به گزارش پایگاه 598، به نقل از تسنیم، برخی از سؤالات پرتکرار درباره خدمت سربازی وجود دارد که بعضاً مشمولان در یافتن پاسخهای این سؤالات دچار سردرگمی میشوند به همین دلیل سعی داریم که در سلسله مطالبی این سؤالات و پاسخهای آنها را در اختیار مخاطبان ارجمند تسنیم قرار دهیم.
مشمول به چه کسی گفته میشود؟
برابر قانون، افراد از ۱۸ سالگی تمام تا ۵۰ سالگی تمام در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی قرار دارند و مشمول شناخته میشوند.
با توجه به تغییراتی که در قانون وظیفه عمومی صورت گرفته، سن مشمولیت در حال حاضر چه سنی است؟
برابر ماده (دو) قانون خدمت وظیفه عمومی، هر فرد ذکور ایرانی در ماهی که طی آن ماه به سن ۱۸ سال تمام میرسد مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی است.
تکلیف افرادی افرادی که سن خود را تغییر دادهاند، چیست؟
برابر قانون، سن مشمولان و افراد تحت تکفل از لحاظ خدمت وظیفه عمومی یا معافیت از آن، تابع مندرجات اولیه نخستین شناسنامه بوده و هرگونه تغییری که بعداً به عمل آمده باشد از لحاظ وظیفه عمومی معتبر نیست. تغییر سن بر مبنای ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب سال ۶۷ فقط درباره خود مشمولین معتبر است.
برابر ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی مصوب ۱۳۶۷، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است. در تبصره این قانون آمده: صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیون مربوط، بیش از پنج سال باشد، میتواند سن خود را اصلاح کند.
تغییر سن برای بستگان مشمول مانند پدر، در ارتباط با معافیت کفالت پذیرفته میشود؟
خیر. سن بستگان و افراد تحت تکفل مشمولان از لحاظ معافیت، تابع مندرجات اولیه نخستین شناسنامه آنها است و هرگونه تغییری که بعداً به عمل آمده باشد از لحاظ وظیفه عمومی معتبر نخواهد بود مگر اینکه شناسنامه اولیه آنها با حکم قضایی ابطال شده باشد که در این صورت شناسنامه جدید ملاک است.