتار ایشان استخراج کرد که چقدر بر راهی که امام (قدس‌سره) بنیاد نهادند، اصرار داشته و پایبند بوده‌اند؟ روایتی که آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از امام (قدس‌سره) ارائه می‌دهند، هم از جهت اشتراک فکری مبانی و هم از جهت سیرۀ حکومتی بسیار قابل‌اعتمادتر از قرائت‌های دیگر است.

آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) علاوه بر این‌که در بسیاری از جلسات و سخنرانی‌های خود به مثال ‌ آوری از امام (قدس‌سره) توجه دارند، چهاردهم خرداد هر سال به‌صورت تخصصی، بُعدی از اندیشه، شخصیت یا سیرۀ امام (قدس‌سره) را تبیین کرده‌اند که در این کتاب به یک متن منسجم و وحدت ‌ یافته تبدیل شده است.

در این کتاب در هفت فصل به قرائت آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از امام (قدس‌سره) با تطبیق اندیشه، نگرش و مواضع دو رهبر نسبت به مقولات مشترک پرداخته ‌ شده است.

در فصل اول به وجوه تمایز جانشینی رهبری در انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌های اصیل جهان پرداخته شده و در مقام مقایسه، نسبت ایشان با امام (قدس‌سره) بررسی شده است.

مقابله با تحریف امام (قدس‌سره) توسط جانشین ایشان، ادامۀ فصل اول کتاب است که به‌صورت مفصل به آن پرداخته ‌ شده است، حال آن‌که در اکثر انقلاب‌های دیگر، جانشین رهبر اولیه، خود عامل انحراف انقلاب از اهداف اولیه بوده است.

در فصل دوم به مکتب امام (قدس‌سره) و اصول آن پرداخته شده است.

در فصل سوم خط امام (قدس‌سره) و شاخص‌های آن مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است.

فصل چهارم خاص شخصیت امام (قدس‌سره) است که در آن ویژگی‌های فردی، بشری، الهی و حاکمیتی امام (قدس‌سره) از منظر آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) بیان شده است.

در فصل پنجم به تطبیق مواضع دو رهبر در خصوص مقولات مهم در جمهوری اسلامی پرداخته شده است. در این فصل با کنار هم چیدن محتوای بیانات دو رهبر در خصوص یک موضوع، خواننده می‌تواند به میزان هم‌سویی و هم‌گویی و هم ‌ مسیر بودن رهبران انقلاب اسلامی پی ‌ ببرد و به قضاوت بنشیند. محوری‌ترین موضوع مورد بحث در این فصل ماهیت جمهوری اسلامی از نگاه دو رهبر است. فصل تطبیق مواضع دارای هشت بخش است که هر بخش به یک موضوع می‌پردازد. علاوه بر پرداختن به ماهیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی، مقولاتی دیگر در هفت فصل آمده است که عبارتند از 1. نیروهای مسلح و سیاست؛ 2. دو جناح سیاسی کشور؛ 3. ‌ آزادی؛ 4. ‌ مردم ‌ سالاری؛ 5. ‌ غیریت نظام؛ 6. ‌ آمریکا؛ 7. ‌فلسطین/صهیونیسم.

در فصل ششم به تأثیر عنصر زمان در جهت‌گیری‌های رهبران انقلاب اسلامی پرداخته شده است.

در فصل آخر نیز به مواجهۀ آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با وصیت‌نامۀ امام (قدس‌سره) پرداخته شده که اهمیت آن در نظر رهبر جانشین چگونه است؟ چه عناصری را برجسته‌تر می‌دانند و در چه مواردی و در چه جمع‌هایی وصیت‌نامۀ امام را یادآور می‌شوند.

این کتاب که به کوشش دکتر عبدالله گنجی تألیف شده است در 639 صفحه و در قطع رقعی با شمارگان 2000 نسخه توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به زیور طبع آراسته شده است.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها