کد خبر: ۴۹۱۵۴۶
زمان انتشار: ۱۷:۵۷     ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
رئیس جمهور که از روز گذشته به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده، در دومین روز سفر خود هم ضمن شرکت در برنامه‌های مختلف، با گروه ها و اقشار مختلف مردم دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از فارس، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور که از روز گذشته ( 11 شهریور 1400) در سفری از پیش اعلام نشده به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده، شب گذشته با حضور در جمع نمازگزاران مسجد امام حسین (ع) چابهار با مردم این شهر دیدار کرد.

* وحدت نعمت‌ بزرگی است که خدا به مردم سیستان و بلوچستان عطا کرده است

رئیس جمهور طی سخنانی در این جمع مردمی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و خون مطهر شهدا بسیار توسعه یافته و در این منطقه کارهای زیادی انجام شده است، گفت: امنیتی که امروز در این منطقه شاهد هستیم، ثمره خون مطهر شهداست که امنیت آفرین است.

رئیس جمهور افزود: مدافعان امنیت کشور جانشان را در کف دست‌شان گرفته و در مقابل اشرار و تبهکاران ایستادگی کردند تا امروز مردم این منطقه در امنیت به سر ببرند. این نعمت بسیار بزرگی است که باید قدردان آن باشیم.

 

 

رئیسی با بیان اینکه یکی دیگر از نعمت‌های بزرگی که خدا به این منطقه عنایت کرده، نعمت وحدت و انسجام است، اظهار داشت: مردم در سیستان و بلوچستان با گویش‌ها و مذاهب مختلف از سنی و شیعه در کنار هم زندگی می‌کنند و همه دلبسته به انقلاب، نظام، رهبری و پیشرفت و عدالت کشور هستند.

آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: هر کس با قلمش، حضورش و اقداماتش بر این وحدت و انسجام بیافزاید، در جهت راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کرده است و هر کس دانسته یا نادانسته و خواسته یا ناخواسته درخلاف این جهت اقدامی کند، در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.

 آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در منطقه سیستان و بلوچستان تلاش‌ها و اقدامات زیادی شده است و کارهای زیاد دیگری نیز باقی مانده که باید انجام شود، تصریح کرد: در این منطقه ظرفیت‌های ارزشمند زیادی داریم. مردم دلداده به انقلاب و منابع انسانی و نیروهای جوانی که می‌توانند در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرینی کنند، از سرمایه‌های بزرگ منطقه هستند.

رئیس جمهور نیروی انسانی کارآمد را ارزشمندترین سرمایه کشور و سیستان و بلوچستان دانست و خاطرنشان کرد: باید قدر این نعمت را بدانیم. یکی از راه‌های قدرشناسی از این نعمت این است که این نیروی انسانی کارآمد درجهت گره‌گشایی از زندگی مردم به کار گرفته شود. امیدواریم دولت سیزدهم بتواند ظرفیت نیروی انسانی و به ویژه نیروی انسانی جوان و کارآمد کشور را در جای مناسبی که می‌تواند نقش‌آفرین باشد، به کار بگیرد و این نیروی ارزشمند در جهت گره گشایی از زندگی مردم موثر واقع شود.

 رئیسی گفت: قطعا فقر و تبعیض برای ملت عزیز ما پسندیده نیست. مردم درحالی از فقر رنج می‌برند که می‌توان شرایطی ایجاد کرد که فقر در میان مردم وجود نداشته باشد.

رئیس جمهور با سپاسگزاری از مردم برای لبیک گفتن به ندای مقام معظم رهبری برای کمک مومنانه و احسان همگانی، اظهار داشت: صمیمانه از همه عزیزان در نهادها و بخش‌های مختلف، به ویژه سپاه و نیروهای بسیج، روحانیون گرامی، خواهران و برادرانی که حقیقتا در مواجهه با این ویروس منحوس و آثار و تبعات آن به کادر درمانی و مردم، فقرا و مستضعفین کمک کردند قدردانی می‌کنم.

رئیسی با بیان اینکه مساجد کانون این کمک‌ها و همدلی‌ها بوده اند، تصریح کرد: یکی از کارکردهای مسجد، علاوه بر عبادت، ایجاد رابطه خوب بین مردم است. عبادت رابطه با خداست که لازمه و زمینه آن رابطه خوب با مردم است. رابطه خوب با خدا اقتضا دارد که انسان برای رضای خدا، با مردم رابطه خوبی داشته باشد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به گله برخی از مردم از اینکه سفر رئیس جمهور و برخی اعضای دولت به سیستان و بلوچستان بدون اعلام و آمادگی قبلی بوده و لذا مردم نتوانستند از ایشان استقبال کنند، گفت: بنده بنا دارم این سفرها به دور از هرگونه تشریفات باشد و به صورت کاملا کاری انجام شود تا بتوانیم به شکلی موثرتر و واقعی‌تر وضعیت بخش‌های مختلف کشور را از نزدیک مشاهده کرده و برای رفع مشکلات، تصمیمات کارآمدتری بگیریم.

رئیس جمهور از اینکه به دلیل شرایط شیوع بیماری کرونا امکان دیدار حضوری و گفتگوی رو در رو با عموم مردم در این سفرها فراهم نیست، از مردم سیستان و بلوچستان عذرخواهی کرد.

* گام‌های جدی برای رفع مشکل آب زابل برداشته می‌شود

رئیس جمهور در ادامه سفر خود صبح امروز جمعه 12 شهریور وارد شهرستان زابل شد و در بدو ورود بخاطر امکان پذیر نبودن دیدارهای مردمی بخاطر رعایت دستورالعمل های بهداشتی، از مردم استان عذرخواهی کرد.

 آیت الله رئیسی تاکیدکرد: بنده و آن دسته از اعضای دولت که در این سفر حضور دارند، تلاش می‌کنیم به میزانی که مشکلی از جهت اصول بهداشتی نداشته باشد، در بخش‌های مختلف منطقه حضور یافته و از نزدیک در جریان مسائل قرار بگیریم.

رئیس جمهور مشکل آب را یکی از دغدغه‌ها و مسائل مهم منطقه زابل دانست و افزود: قبل از اینکه به استان سفر کنیم، با همکاران دولت نشست‌هایی برای بررسی راهکارهای رفع این مشکل داشتیم. چند راهکار و پیشنهاد مطرح شده که قرار است وزیر نیرو با همکاری مسئولین محلی و استاندار، دست به کار شده و برای رفع دغدغه مردم در رابطه با آب گام‌های جدی برداشته شود.

 

رئیسی در پاسخ به سوالی درباره اتصال چابهار به راه‌آهن سراسری اظهار داشت: این هم یکی از مباحثی است که در این سفر بررسی خواهد شد.

وی گفت: مقرر کرده‌ایم برای حل مشکلات استان‌های محروم، اختیارات و امتیازاتی به استاندار تفویض شود تا بتوان مشکلات این استان‌ها را با فوریت و سرعت بیشتری حل و فصل کرد و سیستان و بلوچستان جزو همین استان‌ها است.

آیت‌الله رئیسی در پاسخ به این سوال که در چابهار روز پرکاری داشتید، آیا دولت با همین شتاب می‌خواهد مشکلات مناطق کم‌برخوردار را رفع کند، اظهار داشت: ان‌شاالله به این شتاب خواهیم افزود.

* مسأله کپرنشینی در سیستان و بلوچستان باید تا پایان سال جاری سامان یابد

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های سفر به سیستان و بلوچستان، شامگاه پنجشنبه در جمع نمایندگان اقشار، علما و نخبگان چابهار، مردم این منطقه را دین‌مدار، ولایتمدار و دارای فرهنگ و تمدن غنی خواند و با اشاره به موضوعات و مشکلات مطرح شده از سوی حاضران در این نشست، اظهار داشت: مسائل مطرح شده هم از سوی وزرا و هم در حوزه معاونت اجرایی ریاست جمهوری با حضور نمایندگانی از منطقه پیگیری خواهد شد و به شکل مفصل در شورای اداری استان مورد بررسی می گیرد.

وی افزود: بنا داریم هر آنچه در سفرهای استانی مطرح می شود، پیگیری شده و مردم از نتایج آن مطلع شوند. یکی از مسائلی که امروز برای ما بسیار ناراحت کننده بود، وضع کپرنشینان اطراف شهرستان بود که در جمع‌شان حضور یافتیم. باید سریعا اقدامی صورت بگیرد و حداکثر تا پایان سال وضعیت به شکلی سامان یابد.

 

 

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه سواحل مکران دروازه ورودی ایران به بسیاری از کشورهای دنیاست، تصریح کرد: سواحل مکران بسیار جایگاه حساس و مهمی دارد. باید ساز و کار و مرکزیت فعالی برای عمران و آبادی این منطقه وجود داشته باشد که مسئولیت این موضوع را به عهده بگیرد.

آیت الله رئیسی اظهار داشت: کار در این منطقه باید در یک زمان معینی به نتیجه برسد تا بهره‌گیری از این ثروت خدادادی و اقتصاد دریا، از فرصت‌های ایجاد اشتغال و رونق تولید در این منطقه به نحو احسن بهره برده شود.

وی در ادامه به موضوع درخواست تاسیس دانشگاه علوم پزشکی در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: این موضوع جزو مواردی است که در دستور کار پیگیری‌های سفر قرار خواهد گرفت.

آیت‌الله رئیسی از همه تلاش‌گران تامین امنیت منطقه از جمله نیروهای سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، ارتش و مرزبانان گرامی در نیروهای دریایی، زمینی و هوایی قدردانی و تصریح کرد: همه مردم منطقه درایجاد امنیت این منطقه نقش‌آفرینی می‌کنند که صمیمانه از آنها سپاسگزاری می‌کنم. چابهار را به عنوان یک منطقه امن، برای سرمایه‌گذاری بسیار مناسب می دانیم و در جلسه شورای اداری استان درباره سرمایه‌گذاری ایرانیان عزیز داخل و خارج کشور در این منطقه مفصل بحث خواهیم کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه سواحل مکران یکی از بهترین ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاری است، خاطرنشان کرد: یکی از اولین اقدامات در این زمینه معرفی دقیق و کامل ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه مکران است. نگاه دولت به مکران به عنوان منطقه‌ای است که می‌تواند نقش سازنده‌ای در حوزه افزایش تولید و اشتغال به عنوان ۲ مسأله بسیار مهم کشور داشته باشد وسرمایه‌گذاری در مکران آینده بسیار روشن و خوبی دارد.

* به ‎زودی مشعل گاز در سیستان روشن خواهد شد/ از حق‌آبه مردم نمی‌گذریم

 آیت‌الله ابراهیم رئیسی در دومین روز سفر خود به سیستان و بلوچستان، به زابل هم سفر کرد.

رئیس جمهور در زابل در مراسم گرامیداشت اولین قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین علیه السلام که با حضورحجت الاسلام قمی رییس سازمان تبلیغات کشور و مسئولین کشوری و استانی و منطقه ای، صبح امروز در میدان امام حسین(ع) این شهر برگزار شد، شرکت کرد.

رئیس جمهور در این مراسم اظهار کرد: ارادت به ساحت مقدس امام حسین (ع) سرمایه بزرگ مردم سیستان است که نباید گذاشت کمرنگ شود، باید تاکید کرد شور و شعور حسینی حفظ شود.

وی افزود: دولت جدید به مشکلات سیستان و بلوچستان حساس شده و برای همین دومین سفر استانی خود را به این منطقه اختصاص داده ایم.

آیت الله ابراهیم رئیسی با بیان اینکه برای حل مشکلات آب به دنبال راه کارهای میان مدت و طولانی مدت هستیم، افزود: امروز از برخی روستاها بازدید کردیم، وضعیت کشاورزی مردم سیستان را دیدم،مشکلاتی وجود دارد، کمبود بارش باران و آب برای کشاورزی و مشکلاتی که از آن رنج میبرید و لمس کرده‌اید.

رئیس جمهور بیان کرد: در حال حاضر کاری که از وزیر نیرو و مسئولان منطقه ای انتظار داریم، لایروبی و رسوب زدایی برای انتقال آب به چاه نیمه ها است، قطعا برای اینکار اعتباری اختصاص خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه، حق ابه متعلق به سیستان قانونی است، ادامه داد: حق آبه‌ای که متعلق به این منطقه است و ما از این حق نمی گذریم اما نیازمند دیپلماسی فعال هستیم که حتما آن را دنبال می‌کنیم.

رئیسی بیان کرد: بحث داد و ستد مرزی و فعال شدن بازارچه ها به صورت قانونی تسهیل می شود، باید بازارچه ها تجارت را در منطقه فعال کنند و اشتغال ایجاد شود و در پی این اتفاق به رونق اقتصادی کمک می شود.

 

 

وی ضمن تاکید بر استفاده حداکثری از توان نیروگاه های بادی، گفت: ما در این استان مناطق خوبی برای نیروگاه های بادی داریم که باید به سراغ فعال کردن آن ها برویم؛ برای اتمام پروژه های نیمه تمام با کمک نهادهای انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و... تلاش شود و قطعا میتوان با کمک تمام قوا همه پروژه های نیمه‌کاره را مدیریت کرد.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت معادن استان سیستان و بلوچستان، گفت: ما نعمت های زیادی در این استان داریم باید بهره‌برداری کنیم همچنین نعمت امنیت در این استان بسیار خوب است باید قدردانی کرد، نعمت وحدت و انسجام شیعه و سنی بین همه اقوام بزرگترین نعمت است، هرچه وحدت بیشتر باشد توسعه بیشتر است.

* بازدید هوایی رئیس جمهور از مناطق مرزی ایران و افغانستان

رئیس جمهور همچنین در این سفر از به وسیله بالگرد از مناطق مرزی ایران و افغانستان بازدید کرد.

 

 

* مسؤولان سریعاً نسبت به سامان دهی وضعیت بازارچه‌ها و مبادلات مرزی اقدام کنند

آیت الله رئیسی در ادامه سفر خود در روستای ملاعلی در نقطه صفر مرزی بخش قرقری شهرستان هیرمند حضور یافت.

وی در جمع مردم این روستا گفت: شما مردم مرزدار شهرستان هیرمند از مرزبانی مرزهای جمهوری اسلامی ایران مرزبانی می کنید و حضور شما مردم مرزدار باعث پایداری امنیت در منطقه خواهد شد.

وی افزود: مردم روستا تولید کننده و اهل تولید هستند نه مصرف کننده و مشکلی که مردم در این منطقه با آن مواجه هستند مشکل کمبود نزولات آسمانی و کمبود آب است که این یک تهدید برای منطقه می باشد اما می شود در کنار تهدیدها فرصت ساخت و این را شما مردم مرزدار منطقه به خوبی نشان دادید.

آیت الله رئیسی بیان داشت: در این منطقه با همت و دست توانای شما مردم و خدمتگذاری مدیران دولتی تهدید کمبود آب را به یک فرصت تبدیل کرد و در نشستی که با مدیران دستگاهای اجرایی این استان برگزار شده است می شود با همت بالای شما مردم و پشتکار مدیران این تهدید را به فرصت تبدیل کرد تا این منطقه از آب بهره مند شود.

وی خاطرنشان کرد: در این سفر کمبود آب منطقه سیستان را با یک موضوع محوری دنبال خواهیم کرد تا هم بشود از همین ظرفیت موجود در چاه نیمه ها استفاده کرد و می شود این کار هم با لایه روبی ها و هم با رسوب زدایی انجام داد و هم با انتقال آب به مخازن و این انتقال آب به مخازن میتواند استفاده و بهره وری را افزایش دهد.

 

 

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مردم ولایت مدار شهرستان هیرمند با اشاره به ظرفیت آب چاهای ژرف حوزه سیستان اظهار داشت: می توان از این ظرفیت به صورت گسترده استفاده کرد و یک کار ماندگاری را در این منطقه شکل داد تا از این امکان خدادادی که خداوند متعال قرار داده با فکرو اندیشه و ابتکار و عمل و یک پشتکار جدی از این امکان موجود در منطقه بهره مند شد.

وی تاکید کرد: می توان از طریق دریای عمان آب را از طریق لوله کشی و کانال کشی به این منطقه آورد ولی کمی طولانی مدت است اما قابل دست یابی می باشد و در تعداد طرح های در دست اقدام می شود مورد بررسی قرار گیرد.

آیت الله رئیسی در خصوص بازارچه های مرزی اظهار داشت: برای تبادلات مرزی در بازارچه های مرزی در این استان باید مسئولان ساز و کار را در این بازارچه ها ایجاد کنند و استاندار و مدیران دستگاهای دولتی و گمرکات  بیایند در نطقه سفر مرزی یک سری ضوابط و مقرراتی را بگذارند و به مردم اعلام کنند تا تبادل مرزی بین مردم این منطقه با کشور افغانستان انجام شود.

وی گفت: این داد و ستد می تواند به معیشت مردم منطقه هر دو کشور کمک کند و این تبادلات از همان قدیم بوده است و فقط باید مبادلات را سامان دهی کرد،و آقای استاندار و فرماندار سریعا نسبت به سامان دهی وضعیت بازارچه ها و مبادلات مرزی اقدام کنند و این کار در حمایت کامل قرار خواهد گرفت و به زودی این کار فعال شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه مردم و خانوادهای روستایی دوست ندارند روستای خود را ترک کنند بیان کرد: با وجود کمبود آب در این منطقه مردم روستا و آبادی های خود را ترک نکردند و ما باید دنبال یک راهی برویم تا روستاییان عزیز روستاها را ترک نکنند و باید در عمل هم کاری بکنیم تا جاذبه ی کشاورزی در روستا افزایش پیدا بکند.

وی خاطرنشان کرد: ما در طرح دولت مسئله فعال کردن اقتصاد روستا یکی از برنامه های محوری ما خواهد بود یعنی اقتصاد روستا مانند یک کارخانه بزرگ تولیدی که خودش تولید می کند و تمام مردم از تولید او بهره می برند و این کارخانه عظیم تولدی به نام روستا که دست رنج زن و مرد عزیز کشاورز است و این کارخانه نباید به هیچ عنوان کارش کند باشد و تعطیل شود تا تولید و کشاورزی در روستا رونق داشته باشد.

آیت الله رئیسی رئیس جمهور در جمع مردم روستای ملاعلی بیان کرد: ذره ای یاس و نا امیدی در خود راه ندهید چرا که آینده ای بسیار روشن در راه خواهد بود، و آینده در دست شما دختران و پسران جوان شما زنان و مردان و شما پیران و جوانان روشن خواهد بود و هرچه قدر هم تهدید علیه ما از ناحیه دشمن باشد،اما مردم ما با همین امیدواری کار دنبال کنند انشالله به برکت هدایت ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری و ما هم به عنوان سربازان این میدان وضعیت متفاوتی را انشالله در همه مناطق و به ویژه در منطقه سیستان و بلوچستان رقم خواهیم زد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها