قصه واکسن که خودتحریمی و قصه شانگهای هم غربگراییست. از ترس اینکه مبادا غرب ناراحت شود گاهاً دعوت چین و روسیه را هم رد میکردند و امروز طلبکار هم شده اند!
سیدنظام الدین موسوی نماینده مجلس در توئیتر خود نوشت:
بله! دقیقاً از واکسن تا شانگهای، قصه همان قصه است: ابتکار به جای انفعال، پیام عزت به جای پالس ذلت، پیگیری به جای بهانه گیری، میشود و میتوانیم به جای نمیشود و نمیتوانیم، ایستادن در گرمای ۵۰درجه به جاب خوابیدن در خُنکای ۱۸ درجه و...
و کاربر دیگری نوشت: نتوانستن های روحانی کار دولت قبل (احمدی نژاد) بود و توانستن های رئیسی کار دولت قبل یعنی روحانی!!!!
و کاربری هم به طنز نوشت: هشت سال، هِی شنیدیم مقصرِ عدم موفقیتشون، دولت هشت سال قبلیشه... حالا هشت سال آینده هی باید بشنویم این توفیقات هشت سال آینده مُسَبِبِش دولت هشت ساله هشتکی شونه! عجب هشت تو هشتی شد...
سازمان همکاریهای شانگهای، سازمانی میاندولتی است که برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شدهاست. این سازمان در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد. اندکی بعد، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسما به "سازمان همکاری شانگهای" تغییر نام داد نقش اصلی و تعیینکننده را، در سازمان شانگهای، دو کشور چین و روسیه تشکیل میدهند.
علاوه بر اعضای اصلی، ابتدا مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۵ و پس از آن بلاروس به عنوان عضو ناظر به سازمان ملحق شدند.
در تاریخ ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۵ این سازمان با عضویت هندوستان و پاکستان موافقت نمود و این دو کشور در کوتاهتر از دو سال همه شرایط برای عضویت کامل این سازمان را اجرا کردند و عضویت این دو کشور در سازمان همکاری شانگهای در اجلاس رهبران کشورهای عضو این سازمان که طی در ژوئیه ۲۰۱۷ در آستانه، پایتخت قزاقستان، برگزار شد، به تصویب رسید.
ایران در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ رسما به عضویت این سازمان درآمد.