کد خبر: ۵۲۱۴۵۵
زمان انتشار: ۰۹:۱۳     ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
انگلیس در ادامه تلاش‌های شکست خورده غرب برای قرار دادن سپاه به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران در فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی این کشور، به پرونده‌سازی در سازمان ملل متحد متوسل شده است.

به گزارش پایگاه 598، نشریه عصرگاهی استاندارد در گزارشی مدعی شد که یک بالگرد نیروی دریایی انگلیس تسلیحاتی را که ادعا می‌شود متعلق به سپاه است در حین جابه‌جایی به یمن، توقیف کرده و آن را به سازمان ملل متحده ارائه خواهد کرد تا ثابت کند «ایران تحریم های یمن و اشاعه سلاح های پیشرفته را نقض می کند»

در این گزارش ادعا شده است که هلیکوپتر نیروی دریایی انگلیس، کنترل یک قایق تندرو حاوی اجزای موشک و یک پهپاد کوادکوپتر در دریای عمان را به دست گرفته و محتویات آن را توقیف می‌کند. استاندارد مدعی شد: درایو داخلی کنترل‌کننده‌های این پهپاد دارای اطلاعات ۲۲ پرواز آزمایشی در یکی از مقرهای شناخته شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است.

این نشریه انگلیسی با طرح این ادعا که «مهندسان ایرانی تمام تلاش خود را کردند تا هرگونه نشانه ای مبنی بر ساخت سلاح های ارسال شده در کشورشان را پنهان کنند» مدعی شد: انگلیس اکنون یافته‌ها را به کارشناسان سازمان ملل ارائه می‌کند تا ثابت کند ایران تحریم‌های یمن و تکثیر سلاح‌های پیشرفته را نقض می‌کند.

استاندارد ادعا کرد که موشک‌های توقیف شده از نوع مورد استفاده انصارالله یمن برای حمله به عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. این درحالیست که انگلیس بعنوان یکی از تامین کنندگان اصلی تسلیحات ائتلاف متجاوز سعودی علیه یمن، ادعا کرده است که تسلیحات یادشده، تخلف از قطعنامه‌های ۲۲۳۱ و ۲۱۴۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب می‌شوند.

«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس در همین پیوند مدعی شد که این کشور «به حفظ قوانین بین‌المللی متعهد است و مقابله با آن دسته از فعالیت‌های ایران را که با قطعنامه‌های شورای امنیت مغایرند و صلح را در سراسر دنیا به خطر می‌اندازند ادامه خواهد داد.» وی اضافه کرد: «به همین دلیل است که ناوگان نیروی دریایی سلطنتی ما به صورت دائمی در منطقه خلیج [فارس] حضور دارند و برای حمایت از صلح ماندگار در یمن به انجام عملیات‌های امنیتی دریایی مبادرت می‌ورزند.»

بحث قرار دادن سپاه به فهرست سازمان‌های موسوم به تروریستی خارجی چند ماهی است که در فضای سیاسی انگلیس و برخی کشورهای تندرو اروپایی سر زبان‌ها افتاده؛ اما با موانع قانونی و پیچیدگی‌های حقوقی روبرو شده است.

اولین بار نشریه دیلی تلگراف ۱۳ دی‌ماه در گزارشی ادعا کرد که طرح شناسایی سپاه بعنوان نهاد تروریستی، مورد حمایت «سوئلا براورمن» وزیر کشور و معاونش «تام توگندهات» یکی از حامیان اصلی گروهک تروریستی منافقین قرار گرفته است.

بر اساس گزارش ادعایی این نشریه انگلیسی، قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی به این معناست که تعلق به آن، شرکت در جلسات و همچنین حمل نشان آن در ملاء عام جرم محسوب خواهد شد.

۲۷ دی ماه فایننشال تایمز با انتشار گزارشی به نقل از مقامات رده بالای این کشور نوشت که دولت لندن نسبت به تبعات شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی نگران و بعید است که در این زمینه تصمیم‌گیری قریب‌الوقوعی صورت گیرد.

این نشریه انگلیسی نوشت که روند بررسی تروریستی نامیدن سپاه «به‌عنوان قدرتمندترین شاخه نظامی ایران»، توسط وزارت کشور انگلیس آغاز شده اما هنوز «هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده است زیرا در داخل دولت بحث‌هایی در مورد نحوه اجرای این اقدام وجود دارد.»

فایننشال تایمز با بیان اینکه «برای یک دولت بسیار غیرعادی است که سازمان نظامی یک کشور دیگر را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کند و انگلیس باید خطرات و مزایای چنین اقدامی را بسنجد» افزود: به گفته مقاماتی که در جریان مذاکرات داخلی دولت قرار دارند، یک اضطرابی در وزارت امور خارجه انگلیس نسبت به شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی وجود دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: تحلیلگران می‌گویند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش‌ها بین لندن و تهران را تشدید خواهد کرد و خطر اقدامات تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت. همچنین هرگونه امیدهای آینده در خصوص تلاش های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۲۰۱۵ را که ایران با قدرت های جهانی امضا کرد پیچیده خواهد کرد.

سرانجام روزنامه تایمز چاپ لندن ۱۴ بهمن با انتشار گزارشی مدعی شد که دولت لندن برنامه‌های خود را شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی متوقف کرده است. این نشریه انگلیسی ادعا کرد که هرچند وزیر کشور و معاونش از این طرح حمایت می‌کنند اما وزارت خارجه انگلیس از بسته شدن کانال‌های ارتباطی با ایران در نتیجه این اقدام نگران است.

جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود هشدار داده است که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود. ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته است که اظهارنظر مقام‌های اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط این‌ها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»

کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی است و امیدواریم دولت‌هایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.

منبع: ایرنا
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها