به گزارش پایگاه 598، به نقل از تسنیم، مهدی میردشتی، مدیر انتشارات کتابسرا و فرهنگسرای میردشتی، از سرقت حجم قابل توجهی از کتابهای نفیس این مجموعه در روز جمعه، 11 شهریور ماه، خبر داد.
وی در شرح ماجرا گفت: حدد 10 ماه پیش سولهای را در شهرک صنعتی در پاکدشت اجاره کردیم، تصمیم داشتیم تا زمانی که انبار کتابهای انتشارات آماده شود، از آن به عنوان انبار استفاده کنیم. متأسفانه با وجود اینکه این شهرک صنعتی نگهبان دارد و رفت و آمدها کنترل میشود، دزدی وسیعی انجام شده و تابلو برق، هواکش، کلید و پریز، شیرآلات سوله مربوطه به همراه حجم قابل توجهی از کتابهای نفیس به سرقت رفته است.
میردشتی حجم کتابهای به سرقت رفته را در حدود پنج تا شش نیسان دانست و افزود: این کتابها عمدتاً در زمینه هنر ایران، هنر اسلامی، کتابهای فرش و ... بوده که به صورت نفیس منتشر شده بود.
وی حجم ریالی کتابهای سرقت شده را نیز بالغ بر پنج میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بسیاری از این کتابها در سالهای گذشته و با قیمتهای پایینتری به چاپ رسیدهاند، برآورد ریالی فعلی رقمی بسیار بالاتر خواهد بود.
میردشتی با اشاره به کتابهای به سرقت رفته افزود: این کتابها با چاپ چهار رنگ روی کاغذ گلاسه با جلد گالینگور و قاب کشویی به صورت نفیس و نیمه نفیس به چاپ رسیدهاند، نگرانی من اکنون این است که با توجه به دزدی اموال دیگر، عاملان این سرقت به ارزش واقعی کتابها واقف نباشند و مبادا این کتابها را خمیر کنند. در این راستا اقداماتی در زمینه تماس با کارگاههایی که خمیر کاغذ تولید میکنند، دفتر خدمات قضایی و ... داشتهایم تا مانع انجام این کار شویم.
مدیر انتشارات میردشتی شهرک و سوله را فاقد دوربین مداربسته عنوان کرد و گفت: چون سوله در شهرک و با حضور نگهبان بود و رفت و آمدها کنترل میشد، ما نیز تصور نمیکردیم کسی کتاب سرقت کند، بنابراین اقدام به نصب دوربین مدار بسته نکردیم. ما اینجا را برای 10 ماه موقت اجاره کرده بودیم تا انبار انتشارات آماده شود. این شهرک نگهبان دارد و نگهبان مرتب گشتزنی میکند. اینکه چگونه شش نیسان خارج شده است، جای سؤال دارد.
وی ادامه داد: از آنجایی که این کتابها به صورت دوزبانه و چهارزبانه چاپ شدهاند، این احتمال وجود دارد که از ایران خارج شده و در دیگر کشورها به فروش روند؛ بنابراین در حال مکاتبه با وزارت ارشاد برای صدور دستور خروج این کتابها از کشور هستیم.
میردشتی اظهار امیدواری کرد که بتوان بخشی از این کتابها را که به زعم او گنجینهای هستند، بازیابی کرد. او افزود: با وضعیت امروز صنعت نشر و قیمت مواد اولیه دیگر نمیتوان این کتابها را چاپ کرد و اگر هم بخواهیم چاپ کنیم، نمیتوان قیمتگذاری معقولی برای آنها داشت.