به گزارش پایگاه 598، دومین روز سفر سید ابراهیم رئیسی به هرمزگان با بازدید از دستاوردهای نیروهای دریایی سپاه در ستاد فرماندهی این نیرو در بندرعباس آغاز شد.
دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، مهدی دوستی استاندار هرمزگان و حجتالاسلام محمد عبادیزاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، رئیسجمهور را در این بازدید همراهی کردند.
مردم خیالشان از امنیت کشور آسوده است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح روز جمعه در ادامه سفر خود به استان هرمزگان در بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه یکم دریایی، ضمن تقدیر و تشکر از فرماندهان و پرسنل این یگان، تصریح کرد: این نمایشگاه اثبات کرد که تحریم و تهدید مانع پیشرفت نیست.
رئیس جمهور افزود: اقدامات شما به بهترین شکل جلوه «ما میتوانیم» است. آنچه در این نمایشگاه دیده شد نماد توانایی و اقتدار برای سپاه پاسداران و کشور است.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه حجم محدودیت و تحریمهای نظامی و هستهای در هیچ صنعت دیگری وجود ندارد، اظهار داشت: اما علیرغم این تحریمها بیشترین پیشرفت را در این حوزه داشتهایم.
وی با اشاره به اراده قوی و توانمندی در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار داشت: تا وقتی این روحیه انقلابی و بسیجی باشد، دشمن هیچ کاری نمیتواند انجام دهد. آنچه امروز به کشور قدرت داده اراده پولادین است.
رئیسجمهور تصریح کرد: امروز مردم خیالشان از امنیت کشور در بخشهای مختلف آسوده است زیرا هیچ حرکتی از چشم دلاوران نیروهای مسلح پوشیده نیست.
رئیسی خاطرنشان ساخت: این احساس امنیت بهدلیل اقتدار سپاه، ارتش و بسیج است. ارتش و سپاه در دل مردم جای دارند و ارتباط مردم با نیروهای مسلح بسیار نزدیک است.
رئیسجمهور در این بازدید از آخرین دستاوردها و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک سال و نیم اخیر شامل یگان پهپادی، سامانههای موشکی، سامانههای جنگال، شناورهای راکتانداز، موشکانداز و اژدرافکن، تجهیزات زیرسطحی، ناوچههای موشکانداز، شناورهای رزمی تندرو و قایقهای پرنده اطلاع یافته و از نزدیک در جریان پیشرفتهای نیروی دریایی سپاه که تماما به دست متخصصان داخلی انجام شده، قرار گرفت.
رئیسجمهور در جزیره هرمز
رئیسی پس از بازدید از دستاوردهای نیروی دریایی سپاه، عازم جزیزه هرمز شد و با مردم این جزیره شهیدپرور دیدار کرد.
پیگیری ساخت مرکز درمانی فعال در جزیره هرمز
آیتالله سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در ادامه برنامههای سفر خود به استان هرمزگان با حضور در جزیره هرمز با مردم این جزیره دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسجمهور در جمع مردم جزیره هرمز گفت: از افتخارات جزیره هرمز تقدیم شهید به کشور و حضور خانواده شهدا در آن است.
رئیسی با اشاره به کمبود مرکز بهداشتی در جزیره هرمز اظهار داشت: یک مرکز فعال برای خدمترسانی به مردم این جزیره و مسافران و گردشگران ایجاد شود.
وی تاکید کرد: یکی از برنامههای دولت ساخت مسکن است و قرار شد در طرح ملی مسکن تعدادی مسکن نیز در این جزیره ساخته شود و استاندار هرمزگان این موضوع را پیگیری میکند.
رئیسجمهور تصریح کرد: معنا ندارد در جزیره هرمز با این همه ظرفیت مردم مشکل بیکاری داشته باشند و مسأله اشتغال از محوری ترین موضوعاتی است که باید در این جزیره حل شود.
رئیسی با تاکید بر فعال کردن اقتصاد گردشگری در هرمز خاطرنشان ساخت: معتقدم با فعال شدن ظرفیت گردشگری در جزیره هرمز اشتغال نیز ایجاد میشود.
دیدار رئیسجمهور با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران جزیره هرمز
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر به جزیره هرمز، با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران این جزیره دیدار و گفتوگو کرد.
حضور رئیسجمهور در منزل خانواده شهیده فاطمه نیک
وی در بازدید صبحگاهی از جزیره هرمز در منزل خانواده شهیده فاطمه نیک حضور یافت و خانواده این شهید به گفتوگو نشست. دیگر خانواده شهدای جزیره هرمز نیز در این جمع حاضر بودند.
فاطمه نیک(درویشی) در سال ۱۳۰۰ شمسی، در هرمز متولد شد و در پنجم مرداد ۱۳۶۶، در حج خونین در جوار خانه خدا، به دست پلیس مزدور دولت سعودی به شهادت رسید و به دیدار خدایش شتافت.
از این خانواده، ۸ شهید دیگر نیز تقدیم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی شده است.
دو تن از فرزندان فاطمه نیک، محمد و علی گلزاری در آستانه سال ۱۳۶۱ در عملیات فتحالمبین، باب شهادت را بر روی خانواده گشودند و پس از آنان موسی درویشی برادر فاطمه نیک و فرمانده سپاه هرمز و محمد شفیع مدنی خواهرزادهاش در عملیات خیبر به فاتح خیبر پیوستند و در جزیره مجنون به شهادت رسیدند. غلام گلزاری سومین پسر فاطمه بود که همراه با دامادشان عبدالعلی دریانورد در زمستان ۱۳۶۴ در عملیات آبی والفجر هشت به صف شهدا پیوست. حر درویشی فرزند موسی و عبدالحسین درویشی فرزند عباس برادر ناتنی فاطمه نیک دو شهید دیگر این خانواده بودند که در عملیات کربلای ۵ در سال ۱۳۶۵ به شهادت رسیدند. حر درویشی تا ۱۱ سال بعد، مفقودالاثر بود و در سال ۱۳۷۶ به جمع خانوادگیشان در بهشت زهرای هرمز پیوست.
رئیسجمهور در این دیدار با تاکید بر حفظ فرهنگ و سیره شهدا و پاسداری از مقاصد و اهداف شهیدان، گفت: از افتخارات جزیره هرمز تقدیم شهدا و حضور خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران در آن است.
دیدار رئیسجمهور با اهالی محله صحرا در جزیره هرمز
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر به جزیره هرمز، ضمن بازدید از محله صحرا، با اهالی این محله دیدار و گفتوگو کرد و درخواستهای آنان را مورد رسیدگی قرار داد.
مقصد بعدی رئیس جمهور جزیره قشم بود تا از نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین کشور در شهرستان قشم بازدید کند.
بهرهبرداری از مرحله نخست پالایشگاه نفت فوق سنگین در قشم
در این سفر آیتالله رئیسی، مرحله نخست پالایشگاه نفت فوق سنگین در شهرستان قشم را مورد بهرهبرداری قرار داد.
این نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین در کشور است که در مرحله نخست ظرفیت پالایش ۳۵ هزار بشکه نفت فوق سنگین را دارد.
بخش خصوصی برای راهاندازی پالایشگاه نفت فوق سنگین قشم بیش از ۲۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده است.
به گفته رئیسی، ساخت پالایشگاه نفت فوق سنگین در قشم جلوهای از رویکرد دولت سیزدهم در تلاش برای جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده است.
رئیسجمهور، رویکرد دولت سیزدهم را جلوگیری از خام فروشی منابع و مواد معدنی کشور توصیف کرد و گفت: این رویکرد در حوزه نفت نیز به صورت جدی از سوی وزارت نفت دنبال میشود و ساخت پالایشگاه نفت فوق سنگین در قشم جلوهای از تلاش برای جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده است که منافع آن نصیب ملت ایران میشود.
وی با بیان اینکه محصولات این پالایشگاه از جمله قیر موارد استفاده گستردهای دارد، اظهار داشت: این اقدام از آن گامهای بسیار خوبی است که وزارت نفت با همکاری بخش خصوصی برداشته است.
رئیسجمهور در جمع مردم روستای گورزین قشم
رئیسی پس از افتتاح مرحله نخست پالایشگاه نفت فوق سنگین در شهرستان قشم با مردم روستای گورزین در این جزیره دیدار کرد.
به برکت جمهوری اسلامی ایران کارهای زیادی در جزیره قشم انجام شده است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در ادامه برنامههای سفر خود به استان هرمزگان، با حضور در روستای گورزین شهرستان قشم با مردم این روستا دیدار و گفتوگو کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.
رئیسجمهور در دیدار با مردم این روستا، گفت: در جزیره قشم به برکت جمهوری اسلامی ایران کارهای زیادی انجام شده است و چهره این جزیره با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست.
رئیسی خاطرنشان ساخت: بخشی از مردم این منطقه در پروژه های گردشگری مشغول هستند که با توسعه این صنعت، اشتغال افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به درخواست مردم برای حل مشکل بازپرداخت تسهیلات خود که برای سالهای گذشته بوده، تصریح کرد: قرار شد استاندار هرمزگان این موضوع را پیگیری کنند تا بازپرداخت تسهیلات فشاری بر مردم نیاورد.
