به گزارش پایگاه 598، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز چهارشنبه هشتم تیر پارلمان به ایراد نطق های میاندستور خود پرداختند.
مهم ترین بندهای متن نطقهای میان دستور امروز نمایندگان مجلس به شرح ذیل است:
ذبیح الله اعظمی ساردوئی نماینده مردم جیرفت در مجلس در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود خطاب به ملت ایران گفت: همه مسئولان نظام اذعان دارند که نمایندگان مجلس به دلیل ارتباط با مردم در حوزههای انتخابیه، به صورت روزانه از مشکلات موکلین خود با خبرند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به نمایندگان اذعان کرد: همانطور که اطلاع دارید، دولت تاکنون اقدامات مفیدی انجام داده اما با این وجود گرانی، فقر، بیکاری و فساد، مملکت را فراگرفته است. آستانه تحمل مردم پایین آمده و اکثر مردم فقیر و محتاج یارانه برای گذاران امورات خود هستند که این موضوع در شأن مردم که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان با منابع عظیم نفت، گاز و معادن متنوع هستند، نیست پس ما با این ملت وفادار و بزرگ ایران چه کردیم؟
این نماینده مجلس افزود: دقیقاً یکی از بزرگترین مشکلات کشور و دولت، در همین جمله ارزشمند و کلیدی نهفته است که کارهای بزرگ، به آدمهای کوچک، بی تخصص، ضعیف، کارنابلد و بیلیاقت سپرده شده و دولت بیبرنامه است. وزرا نیز برنامه مدون و زمانبندیشدهای، برای اداره وزارتخانه متبوع خود ندارند.
اعظمی ساردوئی در ادامه افزود: قرار بود یک کابینه قوی و فراجناحی تشکیل شود که مشکلات اساسی مملکت به خصوص بخش معیشت، مسکن و اشتغال فرزندان ایرانزمین را حل کند اما کارنامه دولت بعد از 10 ماه غیرقابل قبول بوده و بسیاری از وعدهها انجام نشده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه سخنرانی خود خطاب به هیات وزیران ابراز کرد: مملکت را نمیشود با شعار و گفتاردرمانی اداره کرد و در راستای حل مشکلات کشور و مردم، چنانچه وزرای ضعیف استعفا ندهند و دولت، کابینه را ترمیم نکند، قطعاً مجلس انقلابی عذر چند وزیر را خواهد خواست.
وی در ادامه خطاب به ملت شریف ایران با بیان اینکه سیاست خارجی توسط نظام تعیین میشود و هیچ ربطی به این و یا آن دولت ندارد، اظهار کرد: آنچه دائمی است، منافع ملی و نظام بوده و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «تسلیم نشدن در برابر دشمن مستکبر و زورگو نیز جزء اصول انقلاب است و اینکه در مقطعی با دشمن مذاکره، صحبت و تعامل شود، به معنای تسلیم شدن در مقابل آن نیست، همچنان که تاکنون تسلیم نشده و ازاینپس نیز نخواهیم شد.»
اعظمی ساردوئی در ادامه تصریح کرد: در همین راستا از سیاست نظام و دولت، در گره نزدن اقتصاد کشور و نیز سیاست خارجی، به برجام حمایت میکنیم ولی این سیاست، نافی تلاش برای حلوفصل یکی از مهمترین پروندههای تاریخ ایران نیست. مذاکرات مربوط به احیای برجام، به مرحله حساسی رسیده و به نظر میرسد که اکثر موارد حلوفصل شده است.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب هم قبلاً تأکید فرمودند که مذاکرات برجام نباید فرسایشی شود، اما متأسفانه شده است. هرچند فرصتها در حال از دست رفتن است اما باید از شرایط به وجود آمده در سطح بینالمللی برای رسیدن به توافق و تنشزدایی حداکثر استفاده را داشته باشیم و فراموش نکنیم که رژیم جعلی و غاصب اسراییل، بزرگترین مخالف به نتیجه رسیدن برجام است.
وی در ادامه با بیان اینکه بحران اوکراین، جایگاه بخش کشاورزی و امنیت غذایی را بهعنوان یک موضوع امنیت ملی، در جهان مطرح کرد، گفت: مقامات کشور باید از این بحران درس گرفته و به نقش و جایگاه کشاورزی در تأمین امنیت ملی بیشتر توجه کنند. متأسفانه دولتهای ادوار گذشته، کشاورزی کشور را رها کردند بخشی که با کمترین سرمایهگذاری بیشترین رشد اقتصادی را داشته است.
نماینده مردم جیرفت در مجلس در ادامه با تأکید بر اینکه بدون اعتبار کافی در بخش کشاورزی و با تکنولوژی 50 سال قبل نمیشود از خودکفایی و امنیت غذایی حرف زد، اظهار کرد: اگر زیرساختها فراهم و کشاورزی قراردادی و خرید تضمینی به نحو مطلوب اجرایی شوند، به دنبال آن تولیدات کشاورزی رونق خواهد گرفت و الگوی کاشت بدون امر دستوری دولتها، انجام میشود.
وی افزود: نکته مهم دیگری که هیات دولت و تیم اقتصادی باید بهطور ویژه به آن توجه کند این است که مدیریت دستوری قیمت ارز نیمایی ما را دچار همان فاجعه ارز ترجیحی خواهد کرد که به تولید ملی، بخصوص در بخش کشاورزی و تأمین کالاهای اساسی صدمه خواهد زد. آیا میدانید که بر طبق آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه، فقیرترین و محرومترین مردم ایران در جنوب استان کرمان زندگی میکنند؟ باید برای رفع محرومیت آنها چارهای اندیشید.
اعظمی افزود: در همین راستا ضمن تشکر فراوان از آیتالله رئیسی به خاطر سفر ایشان، در جریان سیل زمستان 1400 به جنوب کرمان، تنها خواسته به حق همه مردم هفت شهرستان، تأسیس استان جدید سبزواران بهعنوان سی و دومین استان کشور بوده و مردم جنوب کرمان، منتظر این تصمیم تاریخی و ابلاغ آن هستند.
وی در ادامه در تذکری خطاب به وزیر راه و شهرسازی درباره آغاز پروژه ملی و استراتژیک خط راهآهن جیرفت- جاسک و بم-جیرفت باهدف تکمیل مسیر کریدور شمال-جنوب کشور، برای حملونقل انواع محصولات کشاورزی و فراوردههای معادن، مخصوصاً برای صادرات به کشورهای اتحادیه اوراسیا و حوزه خلیجفارس، خاطرنشان کرد: تکمیل خطوط ریلی، جادهای و هوایی باید در اولویت دولت قرار گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: با هرگونه نقل و انتقال آب بین حوضهای که باعث تخریب اکوسیستم و بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و امنیتی در کشور شود، مخالفیم. مردم جنوب کرمان، در هیچ شرایطی، اجازه انتقال آب سرشاخههای هلیل رود به مناطق دیگر را نداده و نمیدهند.
ملک فاضلی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر، گفت: دو سال از مجلس شورای اسلامی و یکسال از دولت انقلابی گذشته است در محیط عمل چه میگذرد؟ جامعه چگونه است؟ اوضاع و شرایط اقتصادی چیست؟ معضل معیشت جامعه در کجا است؟ آیا دولت انقلابی و مجلس انقلابی تغییر را به وجود آوردهاند؟ قطعا نه. پس باید برگشت کنیم تا ببینیم که مشکل کجاست و آن را حل کنیم در غیر این صورت باید پاسخگوی نسل آینده و موجود باشیم.
نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جامعه ما درگیر مسائل حیاتی است، ادامه داد: جامعه ما درگیر مسائل حیاتی است یعنی آب، نان و مسکن و اما برگردیم به دولت، استان سیستان و بلوچستان استان فریاد و عشق، فریاد محرومیت و عشق به انسانیت و دارای موهبتهای فراوان خدادادی است، اولین موهبت این استان نیروی انسانی است که شرط اول توسعه است. پس اگر این موهبت را دارد چرا در مقام آخر توسعه است؟ برای اینکه نیروی انسانی توانمند ما نتوانسته است در طول ادوار جای اصلی خود را در بدنه اصلی دولت داشته باشد و به همین دلیل وقتی که ما نیروی انسانی توانمندمان در بدنه اصلی دولت قرار ندارد قطعا در آخرین رتبه توسعه قرار میگیریم که سی و یکم است. خواهش میکنم که تغییری به وجود آید و نیروی انسانی بکار گرفته شود.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اما در موهبتهای دیگر، مرز زمینی، گسترده خاکی، آبی و معادن در استان سیستان و بلوچستان فراوان هستند اما فراموش شدهاند، آقای وزیر کشور سفری را به منطقه مرزی داشتند، متاسفانه آنچه را که ایشان دیدند و هدفشان عبارت از ساماندهی مرز راه افتادن بازارچههای مرزی بود، محقق نشد و مشکل مردم حل نشد، از ایشان درخواست دارم که توجه خاصی را نسبت به راهاندازی بازارچههای مرزی از شمال استان، منطقه سیستان، خاش، سراوان، ایرانشهر و چابهار داشته باشند طبعا این ساماندهی مرز شرط اول تغییر و اشتراک در حوزه انتخابیه ما خواهد بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر وضعیت را بررسی کنیم میبینیم که باید برگردیم به خودمان، بجای حرف عمل لازم است، ما در اتاقهای دربسته در صحن مجلس، دولت در هیات دولت وقتی صحبت میکند فکر میکند مشکل مردم خودبخود در محیط حل شده است، خیر، مشکل مردم را عمل در محیط حل میکند، حضور در محیط حل میکند، پس بیایید دولت و مجلس تغییر به وجود آوریم، حضور برای حل مشکلات نه گفتن و رفتن و عمل نکردن و ناامیدی به وجود آوردند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: سپاس خود را تقدیم همه کسانی میکنم که جانانه، دلسوزانه و روزانه در خدمت جامعه هستند اما استان ما اوضاع نامطلوبی دارد در شهر من الفبای نان و آب، میدانید که مردم سراوان آرزوی آب هوتک را دارند چراکه در سراوان نیست، صف تهیه نان کیلومتری است، دست نیافتنی است، سوخت وضعیت خاصی را دارد. یک روز صرف یکبار سوختگیری میشود.
رضا آریان پور نماینده مردم مینودشت در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن گرامی داشت هفته قوه قضاییه و یاد وخاطره شهدای هفتم تیر گفت: برخی قوانینی که ما نمایندگان تصویب می کنیم حکایت بستن سنگ ها و رها کردن سگ هاست و خدا نکند روزی مردم مارا نفرین کنند، قانون تقلیل مجازات حبس پیشنهاد شده در مجلس دهم و تصویب شده در مجلس یازدهم و یا تصویب طرحی که روز گذشته در مورد مجازات قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر تصویب شد از این دست است.
وی افزود: طراحان این قوانین حتماً نیت خیر داشتن و هدف داشتن مشکل بخشی از جامعه و حاکمیت را حل کنند و ممکن است مشکل چند هزار نفر مرتفع شود اما در عوض برای 85 میلیون جمعیت ایران مشکل ناامنی جانی، مالی و روانی ایجاد می شود.
آریان پور در ادامه گفت: وضعیت کشورما در این دو شاخص کجاست؟ امروز به برکت رهبری امام و مقام معظم رهبری و جانفشانی نیروهای مسلح و خون شهدای ما امنیت در مرزهای ما جاری است و هیچ کشوری جرات نزدیک شدن به مرز های مارا ندارد اما امنیت داخلی چگونه است و آیا مردم احساس امنیت می کنند و شما می توانید با تلفن همراه و کیف شخصی با آرامش در خیابان ها قدم بزنید؟
نماینده مردم مینودشت و کلاله و مراوه تپه و گالیکش تصریح کرد: روزی نیست گزارش های سرقت اموال عمومی و سیم برق و مخابرات، پمپ کشاورزی، اتصالات فلزی پل ها تاسیسات برقی و غیره به گوش ما نرسد همچنین تصادفات، سوختن وسائل خانگی و سایر آسیب ها نیز به دنبال آن ایجاد می شود واگر به خودمان رحم نمی کنیم بیاییم به مردم رحم کنیم .
بنابر این گزارش، پس از این نطق نیکزاد رئیس جلسه علنی مجلس گفت: نطق حق نماینده است اما اگر بخواهیم انصاف را رعایت کنیم یکی از امن ترین کشورها جمهوری اسلامی ایران است، مشکلات اقتصادی و معیشتی آشکار است اما اگر خودمان بگوییم امنیت نداریم صحیح نیست و باید زحمات نیروهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی را در نظر بگیرید.
در ادامه، هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خودگفت: نیشابور و نیشابوران یاد که نیشابور شهر عشق و فریاد، کلِمَةُ لا اِلهَ اِلَّا الله حِصنِیٖ فَمَن قالَهَا دَخَلَ حِصنِیٖ وَ مَن دَخَلَ حِصنِیٖ اَمِنَ مِن عَذَابیٖ به شرطها و شروطها، این روزها یادآور روزهایی است که امام رضا(ع) وارد خاک پاک خراسان شده ، 10 تیرماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان سالروز ورود علی ابن موسی الرضا(ع) به خراسان است که در مرحله ثبت قرار دارد؛ از تریبون خانه ملت امروز با پدر امت سخن میگویم؛ تمام مقصد ما مکتب ماست.
هاجر چنانی ادامه داد: به رهبر و پیشوایم سید علی خراسانی امروز با زبان متفاوت و لحن و کلام مختلف، فرزند شهیدی که از خاندان خود 5 شهید تقدیم درخت انقلاب نمود و الباقی خانواده آمادهاند تا در رکابتان سربازی و علمداری و جان فداهای رهبر و مردم و دیار و عقیده خویش باشیم؛ سخن میگویم. امروز در کنار فراخوان دهه نودیها ما هم با همین خانوار، دیار، تبار و خاک پاک و نیشابور فیروزه و زبرخان اعلام آمادگی میکنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: در روزهای قبل از انقلاب نیشابور بزرگ میزبان شما بود امروز با تاریخ کهن خود و افتخار ولایتمداری شمس الشموس علی ابن موسی الرضا(ع) مقرو جایگاه دوم شیعیان اعلام آمادگی میکنیم، برای حضور رهبر انقلاب به خاک پاک نیشابور. چندین سال است که دولتمردان روزهای ملی و قهرمانان افتخارات سرزمینها را به فراموشی سپردهاند. در هیچ یک از برنامهها و روزهای ملی نیشابور که در تقویم ملی به نام نیشابور بزرگ ثبت شده است هیچ مسئولی حضور پیدا نکرد و هیچ یک از برنامههای که به مناسبت این روزها برنامه ریزی شده رنگی از حضور مسئولان را به خود نگرفته است.
چنارانی عنوان کرد: در راستای امید آفرینی جوانان به آینده کمترین توقع است چطور مسئولان فرهنگی در این روزها و سرزمینهای خاص کم رنگ است؛ معلمی هستم فرزند شهید که با انتخاب مردم خادمی آنان را بر صندلیهای بهارستان در ماموریت به دوش می کشم و هم و غمی برای حل برخی مشکلات نیست، بزرگترین پتانسیل خاور میانه به گفته یونسکو سالها منتظر فقط نقشه جامع است، اردوگاه شهید رجایی باغرود با ۱۳۰۰ هکتار هنوز نقشه جامعی ندارد.
وی در ادامه یادآور شد: وزارتی که میتوانست خودش تامین مالی کند و افتخار تامین مالی را در کارنامه خود داشته باشد همیشه آویزان بودجههای دولت است و همه اقشار در آموزش و پرورش معترض هستند،این نه فقط شامل آموزش و پرورش بلکه شامل بسیاری از وزارتخانه ها میشود .
چنارانی خطاب به وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ما آموزگاران و معلمانی را داریم که کیلومترها فاصلهها را طی میکنند اما متاسفانه هیچ حقی در هیچ کجا برای آنان در نظر گرفته نشده است ،ما در خواست داشتیم پیوستی برای تک تک وزارتخانهها و برای وزارت آموزش و پرورش داشتیم باشید. عزیزی در آموزش و پرورش این مطلب را برای ما فرستاد این روزها دولت و مجلس گل به خودی زیاد می زنند اما پنالتی به دروازه خودی ندیده بودیم .
وی با اشاره به رتبه بندی معلمان تاکید کرد: با ماجرای رتبه بندی معلمان دیدیم که در نوع خود مدالی زرین در شیوه تصمیم گیری مسئولان بود، ولی متاسفانه در اجرا متوقف شد دولتیان بدانند هر ریالی که خرج آموزش و پرورش بشود چندین و چند برابر در فرهنگ و اقتصاد ،بهداشت و درمان و حتی امنیت صرفه جویی خواهد شد و به جیب دولت برمی گردد،کاش بدانیم جامعه ای که فرهنگ بالای معلمی را قدر بداند جنگ فرهنگی اقتصادی را برده است.
وی ادامه داد: چه روزهای سختی است؛ معلمان به معیشت خود ،بازنشستگان تامین اجتماعی ناراضی از اوضاع و بازاریان یک جور در فشار شدید هستند و چند برابر شدن اجاره بها و خرج زندگی مردم، جدا از اوضاع اقتصادی فشار را بر مردم بیشتر کرده است ،کشاورزان به دلیل کمبود آب سخت برای نجات محصولاتشان در تلاش هستند و کشاورزان و دامداران چشم هایشان اول به رحمت خداوندی و سپس تدبیر مسئولان است.
چنارانی خطاب به کمیسیون اقتصادی و وزیر اقتصاد گفت: قرار بود طرح بازنگری استخدامی وارد صحن مجلس شود اما سالهاست که در کمیسیون اقتصادی معطل مانده، یکی از بزرگترین چالشها و دغدغههای اقتصادی جامعه همین بانکها و سودهای ربوی، سودهای پلکانی و سودهای مرکب است، امروز بانکها از رسالت خود فاصله گرفته اند و با سرمایه گذاری در بورس ، خرید و فروش ملک ،ورود به بحث ساخت و ساز، نه تنها مشکلی را حل نکردهاند بلکه همه پولها را شبهناک کرده و وارد مسیر زندگی مردم کرده اند،امروز حتی در حوزه های انتخابیه همان مبالغ اندک وام هم داده نمی شود. باید تشکر کرد از کسانی که اندیشه سلیمانی دارند و به دنبال احیای بانک های اسلامی هستند.
وی خطاب به وزارت کار اظهار داشت: از شستا، هکتا و هزاران هیئت مدیره و مدیر عاملان که محیط کارشان سالها نه فقط در این دولت که در همه دولتها حیات خلوتی برای تک تک آنهاشده است،مردم فریاد دارند؛ این خاک زرخیز با معادن فراوان، امروز مردم محروم مناطق کمترین درصدی از هزاران میلیارد گردش مالی این معادن و صنایع ندارند و فقط به قول بچگیهایمان بوی کبابشان قسمت مردم ما شده است، امروز فولاد خراسان ،نیروگاه سیکل ترکیبی ،ایران خودرو خراسان ،اگزوز خراسان و نیروگاه سیکل ترکیبی ۳۰۰ هزار لیتر در ساعت سوخت دارد تا بتواند برق را به مجموعه وارد کند مصرف گازوئیل ،توده هوای سیاه رنگی در آسمان نیشابور ایجاد کرده است؛ به قول شاعر؛سهم ما فرزندان نیشابور، صبح نیشابور فقط نامی برایمان مانده ؛۱ درصد سهم آلایندگی صنایع در کجاست؟
چنارانی در پایان خطاب به وزیر کشاورزی خاطر نشان کرد: در گزارش بازرسی قوه قضائیه سازمان تعاون روستایی که با اعتماد تک تک روستاییان برنامه ریزی شد مردم پول واریز کردند، متاسفانه نهاده به هیچ عنوان خریداری نشد ولی در بازارها همه اینها ثبت شد ۴۰ روز گذشته جواب ملت را چه می دهید؟