به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش طی ۲۰ سال گذشته بیثباتترین وزرا را داشته است، گفت: در چنین شرایطی چه انتظاری از این وزارت داریم وقتی حکمرانی و تعلیم و تربیت ایراد دارد و خواسته و ناخواسته با روند فعلی به آموزش و پرورش ضربه زدهایم که باید آن را جبران کنیم.
محمدباقر قالیباف صبح امروز (دوشنبه، اول آذر ماه) در هفتمین اجلاسیه کنگره ملی همفکری بسیج دانشآموزی که در محل مجلس سنا برگزار شد، ضمن تبریک هفته بسیج که حضور عاشقانه و عاقلانه همه اقشار ملت عزیز ایران است، گفت: به روح پرفتوح شهدا به ویژه ۳۱ هزار شهید دانشآموز، دو هزار و ۵۰۰ شهید معلم که بیشک ستارههای درخشان یکایک دانشآموزان، معلمان، نسل فرهنگی و ملت هستند، درود میفرستم.
دوستان و محیط مدرسه در سنین دانشآموزی از خانواده اثرگذارتر است
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس بیشترین شهید را دانشآموزان دادند، عنوان کرد: این توفیق را داشتم که از پشت میز دبیرستان در جبهه حضور پیدا کنم لذا با شوق و ذوق به این جلسه آمدم و روحیه نشاط و سرزندگی و دلسوزی را در نکاتی که مطرح شد، دیده و آن را موشکافانه میدانم.
وی در ادامه با بیان اینکه تمام فکر و ذهنم از فضای جلسه به سال ۵۶ و ۵۷ رفت که پشت میز دبیرستان شهید آقا مصطفی خمینی مشهد بودم، گفت: مشهدیها این مدرسه را میشناسند و میدانند که حتی پیش از انقلاب نام آن عوض شد و اولین انجمن اسلامی پیش از انقلاب رسماً به نام وی مُهر داشت و بیانیه صادر میکرد و همه اینها قبل از پیروزی انقلاب در سال ۵۷ بود.
رئیس مجلس ادامه داد: من آن روزها را گذراندهام و امروز به عنوان یک راوی و کسی که چهل و اندی سال از آن روزهایش میگذرد و به عنوان یک پدر میگویم که بهترین دوران زندگی خود را سپری کنید و اطمینان دارم که حداکثر ۱۵ سال دیگر همگی به این نکته میرسید که این دوره زیباترین، حساسترین و موثرترین بخش آینده شما را رقم خواهد زد لذا این دوره را فراموش نکنید.
وی در ادامه با بیان اینکه در این دوره سنی، شرایط احساسی بیش از شرایط عقلانی بر همه مستولی است، یادآور شد: به این موضوع توجه داشته باشید که موثرترین دوره زندگی خود را میگذرانید، آن هم زندگی که ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شما را رقم میزند لذا مهم است که با چه دوستان و گروههایی نشست و برخاست میکنید. همچنین معتقدم دوست و همراه در محیط مدرسه از خانواده اثرگذارتر است و علیرغم اینکه خانواده نیز مهم است اما در این مقطع طرز تفکر، همنشینی و رفت و آمدها موثرتر است.
قالیباف در ادامه با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر جوانگرایی عنوان کرد: با این حال در طی ۴۰ سال بعد از انقلاب به صورت اساسی به جوانگرایی و نوجوانگرایی پرداخته نشده است لذا شما باید عملکرد نامناسب در حوزه جوانگرایی را فراموش کنید و خود را دستم کم نگیرید و به سن پایین خود فکر نکنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که ۲۰ سال داشتم وقتی به فردی ۵۰ ساله نگاه می کردم، تصور می کردم نمیتواند کار طراحی انجام دهد و تصور می کردم هر کاری میتوانسته، تاکنون انجام داده است، حتی در انتخاب افراد در جبهه، افراد ۵۰ ساله را تمام شده محسوب میکردم در حالی که اکنون که ۵۰ سالگی را گذراندهایم، به فرد ۲۰ ساله به گونهای مینگریم که جوان و بیتجریه است و قدرت تصمیمگیری ندارد؛ لذا قصد دارم نگاه خود را در زمانهای مختلف به گروههای سنی متفاوت بگویم.
وی در ادامه با اشاره به زمانی که فرماندهی نیروی انتظامی را بر عهده داشت، اظهار کرد: آن زمان وارد یکی از ستادهای مهم ناجا شدم و دیدم جوانی را به نگهبانی آن گذاشتهاند که به خود گفتم چگونه یک فرد کم سن و سال را به نگهبان جای حساسی گذاشتهاند و با مسئول مربوطه تماس گرفتم و گفتم باید فردی در اینجا قرار گیرد که پختهتر باشد؛ زمانی که تلفن را قطع کردم به خودم گفتم قالیباف! خیلی بیانصافی! مگر زمانی که در جبهه مسئولیت داشتی چند سال با این نگهبان اختلاف سنی داشتی؟ حداکثر دو سال. پس چرا آن روز به تو اعتماد شد و اکنون که خودت دست پروده همین انقلاب هستی به این جوان بیاعتمادی میکنی؟ لذا خودم را نبخشیدم و تماس گرفتم و دستوری را که داده بودم لغو کردم که این موضوع در ذهنم ماند که باید به زن و مرد و جوان فرصت داده شود و ما مکلف هستیم ظرفیتهای آنها را بالفعل کنیم.
امکانات مادی سرمایه نیست بلکه جوانان و نیروی انسانی ظرفیت کشور است
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه بسیج مستضعفین به معنای جایی است که باید برای بالفعل کردن ظرفیتهای بالقوه تلاش کند و موانع را بردارد، گفت: اگر زندگی مرا تاکنون رصد کنید هر کس با من کار کرده گفته نسبت به میانگین جامعه در سمت خود کم سن و سالتر بودهام و همواره تلاش کردهام، تیم اصلی که با آنها کار میکنم از من جوانتر باشند که در سطوح مختلف اینگونه رفتار کردهایم.
وی خطاب به دانش آموزان بسیجی بیان کرد: شما در این مقطع حساس میتوانید اثربخشترین بخش جامعه باشید و ما مسئولین نیز باید توجه کنیم که مبنای پیشرفت ما، توسعه منابع انسانی، مهارت آموزی، ایجاد ظرفیت و بالفعل کردن استعدادها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری این مطلب که امروز امکانات مادی و پول سرمایه نبوده و جوانان و نیروی انسانی به عنوان ظرفیت ما هستند، عنوان کرد: قسم میخورم همه مشکلاتی که امروز در حوزه اقتصاد باعث رنج ما شده به دلیل نبود امکانات نیست بلکه به دلیل ضعف در حوزه تربیت، مدیریت و نداشتن باور به سنتهای الهی است.
وی اضافه کرد: برخی مدیران نیز به «ما میتوانیم» باور ندارند چنانچه در مراسم سالروز شهادت شهید طهرانی مقدم فاصله تاثیر تفکر «میتوانیم» تا «نمیتوانیم» عرض اتوبان تهران- کرج است که در قسمت ابتدایی آن توان سنگین و تکنولوژی و به روز دیده می شود که بدون شک در حوزه صنایع نظامی و بخشهای پیچیده هوا – فضا و الکترونیک بین ۵ کشور اول دنیا هستیم اما چند کیلومتر آن طرفتر در ابتداییترین صنایع دچار «ما نمیتوانیم» شدهایم.