به گزارش گروه سیاسی حسین فدایی در جلسه شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در باره مذاکرات اخیر هستهای گفت: جمهوری اسلامی یران همواره مواضعاش را مبتنی بر مواضع روشن و شفاف امام (ره) و رهبری تنظیم کرده است که از اصول و محکمات این گفتمان، استقلال، آزادی جمهوری اسلامی است و بر همین اساس هیچ قدرتی نمیتواند مانع از پیشرفت ملت ایران شود.
وی افزود: مذاکره کنندگان هستهای کشورمان نیز که در چند سال گذشته دستاوردهای بسیاری داشتهاند و مذاکرات اخیر نیز توانستند آنگونه که شایسته ملت ایران بود از حقوق مان دفاع کنند.
فدایی با اشاره به سناریوهای نظام سلطه گفت: نظام سلطه پیرامون پرونده هستهای کشورمان ابتدا به دنبال توقف کامل غنیسازی بود و اصولاً چنین حقی را برای کشورمان قائل نبودند به طوری که در زمان دولت آقای خاتمی سایتهای فنآوری هستهای کشورمان پلمپ شد.
وی افزود: در اواخر دولت هشتم با تدبیر رهبر معظم انقلاب که سیاست هستهای را فارغ از جهتگیری دولت دنبال میکنند، پلمپها شکسته شد و در واقع با تصمیم قاطع و روشن نظامع رفتار فریبکارانه و نیرنگ دشمن برای جلوگیری از پیشرفت ملت ایران ناکام ماند که در ادامه شاهد شکلگیری ظرفیتهای عظیمی در حوزههای مختلف علمی کشورمان بودیم.
دبیر کل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی اضافه کرد: نظام سلطه که با ایستادگی ملت مواجه شد، تمام ظرفیت خود را بر این گذاشت که برای تولید هستهای کشور، محدودیت بوجود آورد که باز دستاوردی نداشت بعد از آن بحث خود را بر کیفیت تولید هستهای قرار داد که در این هم ناکام بوده و خواهد بود.
فدایی تأکید کرد: مذکرات اخیر هستهای نشان میدهد تمام ترفندهایی که نظام سلطه در بیش از 10 سال گذشته در مورد پرونده هستهای کشورمان دنبال کرده با سد آهنین ایستادگی نظام و مردم روبرو شده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در مورد اهیمت مکان مذاکرات نیز گفت: این از ابتکارات جمهوری اسلامی ایران بود که مرکز مذاکره را از کشورهای غربی خارج کرد و برای افزایش جایگاه کشورهای اسلامی، این مذاکرات را به منطقه آورد.
وی ادامه داد: مشاهده کردید که دور اول مذاکرات جاری در ترکیه برگزار شد و دور آتی نیز مقتدرانه به طرف غربی اعلام شد که در بغداد برگزار شود که این موضوع موجب هویت دادن به کشورهای همسایه و اهتمام برای اهمیت به کشورهای مسلمان خواهد بود.
فدایی ادامه داد: البته ترکها باید توجه کنند که در باره مسایل منطقه بایستی مواضع مستقل و همراه با افکار عمومی منطقه داشته باشند و بدانند که هر چه از آمریکا فاصله بگیرند، جایگاه و اهمیت آنها را در منطقه، مردم و کشورهای منطقه بیشتر خواهد شد. چرا که هم ماهیت نظام سلطه و هم وضعیت کنونی آن نشان میدهد که روز به روز در حال افول و در سراشیبی قرار دارد.
*«قانون تنظیم بودجه» مربوط به دهه 50 است
حسین فدایی با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال 1391 در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین نکتهای که در تنظیم بودجه باید به آن توجه کرد قانونی است که در این خصوص با همین عنوان یعنی، «قانون تنظیم بودجه» وجود دارد که مربوط به دهه 50 میباشد.
وی افزود: «قانون تنظیم بودجه» پاسخگوی شرایط بعد از انقلاب و شرایط کنونی نیست و لازم است تأسف خود را از اینکه هنوز کار جدی در جهت اصلاح این قانون انجام نشده ابراز کنم. البته امیدوارم با ترکیبی که هماکنون از مجلس نهم شاهد هستیم که یک مجلس قاطع، انقلابی و تحولخواه است اینگونه قوانین اصلاح اساسی شود.
