به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمریکایی "بوستون هرالد"، گروهی از مسلمانان شهر "دترویت" به دلیل اینکه به خاطر پیشینه مذهبی اشان در مرز کانادا و آمریکا ثبت مشخصات شده، مورد اتهام قرار گرفته، دست بند زده شده و هدف بازرسی های تهاجمی برهنه بدنی قرار گرفته اند، روز جمعه گذشته علیه دولت آمریکا اقامه دعوی کردند.
طرح دعوی این مسلمانان از دولت واشنگتن به نمایندگی از طرف چهار مرد مسلمان آمریکایی در منطقه دترویت توسط شورای روابط اسلام – آمریکا ارائه شده است؛ این شکایت بعد از آن مطرح می شود که این شورا شکایت هایی را در این رابطه در اداره حقوق مدنی وزارت امنیت داخلی آمریکا در سال گذشته میلادی طرح کرد اما این اداره اعلام کرد که مجوز قانونی برای رسیدگی به این شکایات را ندارد.
در این دادخواست آمده است که این چهار مرد مسلمان آمریکایی که یکی از آنها امام جماعت یکی از مساجد بزرگ در ایالت "میشیگان" آمریکا بوده است، بارها در طول چندین سال گذشته بازداشت و دستبند زده شده و مورد بازرسی های برهنه بدنی و بازجویی های چند ساعته قرار گرفته اند؛ بر اساس متن این دادخواست گاهی اوقات ماموران آمریکایی اتومبیل این افراد را با اسلحه محاصره کرده است و سوالاتی درباره اینکه این چهار فرد به کدام مسجد می روند و یا اینکه چند بار در روز نماز می خوانند، پرسیده اند.
در ادامه این دادخواست آمده است: این پرسش ها و رفتارها باعث تحقیر مسافران مسلمان آمریکایی می شود و به اشتباه و صرفا بر اساس باورهای مذهبی، به آنها انگ تهدید خشونت می زند.
این دادخواست علیه سه سازمان فدرال آمریکا از جمله "گمرک و حفاظت مرزی"، "اداره امنیت حمل و نقل" و "اف بی آی" طرح شده و در آن اعلام شده که حقوق اساسی این چهار مسلمان آمریکایی نقض شده است.
خبر طرح این شکایت در شرایطی گزارش می شود که "کن هاموند" یکی از سخنگویان دفتر محلی اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا اعلام کرده است که این سازمان به شدت ثبت مشخصات بر اساس نژاد و یا مذهب را ممنوع اعلام کرده است.
بر اساس خبر منتشر شده در این روزنامه آمریکایی، شکایت مسلمانان دترویت از دولت آمریکا جدیدترین پرونده ای است که در رابطه با سوء استفاده ماموران آمریکایی از قدرت در گذرگاه های مرزی آمریکا و کانادا مطرح شده است؛ سه شکایت دیگر نیز در طول سال گذشته میلادی در دادگاه فدرال آمریکا مطرح شده است که شامل شکایت زنان غیرمسلمان کانادایی می شود که آنها نیز اعلام کرده اند که مورد بازرسی های برهنه و تهاجمی بدنی قرار گرفته اند.