به گزارش پایگاه تحلیلی خبری 598، روز شنبه آزمایش پرواز اولین پرتابگر سه مرحلهای ایران توسط نیروی هوافضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با موفقیت انجام شد.
قائم 100 که یک ماهوارهبر با موتور سوخت جامد است، توانایی حمل ماهوارههایی با وزن 80 کیلوگرم تا فاصله 500 کیلومتری از سطح زمین را داراست. به گفته سردار حاجیزاده این موشک جهت پرتاب ماهواره ناهید برای وزارت ارتباطات استفاده خواهد شد.
دستیابی ایران به این فناوری روز دنیا (SLV) در عرصه فضایی، بسیاری از رسانههای دنیا را به حرف آورد. بگفته رسانههای دنیا فناوری SLV بکار رفته در موشک قیام تقریباً مشابه فناوری بکار رفته در موشک های بالستیک از جمله سیستم های دوربردتر میباشد.
«رویترز» در واکنش به این موفقیت فضایی ایران، گزارشی را با عنوان «ایران می گوید موشک حامل ماهواره آزمایش می کند، آمریکا این اقدام را بیثبات کننده می خواند» منتشر کرد.
این رسانه بینالمللی با اشاره به نگرانیهای آمریکا نسبت به این موضوع، درخصوص اهمیت دستیابی ایران به فناوری SLV نوشت.
رویترز همچنین در گزارش خود بخشهایی از واکنش دولت ایالات متحده را نسبت به آزمایش فضایی ایران پوشش داد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد که واشنگتن به استفاده از انواع ابزارهای منع اشاعه از جمله تحریم ها برای مقابله با پیشرفت بیشتر برنامه موشکی بالستیک ایران و توانایی این کشور برای تکثیر موشک ها و فناوری های مرتبط به آن ادامه می دهد.
رسانه آمریکایی «وی او ای» نیز با بازنشر تصاویر صداوسیما، نگرانی های واشنگتن را نسبت به دستیابی ایران به فناوری موشکهای بالستیک دوربرد یادآور شد.
«دویچوله» دیگر رسانهای بود که با عنوان «پرتاب موفقیت آمیز» از این آزمایش فضایی یاد کرد. این رسانه آلمانی اگرچه سیاستهای حکومتی خود را کنار نگذاشت اما نوشت: ایران علیرغم اعتراضات ضددولتی، تواناییهای فضایی خود را به نمایش گذاشت.
این رسانه همچنین فیلمهای منتشر شده از پرتاب این ماهوارهبر را «دراماتیک» خواند.
«الجزیره» نیز یکی از رسانههایی بود که ضمن اعلام خبر آزمایش موشک جدید حامل ماهواره توسط ایران، واکنش سردمداران آمریکا را نیز منعکس کرد.
این رسانه ضمن یادآوری همکاری موفقیت آمیز ایران و روسیه در جریان پرتاب ماهواره ایرانی خیام با پرتابگر روسی سایوز نگرانی آمریکا را نسبت به تقویت فناوری موشکهای بالستیک در ایران را بیان کرد.
«اسکای نیوز» دیگر رسانه آمریکایی نیز با بیثبات خواندن برنامههای فضایی ایران بدون اشاره به خارج شدن یکطرفه آمریکا از از برجام، یادآور تعهد ایران در این توافقنامه نسبت به عدم استفاده و آزمایش از موشکهای بالستیک ظرف مدت 8 سال شد.
«تایمز آو اسرائیل» یکی از رسانههای رژیم صهیونیسیتی با «قدرتمند» خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، این آزمایش فضایی را نشان دهنده قدرت فضایی ایران دانست.
این رسانه صهیونیستی همچنین یادآور ماهواره خیام شد و آنرا به عنوان یک «چالش» برای رژیم غاصب صهیونیستی معرفی کرد.
«ای بی سی نیوز» به عنوان یکی از دیگر از رسانههای آمریکایی، پرتاب موفقیت امیز ماهواره قیام100 را گزارش کرد اما در ادامه گزارش با فرافکنی رسانهای سعی داشت تا هدف از فعالیتهای فضایی ایران را دستیابی به فناوری موشکهای حامل کلاهکهای هستهای عنوان کند.
این رسانه حتی به این بسنده نکرد و با مطرح کردن اتفاقات تلخ چند روز گذشته در ایران و معترض خواندن اغتشاشگران، سعی بر به حاشیه راندن این موفقیت راهبردی داشت.
انتهای گزارش/