به گزارش پایگاه تحلیلی خبری 598، مناقشات سیاسی چین و تایوان سالهاست که موضوعیت داشته و بارها دولت چین اعلام کرده که تایوان خط قرمز اوست. با آغاز جنگ اوکراین و روسیه، مناقشات میان چین و تایوان نیز بیشتر شد که در این بین نقش فعال آمریکا نیز غیرقابل اغماض است بطوریکه نانسی پلوسی در ماههای گذشته، درست در یکی از حساسترین زمانهای ممکن به تایوان سفر کرده و حمایت آمریکا را از جدایی تایوان اعلام کرد.
همچنین اظهارات جو بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده درخصوص تایوان نیز بحث برانگیز است. در فاصله سه ماهه در سال 2021 دو بار گفت که در صورت حمله چین، ایالات متحده از تایوان دفاع خواهد کرد. جو بایدن از آن زمان به تکرار این موضع خود ادامه داده است و یکی از نمونههای آن مصاحبه 60 دقیقهای اخیر بایدن در ماه اکتبر است.
چین در این مدت برای آنکه جدیت خود را به مقامات تایوان و آمریکا نشان دهد، رزمایشهای مختلفی را در تنگه تایوان برگزار کرده و حتی بارها جنگندههای شناسایی خود را بر فراز آسمان تایوان به پرواز درآورده است.
چین هرگز احتمال حمله به تایوان را رد نکرده و به دستیابی به توانایی نظامی برای انجام این کار ادامه داده است. چین در سالهای اخیر، ارتش خود را بروز کرده و جنگنده رادارگریز نسل پنجم بومی J-20 را معرفی کرده است. این کشور همچنین دو ناو هواپیمابر را به همراه چندین کشتی مدرن بارانداز/فرود دوزیست راه اندازی کرده است.
اگرچه احتمال بروز جنگی میان چین و تایوان هنوز نامشخص است، موازنه نظامی در تنگه تایوان کاملاً به نفع چین است. اینفوگرافیک زیر نمای کلی این توانمندیهای هر یک از این کشورها در زمینه نظامی را ارائه می دهد.