به گزارش سرویس سیاسی پایگاه تحلیلی خبری 598، «روباه پیر» صفتی است که ایرانیان برای اولین بار به پاس سالها غارت، استعمار و تجاوز به حقوق ملتهای مظلوم، به انگلستان اختصاص دادند. دولتی که مدعی بود خورشید هیچ وقت در سرزمینش غروب نمیکند!
چراکه تاریکی انگلستان را با حمله و تجاوز، به کشورهای مختلف دنیا تحمیل کردند و در این بین ایران قدیم نیز مستثنی باقی نماند به زیر یوغ استعمار و استثمار رفت. تاریخ ایران زخمی است از چنگهای روباه پیر در انقلاب مشروطه، کودتای 3 اسفند 1299 و انتصاب رضا پهلوی به عنوان شاه ایران، کودتای 28 مرداد 1332 و برکناری دکتر مصدق و... .
در زمان جنگ جهانی اول «سید احمد ادیب پیشاوری» که در جوانی پدر و بستگانش را در جنگ بین انگلیس و افغانستان در سالهای ۱۸۵۷–۱۸۵۸ میلادی از دست داده بود، شروع به سرودن اشعار ضد انگلیسی کرد. و این اولین باری بود که صفت روباه پیر به انگلیس داده شد:
«بسی خانمانهای بوده کهن ز رخنۀ تو شد کنده از بیخ و بن
به روباهبازی، شدی ملکگیر ز صد دام جستی، چو روباه پیر
به دامن در افکندت ایدون قضا که هرگز نیابی از آنجا رها
به خون کسان ریختن، ای شگفت! همیشه تو را کار بالا گرفت
تبه گشت روس و فرانسیس هم به دنبال جم، رفت بلقیس هم
نثار تو کردند این هر دو، جان که برکندهشان شد، ز بُن، خانمان»
حال پس از گذشت سالها از استقلال ایران با وقوع انقلاب اسلامی، انگلستان هنوز چشم از ایران بر نداشته و هر از چندگاهی، فتنه و آشوبهایی را در ابران طراحی میکند تا به مقاصد خود برسد. همچون فتنه 78، 88، 98 و حالا در سال 1401.
در هفتههای گذشته دولت انگلیس با همان سیاستهای دیرینه خود، آشوبهای داخلی در ایران را مدیریت کرده و بر آتش نیز دمیده است. بطوریکه علاوه بر ماموریت بخشیدن به رسانههای خود، سیستم دیپلماسی و جاسوسی خود را نیز برای حمایت از اراذل آشوبگر در جهت ضربه زدن به ملت ایران به خط کرد.
اما با وجود گذشته تاریک و سیاه انگلستان در تفرقه انداختن بین مردم و حکومت کردن بر ملتها، دیگر مردم ایران حیلهها و نیرنگهای دولت مردان انگلیس را باور نمیکنند. و از این رو عدهای از مردم تهران در اقدامی استقلال طلبانه، درخواست تعطیلی سفارت شیطان در ایران را به شیوهای انقلابی کردند.
طولی نکشید که حیلهگران مشغول در سفارت انگلیس در تهران، اقدام به پاک کردن شعارها از دیوار سفارت کردند. در این بین انتشار تصویری از سفیر انگلیس به هنگام رنگ آمیزی دیوار سفارت، به سرعت در فضای مجازی وایرال شده و تصویری مظلومانه از جاسوس-دیپلماتان انگلیسی به جامعه مخابره کرد.
پس از این اقدام سفارت انگلیس، شهرداری تهران در اقدامی هوشنمدانه با نصب بنرهایی با عنوان «ننگ با رنگ پاک نمیشود» در اطراف سفارت انگلستان، یادآور سالها جرم و جنایت آنان در ایران شد.
در اینجا گفتنی است که بر اساس کتاب «همه کشورهایی که تا به حال به آنها حمله کردهایم و چند کشوری که هرگز به آنها نرسیدیم»، تنها ۲۲ کشور وجود دارد که انگلستان هرگز در طول تاریخ به آنها حمله نکرده است!
به نقشه که نگاه کنیم، نقاط سفید بیانگر کشورهایی است که رنگ چکمههای انگلیسی را به خود ندیدهاند که کمتر از 22 کشورند! اعم از سوئد، بلاروس و واتیکان.
از طرفی بزرگترین نقاط خالی را می توان در قاره آفریقا دید چراکه با تاسیس شرکت سلطنتی آفریقا در سال 1660 تأسیس، به تنهایی مسئول حذف اجباری 212000 برده از سرزمین آفریقا و ارسال آنها به مستعمرات انگلیسی در قاره آمریکا بین سال های 1662 تا 1731 شد!
جالب است بدانید که مستعمرات انگلیس در سال 1920، تقریباً به 13،700،000 مایل مربع رسید یعنی مساحتی برابر با 24 درصد از مساحت کل کره زمین!