کد خبر: ۵۱۵۸۲۸
زمان انتشار: ۱۴:۴۹     ۲۶ مهر ۱۴۰۱
یادداشت/
محمدحسن دهقانی

پایگاه 598: همواره یکی از اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مؤلفه‌های قدرت در هر حکومتی رسیدن به مرحله تولید قدرت در حوزه امنیت ملی است. چراکه پایه و اساس انجام هرگونه فعالیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشتن ثبات و آرامش در هر کشور است.

حال یکی از مؤلفه‌های قدرت در جمهوری اسلامی ایران که سال‌ها برای برقراری آن زحمت کشیده و خون دل‌ها خورده‌ شده،  همین مسئله امنیت است. که در این سالها با تقدیم شهدای بسیاری از بهترین انسان‌های این مرز و بوم در واقع به دنبال برقراری و سپس تثبیت یکی از اصلی‌ترین ویژگی های حکمرانی که همانا برقراری امنیت پایدار است بوده و تلاش می کند آنرا با اشکال و ابزار های گوناگون در کل کشور برقرار کند. 

در حقیقت دشمن همواره برای هدایت، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های فتنه گونه خود از این ویژگی سوءاستفاده کرده و با مجموع اقدامات خود در قالب جنگ هیبریدی سعی در مخدوش کردن این امنیت دارند .  نمونه آنرا در حوادث سال های 96، 98 و  1401شاهد بودیم . 
جنگ ترکیبی نوعی از جنگ است که در آن ، یکی از طرف ها ساختار نیروهای خود را به نوعی بهینه نموده است که از ترکیب تمام منابع موجود – هم متعارف وهم نامتعارف – در یک زمینه منحصر به فرد استفاده کند و درنهایت اثرات خاص و هم افزایی در برابر یک رقیب متعارف ایجاد کند . در این جنگ همه جبهه ها و همه نوع سلاح را شامل می شود وتلفیقی از جنگ اقتصادی ، روانی و نظامی است . هدف آن ایجاد بی ثباتی در کشور هدف است .

ابعاد وویژگی های جنگ هیبریدی شامل : تحریم اقتصادی ، انزوای سیاسی ، حملات سایبری ، حملات تبلیغاتی ، تدریجی بودن فشار ها و تهدیدات کشور هدف، استفاده از انواع تکنیک های رسانه ای ، تحریک های قومیتی و سوء استفاده از احساسات طبقه ای خاص از مردم جامعه ، مبهم بودن مرزهای جنگ وصلح و درنهایت هماهنگی و انسجام ابزار های بکار گرفته شده است . 

تعمیق در این ویژگی ها وابعاد آن نشان می دهد که جنگ ترکیبی ، سیاستی پیچیده و زمانمند است که هدف نهایی آن ، فرسایش و در نهایت فروپاشی نظام سیاسی – اقتصادی حریف است . 

یکی از ابزارهای ویژه جنگ هیبریدی فضای سایبری هر کشور و حاکمیتی است که این ایام به مانند بمب اتمی اثرش تخریب زیربنای فکری و ادراکی مردم است. 

یکی از زیر شاخه های امنیت در سال‌های اخیر که به واسطه گسترش اینترنت و به تبع آن شبکه‌های گوناگون مجازی اعمم از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های مختلف در بین مردم گسترش  پیدا کرده " امنیت فضای سایبری" است. 

این موضوع به واسطه آنکه در سالهای اخیر بعنوان عامل تولید قدرت و به تبع آن ثبات و آرامش در ایران مطرح شده ، مورد طمع دشمنان مردم قرار گرفته و با هدف قرار دادن و از بین بردن آن ، یکی از اصلیترین استراتژی های تهاجمی خود را در مورد مردم ایران به اجرا گذاشته است . 

از جمله مهترین ابزار های دشمن در چند سال اخیر استفاده از اینترنت و فضای مجازی برای تشکیل گروه ، سازماندهی و سپس آموزش و اجرای عملیات میدانی بوده است که همواره تهدیدی برای امنیت جامعه بوده است در برهه ای از پیام رسان تلگرام و در حوادث اخیر از شبکه مجازی اینستا گرام و پیام رسان واتس اپ نیز بعنوان تسهیل کننده این آشوب ها استفاده کردند  . 

 این ابزار ها به خودی خود خطرات امنیتی نداشته اما نحوه استفاده از آنان در برهه هایی از مقاطع زمانی در جهت درست کردن یا تداوم آشوب و خراب کاری در میدان های عمل بسیار مورد توجه سرویس های امنیتی دشمنان ملت ایران بوده است. 

به طور کلی تهدیدات  امنیت سایبری به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:

• حمله سایبری – Cyber Attack: اغلب با هدف جمع‌آوری هدفمند اطلاعات، با انگیزه سیاسی صورت می پذیرد. 
• تروریست سایبری – Cyber Terrorisom: با هدف ایجاد رعب و وحشت با خراب کردن سیستم‌های الکترونیکی اصورت می پذیرد .

• جرایم سایبری – CyberCrime: عبارت است از فرد یا گروهی که سیستم‌ها را هدف قرار می‌دهند تا درآمد کسب کند یا خرابکاری کنند. 
 

در نهایت باید گفت دشمنان نظام جمهوری اسلامی در جدید ترین تهدید خود با حذف تحریم های مربوط به اینترنت و دادن اجازه به شرکت اسپیس ایکس spacexو زیر مجموعه خود یعنی شرکت استارلینک سعی در گسترش بدون ضابطه و قانون اینترنت از طریق شبکه ماهواره ای و به تبع آن با ارائه محتواهای ناسالم سعی در به هم زدن امنیت روانی ،  اجتماعی و در نهایت تهدید امنیت ملی ایران هستند .

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها