به گزارش پایگاه 598، دیپلماتیک در وین، علی باقری مذاکرهکننده ارشد کشورمان با مذاکره کنندگان ارشد گروه ۱+۴ روز گذشته (دوشنبه) در هتل کوبورگ وین دیدار و درباره موضوع های باقیمانده در مورد متون مربوط به تضمینها و راستیآزمایی، گفتوگو کرد.
این جلسه، در ادامه نشست روز یکشنبه بود. این نشست نخستین بار در هشتمین دور از گفتوگوها و خارج از چارچوب جلسه کمیسیون مشترک برجام برگزار شد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری در مورد آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات وین گفت: پیشرفت گفتوگوها در مسیر درست است در هر چهار حوزه پیشرفتهای خوبی داشتیم در برخی اسناد پرانتزها و اختلاف ها کمتر شده است بسیاری از ایدههای ایران از جمله در حوزه تضامین، تبدیل به کلمات شدند.
وی ادامه داد: مهم این است که همه طرف ها پذیرفتهاند که نباید آنچه در سالهای گذشته با خروج آمریکا از برجام رخ داد تکرار شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز درباره روند این مذاکرات گفت: ما امروز در مقطعی قرار داریم که باید نتیجه کار کمیتههای سهگانه را در یک تعامل سیاسی با همه طرف ها مورد توجه قرار بدهیم و تصمیم بگیریم که چه چیزی در مقابل چه چیزی اتفاق خواهد افتاد.
میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه روز دوشنبه با انتشار پیامی در توییتر با اشاره به جلسه نمایندگان ایران و گروه ۱+۴، نوشت: گروهها در این جلسه تدوین بخش مهمی از متن پایانی مذاکرات وین ادامه دادند.
اولیانوف افزود: این یک تمرین کم و بیش موفق بود هرچند برخی از مسائل باقیمانده هنوز در بخش مربوط به بخش به متن پایانی باقی مانده است.
رابرت مالی سرپرست هیات آمریکایی حاضر در وین، در گفت وگویی با رویترز، با تعیین یک پیششرط غیر مرتبط با روند گفت و گوها، شما از یکی دیگر از رفتارهای غیر سازنده دولت باید در مسیر گفتوگوها پرده برداشت.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در تازهترین موضعگیری واشنگتن در قبال مذاکرات وین با گره زدن موضوع مذاکرات به مسائل غیرمرتبط ادعا کرده است که شکلگیری توافق در این گفتگوها بدون آزادی زندانیان آمریکایی در ایران و می خواهد بود.
طی روزهای گذشته، شبکه خبری «انبیسی» در ادامه تلاشهای کشور غربی برای اثرگذاری بر فضای مذاکرات وین، ادعا کردند که روسیه پیشنهاد توافق موقت را مطرح کرده که پیشنهاد شامل کاهش تحریمها در ازای توقف برخی از پیشرفتهای هستهای ایران است.
ساعاتی بعد، یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران در واکنش به این ادعای رسانه خارجی درباره پیشنهاد توافق موقت در وین تصریح کرد که چنین توافقی در دستور کار جمهوری اسلامی ایران نیست و این گزارش تایید نمیشود.
به نظر می رسد آمریکا همچنان به دنبال آن است تا با طرح بهانههای گوناگون راه دستیابی به توافق را برای همه طرف ها در وین دشوار کند.
خطیبزاده در مورد توافق موقت که از سوی برخی از رسانهها مطرح شد، گفت: ایران به دنبال توافق پایدار و قابل اتکا است و چیزی را کمتر از آن نمی پذیرد.کیفیت توافق برای ما مهم هست و نه چیزی کمتر و نه چیزی بیشتر.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در این زمینه گفت: رفتار غربیها در مقایسه با اظهاراتشان مبنی بر اینکه نگران هستیم و عجله داریم، نشاندهنده این است که در رفتار و گفتار آنها تعارض وجود دارد و ما امیدواریم که از این مرحله عبور کنیم.
امیرعبداللهیان یادآورشد : مایلم با صدای بلند اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران از رسیدن به یک توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن استقبال میکند؛ اما این بستگی به طرفهای غربی دارد.
وزیر امور خارجه همچنین روز گذشته در اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان گفت که طرفهای غربی مکرر درخواست مذاکره مستقیم را مطرح میکنند اما ما هنوز در جمع بندی های خود به این نقطه نرسیدیم.
وی درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: اگر لازمه رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا، این باشد که گفتوگویی را با آمریکاییها داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت.
علی باقریکنی معاون وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در مذاکرات رفع تحریم ها در وین به سر میبرد، عصر دوشنبه با تیس فاندرپلاس همتای هلندی خود در حاشیه گفتوگوها دیدار کرد.
به گزارش مشرق، در این دیدار که به درخواست طرف هلندی و در محل دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی نزد سازمان ملل متحد در وین برگزار شد، طرفین در مورد موضوع های مختلف از جمله مسائل دوجانبه بحث و رایزنی کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که این دیدارها هیچ ربطی به مذاکرات ایران و ۱+۴ ندارد و کشورها بر اساس خواست دوجانبه و ملی شان به وین سفر و ملاقات می کنند.
ایران از ابتدای مذاکرات که از ۸ آذر در وین آغاز شده است، هدف اصلی خود را دستیابی به توافق نهایی میداند و در همین راستا توافق موقت را اقدامی غیرضروری ارزیابی میکند.
مذاکرات وین این روزها در حالی پیگیری میشود که ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیر رسمی، نظرات خود را در موضوعات چهارگانه رفع تحریم ها، اطمینان از رفع موثر تحریم ها، تعهدات هستهای و راستیآزمایی ارائه کردند و تیمها در حال بررسی این متون هستند.
دور هشتم مذاکرات لغو تحریمها از ششم دی ماه در وین آغاز شده است و هیات های مذاکره کننده و کشورهای ۱+۴ سرگرم بحث درباره از سرگیری اجرای توافقات سال ۹۴ با تمرکز بر راستیآزمایی رفع تحریمها و تضمین هستند. به اذعان تیم های مذاکرهکننده، این گفت وگوها پیشرفتهایی هر چند کم و کند داشته است.