به گزارش پایگاه 598، طبق تحقیقات انجمن بینایی سنجی آمریکا، حدود ۸ درصد از مردان سفید پوست در مقایسه با ۰.۵ درصد از زنان از تمام قومیتها با کمبود بینایی رنگ به دنیا میآیند.
یک تحقیق با منابع معتبر در سال ۲۰۱۴ در مورد کوری رنگ در کودکان پیش دبستانی جنوب کالیفرنیا دریافت که کمبود بینایی رنگ در کودکان سفیدپوست غیر اسپانیایی تبار بیشتر و در کودکان سیاه پوست شیوع کمتری دارد.
آکروماتوپسی از هر ۳۰، ۰۰۰ نفر در سراسر جهان ۱ نفر را درگیر میکند. از این تعداد مبتلا تا ۱۰ درصد از افراد، به طور کلی رنگ را درک و مشاهده نمیکنند.
انواع کوری رنگی
کوری رنگ سه نوع اصلی دارد که میتوان آن را به گروههای زیر تقسیم بندی کرد:
در نوع اول، فرد در تشخیص تفاوت بین قرمز و سبز مشکل دارد.
در نوع دوم، فرد در تشخیص زرد و آبی مشکل دارد.
نوع سوم آکروماتوپسی “achromatopsia ” نام دارد. فرد بیمار با این نوع از کوررنگی به هیچ وجه نمیتواند رنگی را درک کند همه چیز خاکستری یا سیاه و سفید به نظر میرسد. آکروماتوپسی کمترین تعداد ابتلا در بیماری کوری رنگ را دارد.
فرد چطور به کوررنگی مبتلا میشود؟
کوررنگی ارثی
کوررنگی میتواند ارثی یا اکتسابی باشد و در حقیقت کوررنگی ارثی بیشتر در بین بیماران دیده میشود و میتوان گفت علت این موضوع نقص ژنتیکی است.
تمام این توضیحات این مفهوم را میرساند که، اختلال و بیماری از طریق خانواده منتقل میشود. فردی که دارای اعضای خانواده مبتلا به کور رنگی است با احتمال زیادتری به این بیماری مبتلا میشود.
کوررنگی اکتسابی
کوری رنگی اکتسابی در اواخر زندگی خود را نمایان میکند و میتواند به طور مساوی بر مردان و زنان تأثیر بگذارد.
بیماریهایی که به عصب بینایی یا شبکیه چشم آسیب میرسانند میتوانند سبب بروز کوری رنگ اکتسابی شوند و به این علت، در صورت تغییر دید یا بینایی رنگی، باید به پزشک اطلاع داده شود.
البته باید توجه داشته باشید که، این موضوع ممکن است نشان دهنده یک مسئله اساسی و جدیتر باشد.
داروهای مسبب کوررنگی
برخی ازداروها، همچون داروهای ضد روان پریشی کلرپرومازین “chlorpromazine” و تیوریدازین “thioridazine”، نیز میتوانند عاملی باشند برای بروز کوررنگی در افراد و دید رنگی چشم را تغییر دهند.
از سوی دیگر آنتی بیوتیک اتامبوتول “ethambutol” (Myambutol) که سل را درمان میکند، نیز امکان دارد سبب ایجاد مشکلات عصب بینایی و اختلال در دیدن برخی از رنگها شود.
منبع: بهداشت نیوز