به گزارش پایگاه 598، به نقل از فارس، متأسفانه بعضی وقتها فضای مجازی علیرغم تمام محسنات و امکاناتش بستری برای مجرمان فراهم میکند تا با سوءاستفاده از آن به اهدافشان برسند.
مجرمان برای اینکه به مقاصد خود دست یابند نیاز به پنهانکاری دارند و فضای مجازی بهراحتی این ویژگی را در اختیارشان میگذارد. این افراد کاربران را تهدید به انتشار تصاویر خصوصی، فیلمهای خانوادگی یا پیامهای شخصیشان میکنند و در قبال آن درخواستهای غیرقانونی دارند.
در اکثر مواقع حتی اگر درخواست آنها برآورده شود مسئله تمام نمیشود. برعکس، به دلیل اینکه قربانی به درخواست آنها عمل کرده، اخاذی نتیجه داده و این کار ادامه پیدا خواهد کرد و ممکن است بهجاهای باریک هم کشیده شود. این نوع اخاذی، علاوه بر زیان مادی تأثیر بسیار عمیق و بدی بر روح و روان قربانی میگذارد.
اخاذی در فضای مجازی هم مانند دنیای واقعی جرم محسوب میشود. طبق ماده 17 قانون جرائم رایانهای هرکسی که بهوسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، صوت، تصویر یا فیلم خصوصی و خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایتش منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد به نحوی که منجر به ضرر یا هتک حیثیت شود به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
در ادامه این ویدئو را ببینید: