به گزارش پایگاه 598، به نقل از فارس، احمد قدیری کارشناس حوزه بین المل طی یادداشتی نوشت: اندیشکده انگلیسی و پرنفوذ «چتم هاوس» (Chatham House) با عنوان توصیفی «مؤسسه سلطنتی روابط بینالمللی» ( Royal Institute of International Affairs) بیش از آنکه آیندهپژوهی کند، آیندهسازی میکند.
چتم هاوس در ۲ فوریه ۲۰۲۲، درست یک هفته پیش از آغاز عملیات روانی گسترده حول محور صوت جلسه رسیدگی فرماندهان سپاه به موضوع فساد هولدینگ یاس که توسط ارگان رسانهای سیا، رادیو فردا، در اقدامی نمادین در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بازنشر شد، در گزارشی به ظاهر «توصیفی» اعلام داشته چالش خاورمیانه و شمال آفریقا در سال جدید میلادی فساد و فساد ستیزی است.
جالب آنکه این اندیشکده نتوانسته حفظ ظاهر کند و در ادامه تیتر خود آورده: «برای مقابله با فساد در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، جامعه بینالمللی باید مسئولیت پذیری را بر ثبات اولویت دهد»؛ که معنایی ندارد جز باز کردن زودهنگام مشت خود نسبت به آنچه در برنامه دارند: بیثبات سازی «منطقه» که با تمرکز گزارش بر ایران، عراق و لبنان، تعبیری جز «جبهه مقاومت» ندارد.
جان کلام این سند همان چیزی است که هالیوود با رونمایی از فیلم «جوکر» همزمان با آشوبهای سریالی سال ۹۸ در عراق، لبنان و ایران تجویز میکرد: نسخه آشوب و هرجومرج درمواجهه با فشار اجتماعی و فساد اقتصادی.
در این گزارش آمده است: «در ایران، تحت فشار تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده، رئیس جمهور ابراهیم رئیسی به ترویج اقدامات ضدفساد برای نشان دادن حکمرانی خوب و پاسخگویی برای کمک به رهایی از فشار اقتصادی تحریمها ادامه خواهد داد. با این حال، این تلاشها به هیچ وجه فساد ریشهدار را ریشهکن نمیکند» و بلافاصله در ادامه، تکملهای دارد که منشاء موجسازی سنگین رسانههای اصلاحطلب و ضدانقلاب را آشکار میدارد: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای مختلف شبهدولتی از استراتژیهای غارتگرانه برای مقابله با تحریمها برای تضمین بقای اقتصادی خود استفاده کردهاند، در حالی که بخش خصوصی را از بین میبرند»؛ و بعد اهداف هرجومرج طلبانه خود، نسخه تجویزی مقابله با فساد را هم آشکار میدارد: «بدون اصلاح اساسی سیستم اقتصادی، دولت احتمالا شاهد ناآرامیهای بیشتری خواهد بود»؛ تعیین خطمشی برای جامعه مخاطبان خود که دقیقا بر همین مبنا دنبال میشود: شانتاژ عناصر فساد در فاسدنمایی تمام ارکان حکومت و همزمان پیگیری موازی پروژههای «تغییر قانون اساسی» و «آشوب و براندازی».
عجیب آنکه گزارش با پیش کشیدن فاجعه خرابکارانه آتشافروزی و انفجار بیمارستان عراق، آن واقعه را یکی از مظاهر اعتراض به فساد خوانده و آشکارا درصدد تجویز خرابکاری و وحشتآفرینی به اسم مبارزه مدنی و مقابله با فساد است.