به گزارش پایگاه 598، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری طی سخنانی در شب پنجم ماه محرم در هیئت ثارالله سلام الله علیه که در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار میگردد به بیان ادامه مباحث جلسات گذشته خود در موضوع وجود دو اِمامت در عالم پرداخت و افزود: هر کدام از این دو امامتی که خداوند متعال در آیات شریف الهی از آن نام بردهاست، دارای مختصات و ویژگیهایی است. استاد میرباقری با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم پیرامون حضرت ابراهیم سلام الله علیه بیان داشت: خداوند متعال در آیه 124 سوره مبارکه «بقره» بحث از امامت حضرت ابراهیم صلوات الله علیه را به میان میآورد و مراحل رسیدن ایشان را به مقام امامت را بیان میفرماید. استاد میرباقری در ادامه به یکی از مهمترین امتحانات حضرت ابراهیم سلام الله علیه اشارهکرده و اظهار داشت: ابتلا به « کلمات» الهی مهمترین امتحان در مسیر امامت ایشان است و این کلمات الهی همان کلماتی است که خداوند متعال بعد از داستان هبوط حضرت آدم صلوات الله علیه، برای پذیرش توبهی ایشان، به جناب آدم سلام الله علیه القا کردهاست.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه در ادامه، ضمن اشاره به ابتلای حضرت ابراهیم صلوات الله علیه با هر یک از معصومین سلام الله علیهم اجمعین، این احتمال را تقویت کرد، که شاید ابتلای ایشان به سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در ماجرای ذبح حضرت اسماعیل سلام الله علیه بودهاست. استاد میرباقری افزود: بعد از آن که حضرت ابراهیم سلام الله علیه از همهی امتحانات الهی با موفقیت خارج شد، خداوند متعال او را به مقام امامت برگزید. همان مقامی که مقام «صاحب الامر» بودن است و امکانات الهی در مسیر تحقق و راهبری امت اسلامی در اختیار امام قرار میگیرد که در باب این مطلب در جلسات گذشته به تفصیل مطالبی عرض شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با استفاده از این آیهی شریفه و آیات دیگر قرآن کریم، که به مسئله امامت حضرت ابراهیم سلام الله علیه پرداخته است، مقام و هم چنین شکل گیری امت ایشان را ذیل مقام و تشکیل امت نبی گرامی اسلام و ائمه معصومین صلوات الله علیهم دانسته و خاطر نشان کرد: یکی از شرایطی که خداوند متعال برای اعطای مقام امامت برشمردهاست، مسئله ظلم و تعدی است. در حقیقت بر اساس آیه شریفه قرآن «لا ینال عهدی الظالمین» ، عهد الهی که همان مقام امامت میباشد به اهل ظلم و تعدی نمیرسد. استاد میرباقری سپس به شاخصترین خصوصیت اهل ظلم اشارهکرد و افزود: تعدی و ظلم به مقام نبی گرامی اسلام و حضرات معصومین صلوات الله علیهم اجمعین، اصل ظلم است. لذا آن کسی که حق امیرالمؤمنین علیه السلام را که امامت و رهبری امت است، به ناحق مورد تعدی قرار بدهد، بالاترین ظالم است و به تعبیر آیات شریف قرآن کریم، این شخص «ظلوم» و «جهول» میباشد چرا که شانهی خود را زیر بار مسئولیتی برده است که توانایی و امکانات برعهده گرفتن این مسئولیت از جانب خداوند متعال به او داده نشدهاست.
فایل صوتی سخنرانی جلسه پنجم هیات ثارالله محرم 1401
استاد سید محمد مهدی میرباقری در ادامه به تبیین وظایف حضرت ابراهیم سلام الله علیه در مسیر امامت خود پرداخت و افزود: «اقامه صلاۀ» و «تطهیر بیت» دو مسئولیت مهم جناب ابراهیم صلوات الله علیه است که خداوند متعال، این دو تکلیف را بر عهده ایشان گذاشتهاست. استاد میرباقری سپس به معنای این دو مقام اشارهکرد و بیان داشت: اقامه صلاۀ یعنی آماده سازی امت برای برپایی ولایت اهل بیت سلام الله علیهم و تطهیر بیت یعنی ارجاع مردم به مقام حضرات معصومین سلام الله علیهم برای از بین رفتن ناپاکیهای ظاهری و الودگیهایی که در عبور از دار دنیا ممکن است به آن مبتلا شده باشند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در فرازهای پایانی سخنان خود با اشاره به این مطلب که سردمداران کفر و استکبار به دنبال این هستند که امتها اهل ایمان نباشند و هدف نهایی آنها در مبارزه با اولیای الهی، گرفتن ایمان مردم میباشد، بیان داشت: «بلد امن»ی که خداوند متعال در آیات مربوط به امامت حضرت ابراهیم سلام الله علیه از آن نام میبرد، همان مقام ولایت و تبعیت از حضرات معصومین سلام الله علیهم است که مردم با ورود در این وادی، به امنیت ظاهری و باطنی که همان حفظ ایمان است، میرسند. استاد میرباقری در پایان افزود: کفار و سران اهل نفاق هم با ورود در وادی بلد امن، با این که اهل شیطنت میباشند،از متاع قلیل و امکانات الهی به صورت محدود بهره مند میشوند، ولی باید بدانند قطعا سرانجامشان خلود در آتش دوزخ میباشد.