به گزارش پایگاه خبری 598 به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم، در سی و نهمین نشست پایان دوره دفتر تحکیم وحدت که در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، با اشاره به اینکه جای بحثهای نظری در تشکلهای دانشجویی بسیار خالی است اظهار داست: این ضعف ناشی از توجه بیش از اندازه به فضای مجازی است. البته جریان دانشجویی، چون دارای یک رویه انتقادی است حتی باید به چنین رویههایی هم نگاه انتقادی داشته باشد تا فضایی را برای فرار از مخمصهای که امروز انسانها به آن دچار شده اند، ایجاد کند.
وی ادامه داد: جریان دانشجویی باید بحثهای مفصل نظری و تحولات جنبشهای اجتماعی را رصد کند تا جایگاه خود و سایر اجزا جامعه را مشخص کند.
معاون فرهنگی وزارت علوم در همین خصوص خاطر نشان کرد: امام خمینی خطاب به انجمنهای اسلامی گفتند که انجمنهای اسلامی چشمهای نگران نظام هستند یعنی انجمنهای اسلامی قرار نیست مچ گیری کنند بلکه باید چشم نگران نظام باشند و به تعبیر من نیز منظور از چشم نگران همان چشم مادرانه است، چون مادر همیشه نگران فرزند خود است.
کلانتری با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی یک نسبت کاملا معقول و نگران نسبت به حاکمیت دارد و در واقع حاکمیت و انقلاب را از خودش و خودش را هم از انقلاب میداند، یادآور شد: نقد او از منظر یک چشم نگران است نه کسی که میخواهد مچ سیستم و نظام را بگیرد.
وی ادامه داد: باید تحولات جریانهای دانشجویی در جهان و ایران رصد شوند. در ایران تحولات جریان دانشجویی خیلی جدی بوده با این وجود باید این تحولات فهم شوند. مجموعههای دانشجویی استخوان دار و ریشه دار مانند دفتر تحکیم باید این مسائل را صورت بندی کنند.
وی با اشاره به اینکه ما امروز به تعبیر رهبر معظم انقلاب وارد گام دوم انقلاب شده ایم و به تعبیری از مرحله دولت سازی گذشته ایم، افزود: بسیار از شئوناتی که ما برای مجموعههای دانشجویی قائل بودیم شاید مرتبط با مرحله دولت سازی بوده با این وجود سوال این است که امروز متناسب با مرحله تمدن سازی نقش دفتر تحکیم وحدت چیست و این اتحادیه بناست که در این مسیر چه گامی بردارد.
معاون فرهنگی وزیر علوم اظهار کرد: امروز بسیاری از سویههای ایدئولوژی سرمایه دارانه در متن اجتماع رسوخ کرده اند و به راحتی کنشهای ما را تحت تاثیر قرار میدهند. با این وجود باید این سویهها مورد کنکاش، استخراج و برخورد نقادانه قرار بگیرند و این وظیفه مجموعههای دانشجویی است کما اینکه جنبش دانشجویی در مقطعی با جریان سرمایه داری و استکبار در صورت کلان خود مقابله میکرد و امروز نیز باید این سویههای پنهان توسط جریانهای دانشجویی احصا شوند و به ویژه نئولیبرالیسم مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
کلانتری افزود: تشکلهای دانشجویی امروز نمیتوانند با ایجاد یک سایت و یک صفحه در شبکههای اجتماعی مشکلی را حل کنند، چون مشکل عمیقتر از اینهاست و تامل بیشتری میطلبد. فضایی که امروز در آن قرار گرفته ایم میطلبد که تشکلها رسالتها و برنامههای خود را مورد بازنگری قرار دهند.
معاون فرهنگی وزیر علوم با تاکید بر اینکه تشکلها باید اقتضای نگاه بین المللی و منطقهای داشته باشند، تصریح کرد: اگر قرار است تحکیم در عرصه بین المللی کنش گری کند باید در برنامه ها، ساختار، مناسبات و عرصههای کنش گری خود بازنگری انجام دهد و متناسب با این فضا عمل کند و این خواستهای است که رهبر معظم انقلاب هم به آن تاکید کرده و بنده میدانم کارهایی هم در این حوزه انجام شده است، اما هنوز تا قله فاصله داریم.
وی گفت: مسئله اصلی جریانهای دانشجویی تدوین ترکیب مناسب و معقول از دین داری و عقلانیت است و این رسالت علمی بوده که همیشه بر تارک مجموعه دفتر تحکیم وحدت میدرخشیده است و این اتحادیه در این حوزه همواره حرف برای گفتن داشته است.