فدایی افزود: البته در مجلس هفتم و هشتم تلاشهایی زیایدی برای اینکه بودجههای عملیاتی ارایه شود انجام شد که بر اساس عملکرد هر دستگاه، اعتبارات، اختصاص یابد لیکن با یان مهم نیز فاصله داریم و لذا باید در یک محیط کارشناسی در یک فضایی که گفتوگوی منطقی میباشد به دور از حب و بغضها و موضعگیریهای سیاسی و جناحی کارشناسان دولت و مجلس، بودجهای منطقی و عملیاتی را طرحریزی کنند.
وی به لایحه بودجه سال 91 اشاره کرد و اظهار داشت: از مباحث مهم بودجه 91، توجه به بحث هدفمندی یارانههاست که متأسفانه بیتوجهیهایی در مورد آن صورت گرفته است. شما مطلع هستید که بنده به همراه تعدادی از نمایندگان از جمله آقای توکلی، نادران، زاکانی، سروری، الهیان، نجابت و... که حدود 15 نماینده بودیم نامهای را به ریاست مجلس نوشتیم و خواستار آن شدیم که در جلسهای با حضور رئیسجمهور در فضای صمیمانه، نقاط قوت و مثبت مرحله اول طرح هدفمند کردن یارانهها را مورد ارزیابی قرار دهیم، آسیبشناسی را هم با کمک نهادهای پژوهشی داشته باشیم تا با شناسایی نقاط ضعف و آسیب، آماده مرحله دوم شویم .
فدایی تأکید کرد: اگر میخواهیم موضوع مهمی مثل هدفمند کردن یارانهها که کاری ضروری و درست بوده را با موفقیت اجرا نماییم نیازمند یک وفاق عمومی در سطح مختلف هستیم.
وی به گرانیهای اخیر اشاره کردو گفت: در بودجه سال 91 باید اهتمام جدی به معیشت مردم و موضوع مهار رشد قیمتها داشته باشیم. نمیتوان فضای اقتصادی کشور را رها کرد و مدیریت نکرد و ادعا کنیم که مکانیزم بازار خودش تنظیم میکند. این حرف که پیش از این مطرح میشد اکنون در دنیا منسوخ شده است یک زمانی عدهای طرفدار لیبرال سرمایه داری بودند و حرف و سخنشان این بود که مکانیزم بازار به صورت خودکار عمل میکند و بازار خودش خودش را کنترل میکند لیکن همان هایی که این تئوری ها را به کشورهای دیگر تحمیل میکردند امروز بیشترین دخالت را در اقتصاد و بازار میکنند که اقتصاد و بازار را مدیریت کنند.
وی افزود: باید قابلیتها عمومی و قابلیت و توانایی دولت و مردم شناخته شود و در مورد میزان دخالت هر کدام با توجه به شرایط کشورمان تصمیم بگیریم. بالاخره اکنون ما در شرایط خاصی همچون تحریم قرار داریم لذا دولت باید پشتبانی مضاعفی از بخش خصوصی و مصرفکننده خرد داشته باشد. البته نقص های جدی هم در ساختار و مدیریت اقتصادی وجود دارد که بایستی در فضای انسجام، همدلی و دوستانه در جهت رفع آن اقدامات جدی داشته باشیم.
فدایی درباره تعجیل دولت در اجرای مرحله دوم و واریز مبلغی به حساب بخشی از مردم گفت: آقای احمدینژاد ابتدا خیلی اصرار داشت که این کار انجام شود لیکن با واکنش مجلس و مسئولین مختلف مواجه شد و اکنون کار تقریباً متوقف شده است.
وی افزود: در اجرای مرحله دوم، حداقل ما نیازمند این هستیم که منابعآن روشن و شفاف، مشخص باشد که مجلس باید آن را مصوب کند تا امکان عملیاتی داشته باشد در غیر این صورت، تخلف آشکاری صورت گرفته که حتماً با مشکل روبرو خواهد شد.