به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه 598، این روزها کاربران شبکه های اجتماعی صرفاً با خواندن تیتر ها و عکس نوشته ها از وقایع و اخبار روز مطلع میشوند.عادت به تیتر خوانی تبدیل به رویه بسیاری از ما شده.
مخاطبانی با اطلاعات یک خطی با واکنش های تند و احساسی، رسانه ها با استفاده از تکنیک های رسانهای (عملیات روانی) مخاطب را در دام آنچه که میخواهد به او القا کند میاندازند و مخاطبان تیتر خوان بهترین گزینه برای این هدف هستند.
یکی از این تکنیکها، تکنیک پاره حقیقتگویی است: گاهی خبر یا سخنی مطرح میشود که از نظر منبع، محتوای پیام، مجموعه ای به هم پیوسته و مرتب است که اگر بخشی از آن نقل و بخشی نقل نشود، جهت و نتیجه پیام منحرف خواهد شد. برای درک این تکنیک کافی است این خبر روزنامه اعتماد را بخوانید. قطعی نقطه ای و چند ساعته در اینترنت همراه (و نه اینترنت ثابت خانگی) آن هم در روزهای پنج شنبه و جمعه که زمان استراحت بسیاری از مردم میباشد را به قعطی سراسری اینترنت در کل کشور بسط میدهند.
این روزنامه اصلاحطلب علیرغم رسالت رسانهای خود، همچون گذشته همین اخبار کذب و تکذیب شده را بهانه ای قرار داده تا با حمله به ارکان نظام و ارتباط آن با فوت مهسا امینی، کلید واژه پیشرفت کشور که در ماه های اخیر از سوی مسئولین نظام و حتی رهبر معطم انقلاب مطرح شده است را به تمسخر بکشانند. پرواضح است که رسانه های اصلاح طلب پیشرفت های چند ماه اخیر کشور همچون: «دستیابی دانشمندان ایرانی به ژندرمانی برای درمان سرطان خون»، «راهاندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی ایران»، «پرتاب موفقیتآمیز زیرمداری ماهوارهبر قائم 100»، «ثبت اولین تصویر تلسکوپ تمام ایرانی با کیفیت بیشتر از هابل»، «رونمایی از موشک صیاد B2 و دستیابی به مقام دوم جهانی در پدافند برد بلند» را نه دیدهاند و نه انتظار می رود که ببینند!!
اطلاعیه وزارت ارتباطات؛ قطع اینترنت به دلیل کنکور کذب است
روابط عمومی وزارت ارتباطات با صدور اطلاعیهای درباره ادعای قطع اینترنت در روز برگزاری کنکور تأکید کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اساس موضوع نشر خبر قطع اینترنت را به دلایلی چون برگزاری کنکور سراسری تکذیب میکند و تاکنون دراینارتباط نه چیزی تصویب و نه ابلاغ شده است.
وزارت ارتباطات جز در موارد خاص، ارتباط مردم را قربانی انتظارات خارج از عرف سازمانهای مختلف نمیکند. چون این وزارتخانه معتقد است چنین اظهاراتی درباره قطع اینترنت به امنیت روحی و روانی مردم ضربه میزند.
در این اطلاعیه آمده است: «پر واضح است که سرویس اینترنت از ضروریات زندگی روزمره مردم است و وزارت ارتباطات مأموریت برقراری ارتباط پایدار و باکیفیت را برعهده دارد و همواره میکوشد که از حقوق مردم در دسترسی به ارتباطات سریع، امن و ارزان حمایت و حفاظت کند؛ بنابراین جز در موارد خاصی که آنهم توسط مراجع قانونی، تصمیمگیری میشود، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بههیچعنوان حفظ پایداری و کیفیت ارتباط مردم را قربانی خواستههای غیرمنطقی نمیکند.
متأسفانه هر از چند گاهی برخی از مقامات غیرمسئول اظهاراتی را مطرح میکنند که خارج از چارچوب وظایف و اختیارات آنهاست. پیشتر نیز چنین شایعاتی مبنی بر قطع اینترنت در روز سوم دی مطرح شده بود که اکنون بیپایه و بیاساس بودن آن بر همگان مشخصشده است. ضمن اینکه نشر چنین اظهارات غیرمسئولانه و خارج از چارچوب اختیارات و مأموریتهای سازمانهای مختلف باعث ضربه به امنیت روحی و روانی مردم و کاربران محسوب میشود.
برقراری ارتباطات مردم از چنان اهمیتی برخوردار است که حتی در اغتشاشات چند ماه گذشته که شرایط کشور بسیار ملتهب بود نیز اینترنت بهصورت سراسری قطع نشد.