به گزارش پایگاه 598، به نقل از مهر، نشست خبری صادق ستاری فرد معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، با موضوع "رتبه بندی و آزمون استخدامی" صبح امروز برگزار شد.
ستاری فرد ضمن گرامیداشت روز پاسدار و روز جانباز با بیان اینکه دو موضوع رتبه بندی و آزمون استخدامی پیش رو را در دست بررسی داریم. در موضوع رتبه بندی تاکنون نهصد و سی هزار پرونده رتبه بندی تاکنون صادر شد. تو معلمان قریب به صد و سی هزار نفر را شامل میشوند. تاکنون ۴۱۱ هزار و ۷۸۰ نفر پرونده قطعی داشتند. حدود ۶۶ هزار نفر بازنشسته و حدود ۳۴۵۶۰۷ نفر هم شاغل هستند.
وی با بیان اینکه رتبه بندی معلمان از رتبه یک تا پنج صورت گرفته است؛ گفت: ۳۱۵۹۲ معلم رتبه یک، ۸۱۰۲۸ معلم رتبه دو، ۲۱۸۵۸۱ معلم رتبه سه، ۱۳۱۶۸ معلم رفته چهار و ۱۲۳۸ معلم برای رتبه پنجم صورت خواهد گرفت.
فرآیند رسیدگی به اعتراض معلمان از روز نهم در سامانه آغاز به کار خواهد کرد تا همکاران اعتراض خود را نسبت به رتبه بندی خواهند داشت.
در سال آینده با موجی از بازنشستگی همراه هستیم. سونامی بازنشستگان آموزش و پرورش را در سال آینده خواهیم داشت. پیشنهاد ما اضافه شدن خروجی دانشگاه فرهنگیان است اما متأسفانه فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان کفاف نیاز وزارت آموزش و پرورش را نمیدهد و ما ناچاریم از آزمون استخدامی منطبق با ماده ۲۸ استفاده کنیم تا از چالش بازنشستگی معلمان برای اضافه شدن نیروی جدید و جوان و انقلابی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ۸۴ هزار بازنشسته قطعی در سال آینده خواهیم داشت؛ گفت: حتی اگر ۲۰ درصد این افراد هم مایل به ادامه حضور در آموزش و پرورش باشند؛ هفتاد هزار نفر به طور قطعی از نظام آموزشی کشور خواهند رفت و ما نیازمند نیروی متعهد و جوان هستیم.
ستاری فرد افزود: در نظر داشتیم در اسفند ماه آزمون استخدامی را برگزار کنیم اما برای مطالعه بیشتر داوطلبان و چالشهای تعطیلی مراکز آموزشی در ایام پایان سال آزمون به هشتم اردیبهشت سال آینده و بعد از ماه مبارک رمضان خواهد بود. تعداد نیاز ما فعلاً برای دوره ابتدایی است و ۲۸ هزار معلم نیاز خواهیم داشت که از این بین ۲۳۳۲ معلم استثنایی و ۹۹۲ معلم ویژه مناطق عشایری و مرزی مورد نظر ماست.
معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: از آزمون آینده سه حیطه عمومی، تخصصی و اختصاصی خواهد بود؛ علاوه بر اصلاح مواد آزمون، منابع آزمون هم مشخص خواهد شد.
ستاری فرد خاطر نشان کرد: در آزمونهای گذشته داوطلب میتوانست یک کد رشته محل را انتخاب کند ولی در آزمون سال آینده داوطلب میتواند سه کد رشته را انتخاب کند تا در هر سه فرصت تلاش داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای داوطلبان شرط سنی گذشته را تغییر دادیم؛ گفت: حداقل سن ۲۰ سال و حداکثر سن ۴۰ سال است و شرایط سنی برای داوطلبان با مدرک کارشناسی و داوطلبان با مدرک کارشناسی ارشد یکسان خواهد بود.
ستاری فرد با بیان اینکه ما مکلف هستیم بهترین نیروها را برای معاونت ابتدایی در نظر بگیریم؛ اظهار کرد: در آزمون ۱۴۰۰ حدود ۷۰ درصد قبولیها، فارغالتحصیل دانشگاه آزاد بودند. از طرفی در آزمون تیمزوپلز عملکرد ما بسیار ضعیف است از طرف دیگر دانش آموز ما در برخی دروس از جمله علم ریاضی که عمدتاً پایه علم کشور را تشکیل میدهند دارای پایه ضعیف هستند. از طرفی معلم ابتدایی باید در چند رشته فارسی، قرآن و ریاضی مسلط باشند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: در دورههای قبل کسانی میتوانستند در آزمون شرکت کنند که در رشتههایی همچون روانشناسی، رشتههای پایه یا رشتههای تربیتی فارغالتحصیل شده باشند اما در دوره آتی در سه سطح علوم انسانی، علوم اسلامی (حوزوی) و علوم پایه میتوانند در آزمون شرکت کنند. ارزیابی دقیق صورت خواهد گرفت و داوطلب توانایی خود را با توانایی قصه گویی، توانایی تعلیم و آموزش، توانایی استعداد یابی و توانایی خلق موقعیتهای یادگیری نشان خواهد داد.
ستاری فرد خاطر نشان کرد: حافظان قرآن کریم فارغ از این که در چه رشتهای هستند میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
ستاری فرد با بیان اینکه پیش از این ۷۰ درصد قبولیها از آزمون کتبی و ۳۰ درصد از نتایج مصاحبه بوده است گفت در آزمون سال آینده ۶۰ درصد مصاحبه و ۴۰ درصد به آزمون اختصاص خواهد یافت.
ستاری فرد با بیان اینکه سقف و درصدهای قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش تغییر کرده است گفت: در آزمون آینده برای دروس عمومی ۴ درس، برای دروس تخصصی چهار درس و برای دروس اختصاصی ۵ درس در نظر گرفته شده است.
به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش برای قبولی فرد باید در حیطه عمومی ۹۵ امتیاز، در حیطه اختصاصی ۷۰ امتیاز و در حیطه تخصصی ۳۰ امتیاز کسب کند و حداقل قبولی ۴۷۰ امتیاز خواهد بود. با این شرایط قبولی نهایی سخت اما ورودی با آن آزمون آسانتر است.
وی با اشاره به اهمیت مرحله گزینش در آزمون استخدامی جدید آموزش و پرورش گفت: موضوع ارزیابی را به ارزیابان حرفهای سپردیم که بومی همان منطقه نخواهند بود. هزار ارزیاب حرفهای در نظر گرفتیم. یک گروه ۵۱۲ نفری از ارزیابان را پیش از این داشتیم و یک گروه ۵۰۰ نفری جدید را هم به سازمان اداری و استخدامی معرفی کردیم.
وی ادامه داد: همان طور که میدانید پرورش و تربیت ارزیاب به عهده سازمان اداری و استخدامی کشور است که آموزشهای لازم را به آنان میدهد. این افراد ارزیاب جدید به سرعت آموزشهای لازم را میبینند و این هزار ارزیاب حرفهای را برای ارزیابی در مرحله گزینش خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سه گروه میتوانند در این آزمون شرکت کنند گفت: یکی داوطلبان آزاد در رشتههای علوم پایه، علوم انسانی و علوم اسلامی است. دسته دوم معلمان و همکارانی است که به صورت غیر رسمی مثل نیروهای حق التدریس با آموزش و پرورش همکاری میکنند توصیه میکنیم حتماً معلمانی که به صورت غیررسمی با آموزش و پرورش همکاری میکنند در این آزمون شرکت کنند چرا که برای سالهای آینده برای همکاری با معلمان غیر رسمی با محدودیتهایی مواجه هستیم. دسته سوم هم دانش آموختگان حوزوی است.
وی با بیان اینکه هدف ما شناسایی نیروی با کیفیت تحولی در راستای تعلیم و تربیت است گفت: مدرسه تنگه احد انقلاب اسلامی است و هر کس دغدغه تعلیم و تربیت را دارد در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کند.
ستاری فرد در خصوص علت اهمیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش گفت: این آزمون در جهت کاهش تراکم کلاسهای درس، جایگزینی نیروهای بازنشسته، حذف کلاسهای مختلط در مقطع متوسطه در سراسر کشور، تأمین معلمان مناطق مرزی و عشایری و حمایت از مدارس هنرستان و بخش شبانه روزی لازم است.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی درباره جاماندگان از رتبه بندی و مهلت ثبت مستندات جهت اعتراض گفت: سامانه همچنان فعال است و امکان ثبت مدارک و مستندات در آن وجود دارد، با این حال توصیه ما این است هرچه سریعتر همکاران مدارک و اعتراضات خود را ثبت کنند تا مرحله ارزیابی و تعیین رتبه به تأخیر نیفتد و حقوق خودشان تضییع نشود.