به گزارش پایگاه 598، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری در روز نهم ماه محرم در حسینیه حضرت زهرا سلام الله علیها در ادامه مباحث جلسات قبل به تبیین ویژگیهای یاران امام زمان علیهالسلام بر اساس آیات شریف سوره مبارکه مائده پرداخت و اظهار داشت: خداوند متعال در این سوره، ابتدائاً از جریانی در داخل امت اسلامی صحبت به میان می آورد که موالات و دوستی با دشمنان الهی پیدا میکنند و تلاش میکنند تا بتوانند، به سرعت به سوی آنها حرکت کنند. در مقابله این جریان، خداوند متعال از جریان دیگری صحبت میکند که جریانِ حزبِ الهی است و خداوند متعال در قرآن از این جریان به «حزب الله» تعبیر میکند. استاد میرباقری در ادامه به سیر آیات الهی در این سوره اشاره کرد و افزود: خداوند متعال بعد از معرفی جریانِ«حزب الله» و «جریان نفاق»، خطاب به مؤمنین میفرماید: مبادا موالات و دوستی با دشمنان الهی پیدا کنید و از سر محبت و دلدادگی دست در دست آنها دهید.
استاد میرباقری در ادامه به تبیین دشمنان الهی در این آیات پرداخت و بیان داشت: مراد از دشمنانی که خداوند متعال در سوره مبارکه مائده، مؤمنین را از تَولّی و دوستی با آنها نهی میکند، جریان انحرافی است که در داخل قوم حضرت موسی سلام الله علیه و حضرت عیسی سلام الله علیه به وجود آمده بودند که علاوه بر داشتن اعتقادات کفر آمیز، از جانشینان این دو رسول بزرگ الهی نیز پیروی نکردند و علاوه بر انحراف خود، امت این دو فرستاده الهی را نیز به انحراف کشانده و گروه زیادی را از مسیر هدایت به ضلالت کشاندند. استاد میرباقری در ادامه به یک نکته مهم نیز اشاره کرد و اظهار داشت: قرآن؛ بر اساس روایات ائمه اطهار سلام الله علیهم، مانند ماه و خورشید است که هر روز طلوع میکند؛ لذا اینطور نیست که اگر آیاتی در باب حادثهای نازل شد، مختصِّ همان حادثه باشد، بلکه قرآن به زندگی ما حتماً مرتبط است و مانند خورشید با طلوع هر صبح خودش، مسیر هدایت را برای جامعه مؤمنین روشن میکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه بر اساس آیات الهی به تشریح دو جریان بزرگ تاریخی که در امت نبی گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی صلوات الله علیه شکل گرفت، پرداخت و افزود: یک جریانی که قرآن وقتی از آن صحبت میکند، میفرماید: اینها دست در دست دشمنان بیرونی دادند و با مشرکین اهل کتاب که در واقع همان جریانِ انحرافیِ یهود و نصاری هستند، موالات و دوستی میکنندو میخواهند یک جبههی مشترک با آنها درست کنند. استاد میرباقری در ادامه به معرفی جریان دیگری که پیرامونِ نبی اکرم صلوات الله علیه شکل گرفت، پرداخت و افزود: خداوند متعال بعد از هشدار به جریان نفاق، از جریانی صحبت به میان میآورد که خداوند را دوست دارند و خداوند نیز ایشان را دوست میدارد که در صورت بی توجهی جریان نفاق به هشدارهای الهی، مبنی بر پرهیز از تمایل به جریان انحرافی یهود و نصاری، خداوند متعال اینان را جانشین جریان نفاق میکند.
استاد سید محمد مهدی میرباقری در تبیین ویژگیهایِ جریان جایگزین جبهه ی نفاق در امت سلامی بر اساس آیات 54 تا 56 سوره مبارکه مائده، اظهار داشت: دوست داشتن و دلدادگی و اعتماد به خدا، اولین ویژگی این جریان است؛ در واقع بر خلاف جریان نفاق که دستِ دوستی به سمت دشمنان خارجی جبهه ی اسلام دراز میکنند و بیش از آنکه از آنها بترسند، دلبسته ی آنها هستند، جریانی وجود دارد که دلبسته و محبِّ خداند متعال است. استاد میرباقری در ادامه به ویژگی دوم جریان « مُحِبِّ الله » اشاره کرد و افزود: تواضع نسبت به مؤمنین و عزت مندی و نفوذ ناپذیریِ نسبت به کفار، که ناشی از محبوبیت آنها نزد خداوند متعال است از خصوصیات دیگر این جریان است.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در ادامه به تبیین خصوصیات دیگر این جریان پرداخت و افزود: جهاد در راه خدا و عدم ترس از ملامت دیگران در مسیر خدمت، دو خصوصیت مهمّ دیگر از این جریان الهی است. استاد میرباقری در ادامه به بیان بشارت خداوند متعال به این جریان پرداخت و افزود: خداوند متعال در آیات قرآن به کسانی که دارای این خصوصیات هستند، بشارت میدهد که ولایت و سرپرستی شما به عهدهی خداست و آثار ولایت خداوند این است که مستمراً در جریان هدایت الهی قرار میگیرند و از وادی ضلالت و گمراهی به طور پیوسته خارج میشوند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه در فرازهای پایانی سخنان خویش به آثار ویژهی پرهیز از تولی به دشمن و چشم ندوختن به امکانات مادی و قدرت دشمن و در مقابل پذیرش ولایت خداوند متعال و نبی گرامی اسلام و امیرالمؤمنین علیهما السلام اشاره کرد و افزود: کسانی که تولی به خداوند و نبی اکرم و امام علی علیهما السلام پیدا میکنند، بر اساس آیات قرآن وارد حزب خداوند میشوند و غلبه نهایی نیز با همین حزب است.« فإنَّ حِزبَ الله هُمُ الغالبون»