بازدید رئیس جمهور از پروژه پل خلیج فارس در جزیره قشم
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران ضمن بازدید از پروژه پل خلیج فارس در جزیره قشم، وضعیت این طرح را مورد بررسی قرار داد.
حضور در نشست خبری پایان بخش برنامههای سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان
در پایان سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران به استان هرمزگان، نشست خبری وی با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان هرمزگان برگزار شد.
پروژه پل خلیج فارس بهزودی فعال میشود
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری جمعبندی سفر استانی به هرمزگان که در جزیره قشم برگزار شد، عنوان داشت: خسارات زلزله و سیل اخیر در هرمزگان باید جبران شود تا کشاورزان و دامداران کار خود را ادامه دهند. امر امداد و بازسازی پیشرفت خوبی داشته که با تامین اعتبار، سرعت خواهد گرفت.
وی درباره توسعه جزایر نیز عنوان کرد: جزیره هرمز تا کنون نرفته بودم ولی از این جزیره بسیار شینده بودم و امروز بسیار تأسف خوردم چون دیدم که ظرفیت های بزرگ گردشگری دارد اما مردم آنجا از بیکاری گله مند بودند. این جزیره نمود ولایت پذیری و شهادت طلبی است و از مسائلی که ضرورت در هرمز انجام گیرد یک مرکز درمانی سریع است که یک مرکز مجهز درمانی به سرعت در آن ساخته میشود.
رئیسی تأکید کرد: کمبود مسکن در هرمز نیز در قالب طرح یک میلیون مسکن در سال و ۴ میلیون مسکن در ۴ سال که حتما انجام شدنی است، پیگیری می شود تا نیاز حتمی این جزیره را به مسکن که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد است، رفع شود.
به گفته رئیسجمهور، توسعه گردشگری در کل استان و بخصوص در این جزیره و فعال کردن گردشگری در جزیره هرمز و قشم ضروری است.
آیتالله رییسی خاطرنشان کرد: در بازدید مناطق اهل سنت نشین و شیعه نشین که با اتحاد کنار هم در حال زندگی هستند، دریافتم که خیلی کار شده و میتواند خیلی کار شود و این جزیره به عنوان منطقه آزاد قرار بود کانون تولید باشد نه کانون واردات کالا و لذا در مسیر توسعه این جزیره باید توجه به تولید در آن باشد که در کنار گردشگری دنبال خواهد شد و موانع آن برطرف خواهیم کرد تا این منطقه رشد بایسته خود را داشته باشد.
رئیسجمهور با بیان این که یکی از مسائلی که در مورد هرمزگان باید تأکید کنم فرهنگ ریشه دار دینی و اسلامی و آداب و رسوم بسیار قوی در آن است، تصریح کرد: هر نوع توسعه باید با توجه به فرهنگ اصیل مردم این منطقه باشد و برش مهندسی فرهنگی تدوین شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی میبایست با محوریت شورای فرهنگ عمومی این استان مورد عنایت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مصوباتی در شورای اداری استان که شب گذشته برگزار شد، داشتیم که حتما باید اجرایی شود که هم همت مضاعف مدیران استان را میطلبد و هم رسانهها به عنوان چشمان بینای جامعه برای تحقق آنها، مسائل را رصد کنند.
رئیس جمهور درباره پل خلیج فارس نیز گفت: این پروژه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کار شده و رها شده است و یک ضرورت است و باید حتما کار در آن راه بیفتد که نیاز به اعتباراتی دارد که برای منابع آن فکر کردیم و حتما فعال خواهد شد تا تجارت و تولید را در منطقه فعال کند. هم آقای استاندار باید دنبال کنند و هم مردم را در جریان پیشرفت امور بگذارند و اگر جایی انجام شد نیز شفاف به مردم بگویید و گیرهایی که رخ میدهد را به مردم بگویید که به اعتماد عمومی نیز کمک خواهد کرد.
وی در پایان در پاسخ به سؤوال خبرنگاری در خصوص نگرانی مردم در ماجرای الحاق و انتزاع مناطقی از این استان نیز گفت: الان در دستور کار دولت چنین بحثی مطرح نیست و ممکن است خواستههایی وجود داشته باشد ولی در دستور کار دولت نیست و این بحث قدیم مطرح بوده اما فعلا در دستور کار دولت نیست.
پس از برگزاری این نشست، رئیسجمهور، استان هرمزگان را پس از سفری دو روزه ترک کرد و به تهران بازگشت.