کد خبر: ۵۰۶۶۷۰
زمان انتشار: ۱۲:۲۲     ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: خسارت ریزگردهای درون استانی به منابع زیستی و اقتصادی اصفهان در یک‌سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از مهر، حسینعلی نریمانی با بیان اینکه از مساحت سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری بیابان‌های استان، یک میلیون و پانصد هزار هکتار کانون‌های بحرانی فرسایش بادی است، اظهار داشت: این کانون‌های بحرانی ریزگرد در سال ۱۳۹۸ به منابع زیستی و اقتصادی استان اصفهان ۱۲۸ میلیارد تومان خسارت زد.

وی ادامه داد: میزان خسارت این کانون‌ها به منابع زیستی و اقتصادی اصفهان اکنون حدود ۴۰۰ میلیارد تومان است که ۹۰ درصد از این مبلغ در کانون‌های محور انارک به نائین و محور دشت سجزی به استان تحمیل می‌شود.

معاون فنی و رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: برپایه مطالبات انجام شده کانون‌های بحران فرسایش بادی در استان اصفهان در دهه ۹۰ نسبت به دهه ۸۰ افزایش یافت و ۲ کانون جدید در شهرستان‌های گلپایگان و شهرضا شناسایی شد.‌

نریمانی با اشاره به اینکه اکنون شمار کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در استان اصفهان از ۱۶ به ۱۸ کانون افزایش یافته است، ابراز داشت: در سایر مناطق استان نیز در سطح یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار مطالعات انجام شده که ۳۱۰ هزار هکتار آن تاکنون با نهال کاری، بذرپاشی، قلمه‌کاری، احداث بادشکن و تل رسوبگیر و مالچ‌پاشی تثبیت شده است.

وی با بیان اینکه مطالعات در کانون فرسایش بادی گلپایگان برای کنترل و مقابله با بیابان زایی آغاز شده، تصریح کرد: ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای کنترل و مقابله با بیابان زایی و ریزگردها درخواست کردیم که اگر در سفر رئیس جمهوری به اصفهان برای سال ۱۴۰۱ مصوب شود بخشی از این خسارت‌ها را می‌توان کنترل کرد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه تعداد طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی در سال جاری پس از تخصیص اعتبارات تعیین خواهد شد، گفت: عوامل بیابان زایی اقلیمی و انسانی است و با یک دستگاه اجرایی مانند سازمان منابع طبیعی نمی‌توان همه بیابان‌ها را کنترل کرد.

نریمانی با اشاره به پیشروی بیابان‌زایی، ابراز داشت: لازم است با کمک مدیریت استان و سایر دستگاه‌ها مانند آب منطقه‌ای زیر مجموعه وزارت نیرو برداشت بی رویه از سفره‌های آب زیرزمینی کنترل شود و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان معادنی را که مجوز می‌دهد به احیا سطح تخریب شده، موظف کند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون هزینه خسارت معادن به منابع زیستی اصفهان در سراسر کشور توزیع می‌شود در حالی که آن معدن به استان اصفهان خسارت وارد کرد؛ از این رو اگر اصلاح قوانین صورت گیرد که خسارت تخریب معادن در همان شهر و روستا هزینه شود بر کاهش گستره بیابان زایی مؤثر خواهد بود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: همه دستگاه‌های اجرایی استان برای مقابله با بیابان زایی و ریزگردها باید ملزم به همکاری شوند و برخی قوانین را اصلاح کنند.

نریمانی اظهار داشت: اداره منابع طبیعی در حد توان بیابان زدایی انجام می‌دهد اما طبیعت منتظر اعتبارات ما نمی‌نشیند و با هر گونه بهره برداری اشتباه از سرزمین، طبیعت نیز کار خود را انجام می‌دهد و دامنه فرسایش خاک و بیابان گسترده‌تر می‌شود.ش

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها