به گزارش پایگاه 598، هر چند آمار فوتیها طی ۲۴ ساعت افزایش یافت اما در ایام نوروز و در مقایسه با چندماه اخیر، کاهش چشمگیری را نشان داد. شاید همین کاهش موقت آمار مبتلایان و فوتیها، موجب برخی سهلانگاریها در جامعه شده باشد.
دکتر پرویز وحدانی، متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: زمانی که آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور سیر نزولی به خود میگیرد متاسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم کمرنگتر میشود، در حالی که باید گفت کرونا هنوز تهدیدکننده سلامت جامعه است.
وی با بیان اینکه توجه به پیشگیری تا پایان بیماری کرونا و نیز رعایت دستورالعملهای بهداشتی بسیار ضروری است، اظهار داشت: تا زمانی که سازمان جهانی بهداشت پایان کرونا را اعلام نکند نباید تصور کرد که کرونا از جامعه رخت بربسته است، چرا که وجود یک بیمار حامل و ناقل این ویروس که ماهیت جهشی دارد، میتواند دوباره جامعه را آلوده کند. به همین علت است که در برخی کشورها از جمله چین، با مشاهده یک یا چند ابتلای جدید، سختگیریهای خاصی را برای عموم جامعه مدنظر قرار میدهند.
وحدانی درباره افزایش موارد ابتلا، بستری و فوت طی ۲۴ ساعت گفت: با توجه به افزایش میزان آمار مبتلایان و موارد بستری و فوت ناشی از کرونا در کشور، این امکان وجود دارد روزهای سخت کرونایی البته با شدت کمتر در مرگومیر، کشور را فراگیرد.
وی افزود: افراد سالمند و نیز افراد دارای بیماریهای زمینهای باید در مقایسه با دیگران، بیشتر مراقب این بیماری کشنده باشند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: هر گونه علائم سرماخوردگی بیتردید بیماری «کووید-۱۹» است و افرادی که دچار سرماخوردگی خفیف میشوند نیز باید مراقب دیگر افراد یا اعضای خانواده، همکاران و همنوعان خود باشند.
وحدانی تاکید کرد: این روزها که مدارس و دانشگاهها بازگشایی شدهاند والدین، مدیران مدارس و معلمان باید بر رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی تمرکز و توجه بیشتری کنند تا بیماری شیوع بیشتری نداشته باشد.
منبع: روزنامه وطن امروز