کد خبر: ۴۹۹۹۰۱
زمان انتشار: ۰۹:۵۶     ۳۰ دی ۱۴۰۰
آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان می‌دهد نرخ ابتلای روزانه نسبت به هفته قبل رشدی معادل ۸۶.۲۸ درصد داشته که این روند نشانه آغاز بحرانی تازه در دو هفته آینده است.

به گزارش پایگاه 598، بررسی دقیق نمودارهای آماری که در دوره همه‌گیری منتشر شده در یک هفته اخیر نشان می‌دهد روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه ادامه دار بوده و باعث جهشی معادل ۸۷ درصد در این دوره شده است.

جهشی که به گفته کارشناسان می‌توان آن را نقطه آغاز پیک ششم دانست و باید از فرصت باقی مانده برای مدیریت کم هزینه بحران در این دوره به‌خصوص با فعالیت ویروس امیکرون برنامه‌ریزی کرد.

این گروه تاکید می‌کنند بررسی مدل‌های رفتاری ویروس منحوس به‌خصوص نوع جهش یافته آن در کشورهای خارجی نشان می‌دهد دوره گسترش یا آغاز پیک تازه با امیکرون در محدوده ده روز تعیین شده است بنابراین با درنظر گرفتن آغاز روند صعودی همه‌گیری در سراسر ایران و افزایش نرخ ابتلا به این نوع از ویروس احتمالاً تا ۱۴ روز آینده وقت داریم که برای مقابله کم هزینه در پیک ششم با ویروس منحوس برنامه‌ریزی کنیم.

در این زمینه کارشناسان معتقدند اگرچه احتمالاً باید برای تزریق دز چهارم واکسن کرونا برنامه‌ریزی کنیم تا تبعات ناشی از گسترش ویروس جهش یافته آفریقایی در ایران را به حداقل برسانیم اما راهکار کوتاه مدت مقابله با بحران احتمالی این است که ضمن رعایت سطح بالای پروتکل‌های بهداشتی موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی و کاهش هرچه بیشتر جابه‌جایی جمعیت را نیز در دستور کار داشته باشیم.

اعمال محدودیت‌های هوشمند

رییس مرکز سلامت و محیط کار روز گذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار داشت: گزارشی از میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اعمال محدودیت‌های هوشمند کرونایی در اصناف و ادارات جهت ارائه به ستاد ملی مقابله با کرونا در حال تهیه است. در برخی اماکن از ورود افراد واکسن نزده به برخی مراکز جلوگیری نمی‌شود که این موضوع در دستور کار رسیدگی قرار دارد.

جعفر جندقی، گفت: در فرآیند هوشمند رفع محدودیت‌های کرونایی همه مشاغل و رسته‌های شغلی به شرط انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها مجاز به فعالیت هستند. حفظ رنگ‌بندی که در گذشته ملاک عمل بود، فقط محدود به اطلاع رسانی و موضوعاتی است که مردم مطلع باشند و این رنگ بندی‌ها کماکان همان معیارها را دارند و عمده آنهم میزان بستری در بیمارستان بوده است؛ ولی در اجرای فرایند هوشمند رفع محدودیت‌ها، اجرای پروتکل‌ها و انجام واکسیناسیون بسیار حائز اهمیت است.

جندقی افزود: اعمال محدودیت‌ها بر اساس شرایط توسط ستاد ملی کرونا همواره اعلام خواهد شد و به صورت هفتگی به اطلاع شهروندان خواهد رسید. حفظ جداول الزامات و ضمانت اجرایی در گروه‌های پنج گانه شغلی باید وجود داشته باشد. اصولا در مدیریت هوشمند ۵ فاز داریم که در فاز اول مشمول کارکنان و موسسات و شرکت‌های خصوصی است. شروع فرایند مدیریت هوشمند از ۲۱ آذرماه امسال بوده است و همچنان ادامه خواهد داشت. در فاز دوم تردد درون شهری، مترو و تاکسی است، در فاز سه اصناف، ‌صنایع و کارخانه‌ها باید رعایت کنند، در فاز چهارم تردد برون شهری هوایی، ریلی و جاده‌ای است و فاز پنجم هم مربوط به موسسات آموزشی و تحقیقاتی است که هر کدام از اینها باید اجرایی شوند.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: آنچه که مهم است نظارت بر این موارد است و هر یک از مسئولین مربوطه باید بر نحوه فعالیت‌ها نظارت کافی داشته باشند و مسئولیت اجرای محدودیت‌ها با خود صنوف، کارخانه‌جات و نهاد مربوطه است. معیارها و شاخص‌های اصلی برای این پروتکل‌ها وجود داشته است که شامل تزریق واکسن، انجام تست pcr و استفاده از ماسک است.

تهویه مناسب هوا در اماکن بسته  اصلی‌ترین راهکار مقابله

وی افزود: باید بدانیم که اگر سطح استفاده از ماسک به بالای ۸۰ درصد برسد تا ۳۸ درصد در کاهش موارد بیماری موثر است. رعایت فاصله گذاری ۱.۵ تا ۲ متری مهم است و یکی از اجزای موثر همین فاصله گذاری فیزیکی است. تامین فضای چهار مترمربع برای هر فرد تاحدود بالایی مانع از انتشار بیماری است. تهویه مناسب و تامین امکانات مناسب شست‌وشو و گند زدایی سطوح مشترک حائز اهمیت است.

دکتر جندقی، بیان کرد: رهگیری موارد مثبت و قرنطینه افراد بیمار از نکات مهم است و این وظیفه بر عهده دستگاه‌های اجرایی است که شیوع و همه گیری گسترده پیک‌های کرونا را نداشته باشیم. برخی مناطق استفاده از ماسک به خوبی و در برخی نقاط نامناسب است. در هفته اخیر میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور حدود ۶۰ درصد بوده است. کمترین رعایت استفاده از ماسک ۵۱.۱۷ در نانوایی‌ها بوده است و باید نانوا و مراجعین رعایت کنند. بیشترین رعایت استفاده از ماسک ۹۲.۶۸ در فرودگاه‌ها بوده است. در مورد تهویه کمترین میزان تهویه ۵۴.۹۳ در باشگاه‌های ورزشی بوده است و بیشترین رعایت تهویه بازهم در فرودگاه‌ها و حدود ۹۲.۱۲ بوده است. بنابراین این رعایت‌ها متفاوت است و باید بر اساس پروتکل‌های اعلامی رعایت کنند و با رعایت آنها شاهد آن باشیم که پیک‌های بعدی رخ ندهد.

وی خاطرنشان کرد: سرایت پذیری اُمیکرون بسیار بالا است. خیلی از کشورهایی که درصد بالای واکسن داشتند وقتی پروتکل رعایت نکردند، پیک بالایی زدند و ما هم باید رعایت کنیم. الان هم درخواست داریم که مردم برای تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام کنند. پوشش دز سوم مناسب نیست و حدود ۱۷ درصد است و باید به بالای ۸۰ درصد برسد تا اگر بیمار شدیم بیماری در حد زیادی ما را درگیر نکند. افرادی که هنوز واکسن نزدند هم باید به سرعت برای واکسیناسیون اقدام کنند.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در مورد رعایت پروتکل‌ها در حمل و نقل عمومی بویژه در تاکسی‌ها، بیان کرد: این کار بر عهده سازمان تاکسیرانی است. با برخی افرادی که هنوز واکسن نزدند تماس می‌گیرند. تاکسی‌هایی که اینترنتی کار می‌کنند روند نظارت بر آنها  راحت‌تر است و اگر واکسن نزنند سامانه ارائه خدمت برایشان مختل می‌شود؛ اما باید تاکسیرانی تمهیداتی بیندیشد. برخی از تاکسی ها آزاد کار می‌کنند که تحت پوشش جایی نیستند و باید زیرساخت‌ها آماده شود تا در این زمینه برای این افراد هم اقدام لازم صورت گیرد و با راهنمایی رانندگی تمیهداتی اندیشیده می‌شود که به دوربین کنترل وصل شوند و باید زیرساخت این امر فراهم شود. همه چیز وابسته به افراد است و باید احساس مسئولیت کنند و اگر علائم بیماری داشتند از منزل خارج نشوند.

دکتر جندقی در مورد برگزاری حضوری امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها و دایر شدن کلاس‌های حضوری، تاکید کرد: توصیه ستاد ملی به حضوری برگزار شدن امتحانات و حضور دانشجویان و دانش آموزان سر کلاس است و برای  همه اینها پروتکل بهداشتی وجود دارد که ابلاغ شده است و باید اهتمام ویژه در زمینه استفاده از ماسک وجود داشته باشد و واکسیناسیون کامل باشد. همچنین تهویه در محیط مهم است و با اتمام زمستان وجود تهویه راحت‌تر می‌شود. همچنین اگر بیمار بودند به هیچ عنوان نباید سر کلاس حاضر شوند و در قرنطینه باشند.

وی تاکید کرد: کرونا با ما خواهد بود و مرتبا جهش می‌یابد و باید یاد بگیریم با آن زندگی کنیم. مدیریت هوشمند کنترل کرونا هم بر این امر تاکید دارد. قرنطینه هوشمند در ۵ فاز اجرایی می‌شود و نیاز است که مدیریت هر یک از نهادهای اعلامی نظارت بر اجرا را انجام دهند. هر کدام از این ۵ فاز خیلی از اوقات رعایتی انجام نمی‌دهند و قرار شده گزارشی در این زمینه تهیه شده و نظارت‌ها افزایش یابد و از وزارتخانه‌ها یا اصناف پیگیری شود.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی زیر مجموعه وزارت بهداشت اکنون مفاد مقرر شده برای قرنطینه هوشمند را اجرایی می‌کنند و کارکنان زیرمجموعه خود را بررسی می‌کنند و در فاز اول کارکنان دولت واکسن نزده احصا شده و مقرر شد که واکسن بزنند. یا در مورد تاکسی‌های اینترنتی اسامی افراد واکسن نزده احصا شده و به افراد اخطار داده شده که واکسن بزنند. این پروتکل‌ها در دست پیگیری است و نتیجه نظارت‌ها به اطلاع ستاد خواهد رسید.

دکتر جندقی تاکید کرد: زمان اینجا مهم است چون در حال جایگزینی اُمیکرون با دلتا هستیم و اگر تا دو هفته دیگر این پروتکل‌ها به خوبی رعایت نشود، ممکن است دچار پیک بیماری شویم. سامانه‌ها متصل است و افراد شناسایی می‌شوند ولی محدودیت‌هایی هم وجود دارد. در فاز کنترل هوشمند در ترددهای درون و برون شهری مهم است که افراد واکسن زده باشند یا بیمار نباشند.

وی یادآور شد: مردم منتظر نباشند که با اعمال محدودیت، رعایت کنند؛ بلکه خودشان حداکثر رعایت‌ها را به کار گیرند تا از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند. اگر واکسیناسیون و بیماریابی و رعایت پروتکلها به خوبی صورت گیرد حتما کاهش بیماری خواهیم داشت؛ اما شرط آن انجام این موارد است. بررسی‌های ما نشان داده است که این موارد افزایش یافته است زیرا مردم خطر را درک کردند اما برخی هم کمتر رعایت می‌کنند.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: سالن‌های پذیرایی و رستوران‌ها و خوابگاه‌ها اماکن پرخطری هستند که انتقال بیماری در آنها بیشتر است و باید رعایت شود وگرنه بیماری افزایش می‌یابد. معتقدیم افراد واکسن نزده به شدت در معرض خطر بیماری هستند و در خیلی از کشورها اکنون سویه اُمیکرون جایگزین دلتا شده است و باید واکسیناسیون گسترش یابد. در ادارات، ‌ کارخانجات و... و. افراد باید واکسینه شوند زیرا بیمار شدن افراد واکسینه نشده خطری برای سایرین است. مدیریت هوشمند کرونا حدود ۵ هفته است که اجرایی شده است و در تمام فازها کار آغاز شده و درصد موفقیت آن در حال بررسی است و اعلام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع برنامه سلامت کار و حرفه‌ای در کارخانجات در حال اجرا است؛ به عنوان مثال اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار بررسی می‌شوند و این کار از طریق دولت و شرکت‌هایی که از ما مجوز گرفتند انجام شده و توصیه‌های لازم به کارگران و کارکنان و کارفرمایان آنجا صورت می‌گیرد و بر اصلاح فرایند هم تاکید می‌شود. وزارت کار هم در مورد ایمنی در محیط کار چنین می‌کند. معاینات کارکنان بسته به نوع فعالیت در دوره‌های ۳ ماهه، ‌۶ ماهه یا یک ساله انجام می‌شود و اگر جایی خطایی رخ دهد، برخورد قانونی صورت می‌گیرد. اگر کارگری علائم بیماری داشته باشد و به ما مراجعه کند بررسی‌ و پیگیری انجام می‌شود. در بیماری‌های شغلی موضوع پیگیری اهمیت بالایی دارد، زیرا بیماری به تدریج رخ می‌دهد و وقتی وخیم شود احتمالاً قابل درمان نیست پس باید بر پیشگیری تمرکز کنیم و توصیه‌های ما لازم الاجرا است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص رعایت پروتکل‌ها در ذیل سامانه امیدگفت: این سامانه اکنون با نام سامانه «ایران من» شناخته می‌شود و در این سامانه اطلاعات تمام دستگاه‌های اجرایی تجمیع شده و در اختیار ستاد قرار گرفته است و حتی می‌توان بخش خود اظهاری آن را هم استفاده کرد. این سامانه با سامانه وزارت بهداشت و سامانه آزمایشگاهی متصل است و اگر کسی تست مثبت داشته باشد از شرایط او آگاه خواهند شد.
 

دکتر جندقی گفت: اُمیکرون هر هفته رصد می‌شود و تاکنون ۱۵۳۳ مورد ابتلا به امیکرون شناسایی شده است که مواردی که هفته جدید بوده است حدود ۲۰۵ مورد بوده است و این نشان می‌دهد که این سویه در حال افزایش است و چون از همه تست اُمیکرون نمی‌گیریم این عدد باید ضرب در ۶۰ شود؛ یعنی شاید حدود ۱۲ هزار مورد اُمیکرون داشته باشیم؛ بنابراین چون سرایت بالایی دارد در مدت زمان کمی جایگزین دلتا می‌شود. پس خیلی فرصت نداریم و از مردم می‌خواهم پروتکل‌ها را جدی بگیرند. الان محدودیت تزریق واکسن نداریم پس از مردم تقاضا می‌کنم برای دز سه مراجعه کنند.

وی در خصوص بررسی سلامت آب آشامیدنی نیز گفت: سازمان آب و فاضلاب بر منشاء ورود آب نظارت دارد و سازمانهای دیگر مانند وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست هم نظارت‌های خود را دارند. در این زمینه وزارت بهداشت آب مصرفی را نظارت می‌کند و این نظارت‌ها از لحاظ آلودگی‌های محیطی، میکروبی و شیمیایی است.

دکتر جندقی گفت: استاندارد کلر این است که در نقطه استفاده شده بین ۰.۲ تا ۰.۵ ppm باشد این استاندارد جهانی است و اگر این اندازه باشد می‌توان اطمینان داشت که آب آشامیدنی از نظر میکروبی سالم است. اما ممکن است برخی از مواد یا قارچ‌های دیگر در آب موجود باشد که با انجام آزمایش میکروبی سلامت آب را می‌سنجیم. کلر به اشکال مختلف استفاده می‌شود.  اگر در جایی ببینیم آب کلر ندارد، حتما اخطار فوری می‌دهیم. برای کاهش ریسک منابع آب باید رصد و نظارت به دقت انجام شود و سلامت شهروندان برای ما مهم است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

 

استان بوشهر/ بیشترین موارد ابتلا مربوط به ویروس جهش یافته است

سعید کشمیری، تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر را ۳۵ نفر دانست و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد یک نفر به کرونا مثبت، قطعی بوده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۵ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان تحت درمان قرار دارند افزود: از مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی یک نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۱۵ بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۲ نفر از آن‌ها به کرونا مثبت، قطعی بوده است.

کشمیری از ۲۲ روز متوالی بدون فوت کرونایی در استان خبر داد و بیان کرد: خوشبختانه امروز مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان بوشهر به ثبت نرسید و در مجموع در ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۳۵ بیمار بخش کرونایی در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

وی به سویه جدید اومیکرون در استان پرداخت و گفت: با توجه به اینکه تاکنون ۱۳ نفر به سویه اومیکرون در استان شناسایی شده در سایه ساده‌انگاری و بی‌توجهی به دستورالعمل‌ بهداشتی شیوع گسترده این سویه و افزایش تعداد مبتلایان به آن دور از انتظار نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مهمترین راهکار برای مقابله با سویه جدید ویروس کرونا را تکمیل واکسیناسیون و تزریق نوبت سوم دانست و افزود: مردم استان با پرهیز ساده‌انگاری کرونا را جدی بگیرند و همچنان دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و افرادی واکسن زده‌اند حتما واکسیناسیون خود را تکمیل کنند و کسانیکه تاکنون واکسن نزده‌اند باید در این طرح واکسیناسیون شرکت و خود را در برابر سویه اومیکرون ایمن کنند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از افزایش ۲۰ درصدی مراجعه سرپایی بیماران مبتلا به کرونا خبر داد و گفت: سویه اومیکرون به سمت غالب شدن می‌رود و طبق بررسی‌ها بیشتر موارد ابتلا به کرونا سویه اومیکرون است.

کشمیری اضافه کرد: طبق تحقیقات تزریق نوبت سوم واکسن کرونا می‌تواند تا حدود زیادی از ابتلا به سویه اومیکرون جلوگیری کند.

استان یزد/ تداوم افزایش نرخ ابتلا

ابراهیم سلمانی در ارتباط با وضعیت کرونایی استان اظهار داشت:  در حال حاضر، ۲۱۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا ادامه داد: از این تعداد، ۴۹ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانه روز گذشته، ۴۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شهرستان ابرکوه در وضعیت زرد کرونایی و سایر شهرستان‌ها در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند، بر لزوم جدیت در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و همچنین دریافت دز سوم واکسن توسط هم‌استانی‌ها تاکید کرد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

استان فارس/ کاهش رعایت پروتکل‌ها نگران کننده است

با وجود کاهش نسبی آمار ابتلا به کرونا در استان فارس در مقایسه با دو سال گذشته، این ویروس همچنان قربانی می‌گیرد و نظارت جدی بر روند خدمت‌رسانی به مردم و بیماران یک ضرورت است.

سید وحید حسینی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشارکت مردم برای حفاظت از خود در برابر این بیماری را ضروری دانست و گفت: یکی از نگرانی‌های مهم در شرایط کنونی و به ویژه با توجه به شیوع سویه امیکرون، کاهش توجه عمومی نسبت به ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است. 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان درخواست کرد که سلامت خود و اطرافیان را قربانی سهل انگاری نکنند و همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند. 

براساس آخرین اعلام دانشگاه از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۸۷۵ هزار و ۹۲ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۵۱۶ هزار و ۷۱۳ بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۳۴۴ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۴۵۱ هزار و ۶۹۹ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۲۸۴ هزار و ۷۴۸ مورد تست سریع انجام شده و ۶۵ هزار و ۱۴ بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری ۷۸ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون ۳۲۱ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، ۵۴ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته دو هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و ۴۵۴ نفر رسید.

همچنین از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۵۰۷ هزار و دو هم استانی مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته که از بیمارستان‌ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده‌اند.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۴۴ هزار و ۳۲۵ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۶۲ دُز نوبت اول، دو میلیون و ۹۷۵ هزار و ۶۷۰ دُز نوبت دوم و ۸۰۸ هزار و ۱۹۳ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

استان خراسان رضوی/ افزایش موارد بستری در مراکز درمانی

محمد پهلوان اظهارداشت:در حال حاضر بیش از ۳۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند که طی روزهای گذشته روند افزایشی داشته است.

وی افزود: ۲۹۵ نفر از این تعداد در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که این دانشگاه علاوه بر مشهد ۱۵ شهرستان دیگر استان را زیر پوشش دارد.

پهلوان تصریح کرد: هم‌اکنون ۱۱۸ بیمار بدحال کرونایی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان خراسان رضوی تحت معالجه قرار دارند.

مسئول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بستری‌شدگان دیروز ناشی از کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی را ۱۳۵ نفر عنوان کرد و گفت: تعداد بستری‌شدگان روزانه طی ۱۰ روز گذشته در نوسان بوده است .

پهلوان نسبت به خطر شیوع اُمیکرون طی روزهای آینده در استان خراسان رضوی و کشور هشدار داد و بر پوشش فراگیر واکسیناسیون و تزریق دز سوم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تاکید کرد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

تعداد موارد قطعی امیکرون در اصفهان به ۱۸۰ مورد رسید

پژمان عقدک، با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۴ مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی ۷۲ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند و با ترخیص ۵۹ بیمار، مجموع بیماران بستری به ۲۵۳ مورد رسیده که ۳۴ نفر آنها در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه خوشبختانه آمار مرگ و میر هم سیر نزولی داشته، گفت: در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی در اثر ابتلای مشکوک به کرونا یک نفر و قطعی صفر نفر گزارش شده است.

عقدک تصریح کرد: تا روز گذشته بر اساس آخرین آمار ۱۸۰ مبتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان شناسایی و ۱۴ نفر بستری شدند.

عقدک ادامه داد: آخرین آمار ابتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان به تفکیک شهرستان‌ها از این قرار است: ۹۶ مورد در اصفهان، ۷ مورد در فلاورجان،۸ مورد در خمینی‌شهر، ۱۴ مورد در مبارکه، شهرضا ۵ مورد و ۲  نفر هم در بویین میاندشت، ۲۲ مورد در نجف آباد، ۸ مورد شاهین شهر، ۴ مورد اردستان، ۵ مورد چادگان، ۴ مورد نطنز، یک مورد نایین، یک مورد تیران،  یک مورد سمیرم و یک مورد لنجان و یک مورد خارج استان مبتلا شدند.

استان خراسان جنوبی/ ۷ مورد مثبت امیکرون ثبت شد

غلامرضا شریف زاده با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ۲۴ آزمایش مشکوکی که انجام شد ۶ مورد در بیرجند و یک مورد در فردوس به اُمیکرون مبتلا بودند.

وی با بیان اینکه تاکنون در مجموع ۷۷ آزمایش امیکرون در استان انجام شده است افزود: به دلیل گسترش فراوان سویه اُمیکرون  به نظر می‌رسد گردش اُمیکرون در استان اتفاق افتاده و افرادی که تاکنون دز سوم واکسن را دریافت نکردند و یا واکسیناسیون را انجام ندادند هرچه زودتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

 دبیر ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در خراسان جنوبی از مردم خواست زدن ماسک را جدی بگیرند و از  تجمعات و دور همی‌ها دوری و  شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

شریف زاده گفت: روز گذشته از ۲۰۹ آزمایش کرونا که در استان انجام شد ۳۲  مورد مثبت جدید شناسایی شد.

وی افزود: از این تعداد ۱۴ مورد از بیرجند، ۱۰ مورد از فردوس ، ۴ مورد از طبس و شهرستان‌های قاین، زیرکوه، خوسف و سرایان هر کدام یک مورد و درمیان، سربیشه، بشرویه و نهبندان نیز هیچ مورد مثبتی گزارش نشده است.

به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر ۶۳ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که از این تعداد ۱۸ نفر کرونا مثبتند.

شریف زاده گفت: از این تعداد ۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.  

وی افزود: در شبانه روز گذشته مورد جدیدی از  فوت ناشی از کرونا در استان ثبت نشد و تعداد فوتی‌ها همان یک هزار و ۲۷۸ نفر ثابت ماند.

 دبیر ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا روز گذشته ۵۵۹ هزار و ۷۱۵ نفر واکسن نوبت اول، ۵۰۱ هزار و ۵۷۶ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

استان قزوین/ نرخ ابتلای کرونا ۸۲ درصد افزایش یافت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین  از افزایش ۸۲ درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۵۸ مورد جدید ابتلای به کرونا در آزمایشگاه‌های منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که ۲۶ نفر بیشتر از روز گذشته بود.

جلال رحمانی با اشاره به بستری شدن ۲۳ بیمار کرونایی جدید به علت علائم حاد تنفسی گفت: همچنین آمار بیماران کرونایی بدحال هم ۱۷ درصد افزایش یافت و در حال حاضر ۷ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدند که این آمار از روز قبل یک‌نفر بیشتر است.

وی از صفر شدن نرخ مرگ‌ومیر کرونایی استان قزوین برای هشتمین روز پیاپی خبر داد و افزود: همچنین نرخ بهبود روزانه‌ کرونایی ۷ درصد کاهش یافته و در شبانه‌روز اخیر ۲۸ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود از بیمارستان‌های قزوین مرخص شدند که از روز پیش ۲ نفر کمتر بود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین  به کاهش ۶.۷ درصدی آمار کل بستری‌های کرونایی فعلی استان قزوین اشاره کرد و گفت: در حال‌ حاضر ۹۸ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان قزوین بستری هستند که این آمار در مقایسه با روز گذشته ۷ نفر  کاهش یافته است.

رحمانی همچنین به آمار واکسیناسیون ضدکرونا اشاره کرد و گفت‌: تا امروز ۹۴.۷۱ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال از مردم استان قزوین دوز اول، ۸۴.۶ درصد دوز اول و دوم و ۱۹‌.۹۴ درصد دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند. همچنین ۹۳.۸۱ درصد جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال قزوین دوز اول و ۷۷.۱۹ درصد دوزهای اول و دوم را تزریق کردند.

استان سمنان/ثبت ۶۳ مبتلای جدید کرونا

کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته تست کرونای ۶۳ نفر در استان سمنان مثبت اعلام شد؛ افزود: از این تعداد ۴۲ نفر به قرنطینه خانگی رفتند و ۲۱ نفر در بیمارستان بستری شدند.

وی با بیان اینکه در شبانه‌روز گذشته، کرونا در استان سمنان قربانی نگرفت، گفت: در همین مدت هشت نفر هم با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۶۲ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری هستند، خاطرنشان کرد: به جز ۲ شهرستان سمنان و گرمسار که در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، دیگر شهرستان‌های استان سمنان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

قدس با بیان اینکه تاکنون ۹۴.۷ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه دز اول را تزریق کرده‌اند، گفت: ۸۸ درصد از مردم سمنان دز دوم واکسن را نیز دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک مورد مشکوک به امیکرون در سمنان شناسایی شده است که تست او به تهران ارسال و منتظر پاسخگویی هستیم، گفت: مردم باید به ۲ امر مهم واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی با جدیت توجه داشته باشند و توصیه‌ها و هشدارها در این زمینه را جدی بگیرند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

 

منبع: تسنیم
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها