به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایسنا، با نزدیکی به مسابقات نیمفصل، میتوان به عملکرد بازیکنانی پرداخت که در طول چند ماه قبل با سر و صدای زیادی راهی تیمهای جدید خود شدند و بمبهای نقل و انتقالاتی نام گرفتند؛ بازیکنانی که بعد از یک تجربه موفق، توجه تیمهای مختلفی را به خود معطوف کردند اما در عمل چندان هم پر سر و صدا نبودند و حالا زیر فشار انتقادات هستند.
پر سر و صداترین بازیکنان فصل گذشته را استقلال، پرسپولیس، سپاهان و گل گهر به خدمت گرفتند. البته چندین بازیکن هم به واسطه سابقه درخشان خود (نه به واسطه کارنامه موفقشان در لیگ بیستم) توانستند توجهات را تا حدودی به خود معطوف کنند.
نگاهی به تعدادی از این بازیکنان مانند امین قاسمینژاد(در زمره گرانترین بازیکنان ایرانی در فصل نقل و انتقالات)، رضا اسدی، حامد پاکدل، علیرضا ابراهیمی، شهریار مغانلو و ... نشان میدهد که نیمی از گرانترین خریدهای این فصل لیگ برتر در عمل کارنامه موفقی نداشتند و صرفا بازیکنانی برای سنگینتر شدن با نیمکت تیمهای خود بودند.
البته نمیتوان از کنار اسامی بازیکنان مانند جعفر سلمانی، فرشاد احمدزاده، مهدی تیکدری، مسعود ریگی، گادوین منشا و ... گذشت که حداقل توانستند در حد متوسط و رو به بالا ظاهر شوند و نشان دهند که خریدهای بدی هم برای تیمهای خود نبودند و میتوان در آینده با افزایش هماهنگی با تیمهای جدید خود، درخشش بیشتری را هم انتظار داشت.
در این گزارش به خریدهای چهار تیم متمول لیگ برتری در تابستان سال جاری و عملکرد آنها در داخل و روی زمین مسابقه نگاهی خواهیم داشت که بعضا دستمزدهای هنگفتی را هم به این واسطه از تیمهای خود میگیرند.
استقلال
فرهاد مجیدی در تابستان سال جاری ۱۲ بازیکن ایرانی و خارجی را برای تقویت تیمش به خدمت گرفت که مطمئنا برخی از این بازیکنان برای تقویت نیمکت و برخی هم برای تقویت ترکیب اصلی تیمش بوده است.
کوین یامگا، امیرحسین حسینزاده، امیرعلی صادقی، امین قاسمینژاد، جعفر سلمانی، رودی ژستد، روزبه چشمی، زبیر نیک نفس، سید ابوالفضل جلالی،عارف آقاسی، علیرضا رضایی و محمدرضا آزادی خریدهای آبیپوشان در این فصل بودند.
در این بین ضعیفترین عملکرد با توجه به دستمزد احتمالی امین قاسمینژاد داشته است. روزبه چشمی بازیکن کلیدی دو سال قبل نیست و بازیکنانی مانند رضایی، آزادی، جلالی، صادقی هم با توجه به سن و سال خود بیشتر برای تقویت نیمکت و آینده استقلال به خدمت گرفته شدهاند.
یامگا، حسینزاده، ژستد، سلمانی، نیکنفس و آقاسی در آخرین بازی استقلال به میدان رفتهاند که درباره دو نفر آخری نمیتوان با قطعیت گفت که جایگاه ثابتی در استقلال دارند یا خیر.
در کل میتوان گفت با این تعداد خرید، به میدان رفتن پنج بازیکن در ترکیب اصلی و تعدادی هم در بین بازیکنان ذخیره استقلال عملکرد چندان بدی برای آبیپوشان نبوده است.
پرسپولیس
نقل و انتقالات پرسپولیس خیلی شلوغ و پرتعداد نبود و این تیم سه بازیکن ایرانی و دو تاجیک را به خدمت گرفت که خارجیها به تازگی مجوز بازی گرفتهاند. اما درباره رضا اسدی، علیرضا ابراهیمی، علی نعمتی و حامد پاکدل میتوان گفت که جملگی جزو مهره های تاثیرگذار تیمشان نیستند. هر چند نعمتی، کما بیش در ترکیب ثابت پرسپولیس است اما او هم مهره کلیدی تیمش نیست و قابل جایگزینی است.
یحیی گلمحمدی امیدوار است با افزایش هماهنگی و گذشت زمان، این بازیکنان بتوانند بار بیشتری را از روی دوش تیم خود بردارند و به نیمکت سرخپوشان وزن دهند اما تا همینجای فصل هم میتوان گفت که خریدهای تابستانی چندان امیدوارکننده نبودهاند.
سپاهان
سپاهان با از دست دادن دو، سه مهره کلیدی خود در تابستان، سعی بر پر کردن جای خالی این بازیکنان و از طرفی هم تقویت برخی از نقاط ضعف خود داشت و در نهایت پنج بازیکن را به خدمت گرفت.
به جز نیما میرزازاد جوان که دروازهبان سوم سپاهان است، چهار بازیکن دیگر تقریبا برای سپاهان بازی می کنند. کنت، ریگی و احمدزاده در بازی آخر این تیم به میدان رفتند و شهریار مغانلو هم بازیکن تعویضی بود. مهاجمی که با سر وصدای زیاد راهی سپاهان شده بود، در ۱۲ بازی این فصل فقط ۲ گل زده و به یک بازیکن نیمکت نشین تبدیل شده است.
محرم امسال را خوب شروع کرد ولی تیمش رفته رفته دچار یک سری ناکامی متوالی شده است که ستارههای جدید این تیم هم به اندازه بازیکنان قبلی در ناکامی تیمشان تاثیرگذار بودند اما حداقل بیشتر بازیکنان جدید سپاهان جایی در ترکیب اصلی تیمشان دارند.
گل گهر
اگر ماجرای کسر امتیاز را از گل گهر کنار بگذاریم، مطمئنا شاگردان قلعهنویی میتوانستند در صدر جدول جایی داشته باشند. آنها تابستان امسال نه به اندازه رقبای خود، بلکه در حد یک تیم صدرجدولی تیم خود را تقویت کردند.
محسن فروزان، اریک باگناما، امیرحسین نیک پور، حسین نخودکار، سید احمد موسوی، شایان مصلح، محمد اکبر منادی، محمدرضا خانزاده، مسیح زاهدی و مهدی تیکدری خریدهای جدید قلعهنویی بودند که از این تعداد، میتوان گفت که اکثرشان نیمکت نشین هستند.
تیکدری تنها بازیکن از این جمع است که تقریبا حضور ثابتی در تیمش داشته و فروزان هم گاه و بی گاه با اکبر منادی جا به جا شده است اما مابقی بازیکنان در حد یک نیمکت نشین بودهاند. حال باید دید این گروه از بازیکنان بعضا نامدار، میتوانند در آینده سهم بیشتری از بازیهای گلگهر را به خود اختصاص دهند یا خیر.