به گزارش پایگاه 598، به نقل از سراج24؛ سیاوش غیبیپور کارشناس امور مالیاتی در گفتوگویی پیرامون مشکلات و بیماریهای مزمن و زیربنایی اقتصادی کشور و نسبت آنها با دولت سیزدهم اظهار داشت: کاهش حدودا 20 درصدی بدهیهای خارجی بانک مرکزی به بانکهای جهانی، موسسات پولی و شرکتهای بزرگ جهان نشاندهنده روند نزولی بدهیها بوده و چشمانداز خوبی برای اقتصاد کشور ترسیم میکند.
وی با اشاره به اینکه وقتی بدهی مالی کاسته شود ذخایر بیشتری میماند، افزود: با روند کاهشی هم واردات و هم قراردادهایی که با شرکتهای خارجی امضا کرده بودیم انضباط مالی پیدا کرده است.
کارشناس امور مالیاتی با اشاره به اهمیت تولید داخلی در رشد اقتصادی عنوان داشت: در دولت سیزدهم برخی از بدهیهای ارزی که قبلا ایجاد شده بود توسط تولید داخلی جبران شده که این مقوله امیدبخش است و در حالی است که روند بدهیهای ارزی بسیاری از کشورهای مدعی در طی سالهای اخیر روند صعودی بوده اما روند بدهیهای کشور ما نزولی است.
غیبیپور با اشاره به مفید بودن سامانههای اطلاعاتی در سیستم اقتصادی کشور، اضافه کرد: سامانه مودیان مالیاتی و پایانههای فروشگاهی زمینه مناسبی برای برای تقویت نظام مالیاتی بوده اما کامل و جامع نیستند و باید اشکالات آنها برطرف شود، به عنوان مثال در سامانه شناسایی خانههای خالی بسیاری از مالکانی که برای آنان پیامک ارسال شده است یا خانه خود را فروخته یا مستاجر در آن زندگی میکند اما برای آنان پیامکی حاکی از اعمال جریمه ارسال شده که نیازی به ارسال پیامک برای چنین مالکانی نبوده و باید این سامانه رفع اشکال شود.
کارشناس امور مالیاتی بیان داشت: ساختار مالیاتی محل درآمد کشور است و اگر مالیات وصول شود قدرت اقتصادی بیشتر و بازتولید مالی بیشتر میشود اما اگر مالیات وصول نشود هزینههای دولت افزایش یافته و برای تهاتر به سراغ استقراض از بانک مرکزی رفته تا بتواند حقوق کارمندان، بازنشستگان و ... را پرداخت کند که هر میزان چاپ پول بدون رشد اقتصادی بیشتر شود تورم ایجاد شده و بالا میرود و این تورم مستقیما بر روی سفره مردم تاثیر میگذارد.
سیاوش غیبیپور در پایان به اهمیت طرح نظام سلامت در کشور اشاره کرد و گفت: باید سامانه نظام سلامت نیز کامل شده و به صورت جامع فعال باشد تا رسالت این طرح که بیمه اقشار فاقد پوشش بیمهای است به درستی انجام پذیرد.