کد خبر: ۵۱۶۶۱۵
زمان انتشار: ۱۴:۴۵     ۱۱ آبان ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با عضو انجمن توسعه حرفه‌ای بازار سرمایه ایران:
عضو انجمن توسعه حرفه‌ای بازار سرمایه ایران اظهار کرد: در حالی که تورم رو به افزایش در کشور وجود دارد تعریف یک ریال دیگر با ارزش ثابت مانند ریال معمولی موفق نخواهد بود و بانک مرکزی به جای پرداختن به ریال دیجیتال روی رگولاتوری ارز‌های دیجیتال فعالیت کند.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از نبض بازار، همایون دارابی، عضو انجمن توسعه حرفه‌ای بازار سرمایه ایران تصریح کرد: یکی از ماهیت‌های ارز‌های دیجیتال این است که خارج از دولت‌ها تعریف می‌شوند به همین دلیل اقدام‌های دولت‌ها در ایجاد ارز‌های دیجیتال مانند ریال دیجیتال هیچ مزیتی برای بانک مرکزی ایجاد نخواهد کرد.

ریال دیجیتال اکنون هم در کارت اعتباری ایرانیان وجود دارد


وی افزود:‌هم اکنون در کارت‌های اعتباری ایرانیان ریال دیجیتال وجود داشته و به صورت الکترونیکی نیز قابلیت جابه جایی دارد، اما اینکه ارز دیجیتالی به نام ریال تعریف شود همانند دیگر اقداماتی که در این حوزه از طرف بانک‌های مرکزی کشور‌هایی مانند ونزوئلا انجام شده، ناکارآمد خواهد بود.


وی گفت:در حالی که تورم رو به افزایش در کشور وجود دارد تعریف یک ریال دیگر با ارزش ثابت مانند ریال معمولی موفق نخواهد بود و اگر ارزش آن مستقل از ریال معمولی تعریف شود نیز بحث‌های دیگری را به دنبال دارد و باید اقدام‌های زیادی برای آن صورت گیرد؛ بنابراین بانک مرکزی به جای پرداختن به ارز‌های دیجیتالی که به نوعی در مورد بانک‌های مرکزی تعریف نشده باید روی رگولاتوری ارز‌های دیجیتال فعالیت کند تا در شرایط تحریمی بنگاه‌ها با خیال راحت و بستر قانونی از ارز‌های پذیرفته‌شده و رایج در جهان مانند بیت‌کوین، اتریوم و ... استفاده کنند.


قوانین روشنی برای استفاده از ارز‌های دیجیتال نداریم


وی افزود:‌متاسفانه ساختار و قوانین حاکم بر ارز‌های دیجیتال کشور روشن نیست و این موضوع باعث شده که از مزیت‌های این ارز‌ها برای دورزدن تحریم‌ها کمتر استفاده شود. بانک مرکزی باید تمرکز خود را بیشتر بر مسئولیت عمده خود که رگولاتوری و تدوین قوانین و دستورالعمل‌ها است معطوف کرده و وارد مباحث انتشار ریال دیجیتال نشود.


دارابی در خصوص استفاده فعالان اقتصادی از ارز‌های دیجیتال گفت:‌قوانین معینی برای استفاده و نگهداری ارز‌های دیجیتال وجود ندارد و به دلیل نبود بستر قانونی و شفاف برای استفاده از رمزارز‌ها فعالان اقتصادی تمایل چندانی به استفاده از آن ندارند. نحوه دریافت، پرداخت و نگهداری از آن موجب آسیب خواهد شد و بانک مرکزی باید در این بخش‌ها تمرکز بیشتری داشته باشد.


وی گفت:‌نهاد حاکمیتی و سیاستگذار پول در کشور ما بانک مرکزی است و طبیعی است که باید قوانین استفاده از ارز دیجیتال را نیز بانک مرکزی تعیین کند.


عضو انجمن توسعه حرفه‌ای بازار سرمایه ایران خاطرنشان کرد: ارزش ریال دیجیتال چه متغیر و چه ثابت معین نیست. بانک مرکزی عملکرد مناسبی در زمینه جلوگیری از رشد نقدینگی و کنترل تورم نداشته است و نمی‌توان به این مجموعه پیشنهاد داد که چه نوعی از ارز دیجیتالی را منتشر کند.


ریال دیجیتال جهان‌شمول نخواهد شد


عضو انجمن توسعه حرفه‌ای بازار سرمایه ایران تصریح کرد: ریال دیجیتال جهان‌شمول نخواهد شد و با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد قوانین شفافی برای نگهداری ارز‌های دیجیتال نیز وجود ندارد.


شاهد اقبال عمومی برای ریال دیجیتال نخواهیم بود


دارابی عنوان کرد: در صورت انتخابی‌بودن به نظر نمی‌رسد که ریال دیجیتال با اقبال عمومی مواجه شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها