کد خبر: ۴۹۰۵۶۳
زمان انتشار: ۱۳:۵۸     ۲۰ مرداد ۱۴۰۰
درحالی که ویروس منحوس همچنان در سراسر کشور یکه‌تازی می‌کند که کارشناسان براین باورند احتمال افزایش تعداد موارد فوتی در روزهای آینده وجود دارد و بی‌توجهی به پروتکل‌ها این احتمال را تقویت خواهد کرد.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از تسنیم، درحالی روند صعودی همه‌گیری کرونا در پیک پنجم همچنان ادامه دارد که کارشناسان براین باورند هنوز نشانه‌ای از بهبود شرایط نیست و احتمالاً تا چند هفته آینده همه‌گیری کرونا در پیک پنجم با ویروس جهش یافته دلتا بر همین مدار حرکت خواهد کرد.

برهمین اساس در مطلب حاضر علاوه بر بررسی اوضاع کلی از منظر کارشناسان و مسئولان بهداشت و درمان با ارایه آمارهای رسمی و نمودارهای تحلیلی در ادامه به آخرین اطلاعات و اخبار کرونایی تک تک استان‌های کشور پرداخته‌ایم.

کمبودها یک به یک خودنمایی می‌کند

انتشار گزارش‌های رسمی از شرایط همه‌گیری در پنجمین پیک کرونا نشان می‌دهد همچنان ویروس منحوس در سراسر کشور یکه‌تازی می‌کند و مشکلات عمده‌ای به نظام بهداشت و درمان کشورمان تحمیل کرده است.

روند افزایشی فعالیت ویروس دلتا به‌گونه‌ای سریع و قابل توجه بوده که تنها ۲ ماه بعد از اعلام رسمی ورودش به ایران یکباره سراسر کشور قرمز پوش  کرونایی شده و مشکلات زیرساختی نظام بهداشت و درمان ایران را بسیار واضح‌تر از گذشته نمایان کرد تاجایی که اکنون نه تنها کمبود دارو و تجهیزات بلکه کمبود پرستار برای ارایه خدمت به بیماران بستری در بیمارستان‌ها کاملاً خودنمایی کرده است.

به گفته محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری کشور: پیش از کرونا در کشور کمبود پرستار داشتیم و حالا در شرایط کرونایی کمبود پرستار شدیدتر شده است تاجایی که اکنون در پیک پنجم کرونا بیمارستان‌ها سه برابر میزان عادی بیمار بستری می‌کنند. آی سی یو ها در تمام بیمارستان‌ها پر است و گاهی هر پرستار باید از چهار بیمار کرونایی مراقبت کند.

شریفی مقدم در این زمینه افزود: سقف مورد قبول این است که به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱۰ پرستار وجود داشته باشد. وضعیتی که در کشورهای اروپایی شاهد آن هستیم. وضعیت متوسط شرایطی است که به ازای هر هزار نفر جمعیت ۶ پرستار وجود داشته باشد. مانند شرایط ارمنستان و آذربایجان.

دبیر کل خانه پرستاری کشور معتقد است حتی قبل از کرونا هم شاخص ایران از نظر تعداد پرستار زیر کف یعنی ۱.۵ پرستار به ازای هر هزار نفر جمعیت بوده است، بنابراین می‌توان گفت مردم ما نصف استاندارد خدمات پرستاری را هم دریافت نمی‌کردند چه برسد به اکنون که نیاز دریافت خدمات براساس شرایط بسیار بالاتر است و اکنون در شرایط کرونا، تعداد بیماران سه برابر ظرفیت بیمارستان‌هاست و وضعیت ما از عدد ۱.۵ هم بدتر شده است.

احتمال افزایش آمار موارد فوتی

در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره جهش قابل توجه موارد ابتلای روزانه معتقدند این روند نهایتاً در تمامی شاخص‌ها و آمارهااثرگذاری بالایی خواهد اشت و از آنجا که دوره قرنطینه بیماران مبتلا به ویروس دلتا نسبت به گذشته حداقل یک هفته افزایش داشته تغییرات معناداری در شاخص‌ها ایجاد و نهایتاً در روزهای آینده این تغییرات خودنمایی می‌کنند.

این گروه همچنین تاکید دارند میزان سرایت‌پذیری ویروس دلتا نسبت به سایر ویروس‌ها بسیار بالاتر است تاجایی که حتی در فضای باز اگر افراد بدون توجه به پروتکل‌های بهداشتی یعنی فاصله‌ حداقل یک و نیم متری و استفاده از ماست برای مدت کوتاهی با یکدیگر صحبت کنند احتمال انتقال بیماری بسیار بالاست به همین دلیل بادرنظر گرفتن روند کاهشی توجه به پروتکل‌های بهداشتی در تمامی بخش‌های کشور افزایش آمارها دور از انتظار نیست و احتمال افزایش موارد فوتی حتی بالاتر از روزانه ۸۰۰ نفر تقویت شده است.

به‌گفته کارشناسان شاهد مثال این روند را می‌تواند در افزایش قابل توجه نرخ فوتی‌های روزانه از ابتدای هفته دانست تاجایی که براساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده هر ۳ دقیقه یک فوتی ناشی از کرونا در سراسر کشور ثبت شده است و اگر پیش‌بینی‌های افزایشی تحقق داشته باشد احتمالاً اوایل هفته آینده باید منتظر هر دقیقه ثبت یک فوتی ناشی از کرونا باشیم.

پاشنه آشیل مدیریت شرایط جمعیت سیال است

از سوی دیگر کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان براین باورند که برای رسیدن به شرایط مناسب مدیریت پیک پنجم با فعالیت ویروس دلتا بهترین راهکار توجه به سه نکته اصلی یعنی گسترش سطح واکسیناسیون در کوتاه‌ترین زمان ممکن، رعایت کامل پروتکل‌ها و از همه مهمتر انجام غربالگری هدفمند و هوشمند در سراسر کشور است.

این گروه معتقدند درشرایطی قرار گرفته‌ایم که برخی افراد بدون هرگونه توجه به شرایط کاملا بی‌توجه به پروتکل‌ها روزگار سپری می‌کنند درست انگار که هیچ خبری از ویروس منحوس نیست و همه شرایط عادی است و همین اتفاق باعث کاهش اثرگذاری دستورالعمل‌ها و سیاست‌گذاری‌های مدیریت مسئولان مربوطه شده است به عنوان مثال آمارها نشان می‌دهد در کلانشهر تهران نه تنها مراسم و دورهمی‌ها برقرار است بلکه رستوران‌ها نیز مملو از مشتری بوده است.

در همین حال بررسی دقیق شرایط شهرستان‌های ییلاقی، سواحل خزر و مشهد مقدس نشان می‌دهد ظرفیت هتل‌ها، مراکز اقامتی و ویلاهای خصوصی تقریبا تکمیل است و حمل و نقل عمومی هم با سطح بالایی از اشغالی صندلی مسافران را از سراسر کشور به این نقال می‌رسانند که یعنی نقش بر آب شدن تمامی سیاست‌های اتخاذ شده برای مدیریت کم هزینه پیک و بحران کرونا در کشور یا همان افزایش نرخ فوتی.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در این زمینه اظهار داشت: متأسفانه یکی از عواملی که شدت ابتلا را تا حد زیادی افزایش داده است جمع‌های خودمانی، غیر رسمی، ویلاهای اجاره‌ای و حضور در رستوران‌ها است.

نادر توکلی همچنین تاکید کرد: متاسفانه در ۱۰ روز اخیر بیشترین میزان ابتلا در تهران به‌دنبال برگزاری مراسم عروسی و ترحیم بوده است و حتی قربانیان زیادی در کودکان داشتیم و البته برخی اخبار از استان‌های دیگر مبنی بر افزایش نرخ ابتلای مادران بادر بخصوص در خوزستان منتشر شده است.

توکلی معتقد است: ۳ نکته باید از اولویت‌های اصلی ما باشد. اول تسریع واکسیناسیون با کاهش بوروکراسی که در هر مکان بتوان واکسن تزریق کرد. نکته دوم فرهنگسازی در راستای کاهش ساده‌انگاری است و نکته سوم افزایش نظارت‌ها است تا ضمانت اجرایی برای تشدید پروتکل‌ها داشته باشیم و شاهد بهتر شدن شرایط باشیم.

 

استان آذربایجان غربی

جواد آقازاده، با تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۹ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در استان جان باختند و آمار کل فوتی‌ها پنج هزار و ۱۷ شد.

وی تصریح کرد: همچنین با ابتلای یک هزار و ۱۹۱ نفر دیگر تعداد کل مبتلایان به ۲۰۵ هزار و ۲۲۸ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی آمار بستری‌های سندروم حاد تنفسی را یک هزار و ۳۵۷ نفر عنوان کرد و گفت: همچنین تعداد بستری‌ها نیز به ۲۴۸ نفر رسیده است.

وی بیان کرد: از سوی دیگر تعداد بستری‌های مشکوک کرونایی نیز در سراسر استان آذربایجان‌غربی ۵۳۷ نفر شد.

آقازاده با اشاره به تعداد ۲۰ هزار و ۵۸۵ نفر دیگر در استان افزود: هم اکنون ۵۵۱ هزار و ۶۰۳ نفر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

استان ایلام

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۷ هزار و ۴۲۲ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۴۱۸ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۳۸۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۱۰ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۴۴ هزار و ۳۸۰ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان ایلام و دو مورد مربوط به شهرستان مهران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۵۶ نفر بوده است.

استان بوشهر

سعید کشمیری، موج پنجم کرونا در کشور را نگران کننده دانست و اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود مبتلایان و بستری‌های بخش کرونایی روز افزون است و بر این اساس آمار جان‌باختگان ناشی از کرونا افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه نوع جهش یافته ویروس کرونا سرعت سرایت‌پذیری بالایی دارد گفت: اکنون تخت‌های بستری بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر افزایش یافته و تمام تخت‌ها اشغال است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بستری حداقل روزانه ۱۵۰ نفر در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر را یادآور شد و افزود: اکنون ۸۳۷ بیمار در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته ۱۵۸ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند افزود: از این تعداد ۸۵ مورد به کرونا مثبت، قطعی است و ۵۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

کشمیری از ثبت فوت ۱۳ نفر دیگر در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: ۶ آقا و ۷ خانم بین سن ۴۰ تا ۸۶ سال به سبب ابتلا به کرونا روز گذشته جان‌باخته و تعداد فوتی‌های استان بوشهر تاکنون به یک‌هزار و ۵۵۰ نفر رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کمبود اکسیژن در بیمارستان بوشهر را شایعه دانست و خاطر نشان کرد: هیچ کمبود اکسیژن در بیمارستان‌های استان بوشهر وجود ندارد و اکنون هر بیمار بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، در هر دقیقه بیش از ۱۰ لیتر اکسیژن مصرف می‌کند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از تأمین شدن دارو و سرم در بیمارستان‌های استان خبر داد و تصریح کرد: اکنون کمبود "سرم" در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان وجود ندارد و داروهای مورد نیاز بیماران بر اساس نیاز در اختیار بیمارستان‌ها قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه درمانگاه‌های سرپایی برای پاسخگویی به بیماران کرونایی افزایش یافته است خاطر نشان کرد: برای راه‌اندازی درمانگاه شبانه‌روزی در بیمارستان‌های استان بوشهر اقدامات لازم انجام شده تا  نگرانی بیماران برطرف شود.

کشمیری از افزایش سهمیه دارویی ویژه بیماران کرونایی خبر داد و تأکید کرد: سهمیه داروهای ویژه بیماران کرونایی شامل «آکتمرا، رمدسیویر و فاوی‌پرامیر» در استان بوشهر افزایش یافته و این داروها بیشتر اختیار بیمارستان‌های درگیر با کرونا قرار دارد.

 

استان تهران

 پیک پنجم بیماری منحوس کرونا باعث شده تمامی ظرفیت درمانی شهرستان‌های استان تهران به کار گرفته شود و در بسیاری از موارد بیماران به دلیل نبود امکان بستری در منازل نگه‌داری می‌شوند.

مشروح اقدامات مقابله با این ویروس منحوس از زبان مسئولین شهرستانی تشریح می‌شود.

شهرستان ری

مهرداد سلامی، با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کرونا و خطرات ناشی از آن اظهار داشت: در مدت اخیر با توجه به پیک پنجم کرونا شرایط کرونایی در کشور وخیم شده و بیمارستان‌ها تخت خالی برای پذیرش بیمار ندارد و شرایط بحرانی بر کشور حاکم است.

وی افزود: درگیری بیماران کرونایی بیشتر خانوادگی است و سرایت قوی‌تر از سال گذشته است و فوتی‌ها به سن‌های کم‌تر از ۳۵ سال رسیده است.

مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت ری در ادامه گفت: در حال حاضر در شهرستان ری روزانه بیش از ۲۴ فوت ناشی از کرونا به ثبت می‌رسد که این آمار در سال گذشته ۵ فوتی بوده لذا رشد زیادی را در فوتی‌های ناشی از کرونا در شهرستان شاهد هستیم.

سلامی با اشاره به اقدامات مقابله با کرونا در سطح شهرستان تأکید کرد: ۲۱ هزار بازدید از صنوف و واحدهای خدماتی ری توسط بازرسان اداره بهداشت ری انجام شده و ۴۵۸ اخطاریه صادر شد که از این میان ۴۳ واحد صنفی به دلیل تکرار تخلف منجر به پلمب شدند.

وی افزود: برخی از اماکنی که در رعایت پروتکل‌های بهداشتی غفلت بیشتری دارند شامل آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی، نانوایی‌ها و تالارهای پذیرایی هستند.

مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت ری در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون واحدهای صنفی متخلف به مدت ۱ هفته پلمب می‌شوند اما در صورت تکرار تخلف و ارجاع به مراجع قضایی زمان تعطیلی واحد بیشتر خواهد شد.

شهرستان شهریار

نورالله طاهری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ظرفیت ۲۲۲ تخت بیمارستانی شهریار تکمیل شده است و هیچ تخت خالی برای بیماران کرونا وجود ندارد.

وی با بیان اینکه حدود ۴۵ بیمار کرونایی به صورت سرپایی دارو درمانی در مراکز درمانی می‌شوند افزود: میزان مرگ‌ومیر کرونا در شهرستان شهریار حدود ۱۰ تا ۱۳ نفر در روز است.

فرماندار شهرستان شهریار تأکید کرد: رعایت شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مقابله با کرونا در ایام محرم در شهرهای شهرستان شهریار بسیار واجب است و همه و هیئت‌های مذهبی باید مطیع قانون و موارد بهداشتی را رعایت کنند.

طاهری تصریح کرد: هیئت‌های مذهبی و دسته‌های عزاداری از تجمعات به دلیل وضعیت قرمز شهرستان شهریار پرهیز کنند و در بحث نذورات باید مسائل بهداشتی به خوبی انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه با متخلفین و قانون شکنان که بخواهند موجب آسیب در بحث کرونا شوند برخورد خواهد شد گفت: شهرستان شهریار در حال حاضر در شرایط قرمز قرار دارد و اگر در دهه اول محرم این شرایط ادامه یابد به وضعیت بحرانی تبدیل خواهیم شد.

شهرستان قرچک

 بهمن خطیبی از روند افزایشی آمار ابتلا و فوت ناشی از نوع دلتای ویروس کرونا در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: متأسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی شهروندان و صنوف کاهش یافته است.

وی افزود: تنها راه کاهش شیوع ویروس کرونا رعایت نکات بهداشتی است اما دیده می‌شود برخی شهروندان حتی حاضر نیستند کوچکترین مورد یعنی استفاده از ماسک را رعایت کنند و این موجب شده نه تنها خود در امان نباشند، بلکه افراد مسن خانواده را نیز به کام مرگ بکشانند.

فرماندار قرچک گفت: در برخی واحدهای صنفی نیز عدم رعایت پروتکل‌ها به وضوح دیده می‌شود و این باعث شده تعدادی از این واحدها اخطار لازم را دریافت کنند و در جریان نظارت‌های صورت گرفته یک رستوران و یک نانوایی متخلف نیز پلمب شدند.

خطیبی بیان داشت: باید در شهرستان گشت‌های نظارت بر اصناف و همچنین محدود شدن فعالیت روز بازارها با جدیت تداوم داشته باشد.

وی تصریح کرد: ظرفیت تخت‌های بیمارستان شهید ستاری نیز تکمیل شده و در حال حاضر از فضاهای دیگر برای بستری بیماران استفاده می‌شود که شرایط تلخی را رقم زده است.

فرماندار قرچک تشریح کرد: ۲۸ هزار نفر از جمعیت هدف این شهرستان واکسینه شدند و با تعامل موجود بین شبکه بهداشت و درمان و سایر ادارات روند انجام واکسیناسیون مطلوب است.

شهرستان بهارستان

هادی تمهیدی، با بیان اینکه وضعیت ابتلا به بیماری کرونا در بهارستان رو به افزایش است اظهار داشت: آمار ابتلا و بستری و فوتی‌های کرونا در بهارستان افزایش چشمگیر داشته است.

وی افزود: در شهرستان بهارستان تنها یک بیمارستان در حال خدمت‌رسانی است که تمام تخت‌ها به بیماران کرونایی اختصاص یافته و ظرفیت بیمارستان تکمیل شده است.

فرماندار بهارستان با اشاره به عادی انگاری کرونا توسط مردم در بهارستان گفت: به‌منظور تکمیل اقدامات درمانی برای بیماران مبتلا به کرونا درمانگاه صحرایی با ظرفیت ۲۰ تخت در محوطه بیمارستان امام حسین (ع) مستقر شده است.

استان خراسان جنوبی

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت:روز گذشته ۴۵۰ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع ۲۳۶ بیمار جدید شامل ۷۰ بستری و ۱۶۶ مورد سرپایی شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۷۱ مورد از بیرجند ، ۵۱ مورد از قاینات، ۴۶ مورد از زیرکوه، ۲۳ مورد از نهبندان، ۱۶ مورد از طبس، ۱۴ مورد از فردوس، ۲ مورد از سرایان و از شهرستان‌های درمیان و سربیشه هرکدام ۵ مورد جدید شناسایی شد.

وی افزود: در این مدت همچنین هزار و ۱۲۵ تست سریع در استان انجام شد که منجر به شناسایی ۲۶۱ بیمار کرونایی شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با یان اینکه در حال حاضر ۴۵۵ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند، گفت: از این تعداد ۲۸۰ نفر دارای تست کرونای مثبت هستند و ۲۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۳ نفر وخیم است.

مهدی زاده افزود: در شبانه روز گذشته با ثبت دو مورد فوت جدید مجموع فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا در استان به ۹۹۱ نفر افزایش یافت.

وی افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به ۱۵۱ هزار و ۶۴۸ نفر رسید و تا کنون ۳۴ هزار و ۶۵۳ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان زنجان

پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان اظهار داشت: برای عزاداری ایام محرم پروتکل‌هایی نوشته شده که نسبت به پروتکل‌های سال گذشته متفاوت‌تر است. ضوابطی ارائه شده تا با بکارگیری آن‌ها و حضور در مراسمات مذهبی میزان شیوع بیماری به حداقل برسد.

وی افزود: بر اساس این ضوابط باید تعداد جمعیت در فضای باز یک سوم ظرفیت و در فضای بسته با ارتفاع شش متر یک چهارم ظرفیت باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه خوشبختانه واکسن با سرعت قابل قبولی وارد کشور شده و در این بین استان زنجان نیز روند قابل قبولی در واکسیناسیون به دلیل فراهم بودن زیرساخت‌ها داشته است، گفت: به دلیل وجود نیروی کارآمد روزانه  ۷ هزار نفر در استان واکسینه می‌شوند و امکان افزایش واکسیناسیون افراد حتی به ۲۰ هزار نفر نیز وجود دارد.

وی عنوان کرد: مشکل عمده‌ای که در روند واکسیناسیون وجود دارد این است که در اکثر رده‌های سنی قریب به ۱۵ درصد افراد از مراجعه برای واکسیناسیون در زمان‌بندی مقرر باز می‌مانند و این امر به خاطر دلایلی همچون عدم اعتقاد به واکسن، نبود اطلاعات کافی در مورد واکسن، سختی حضور برای واکسیناسیون، ابتلا به کرونا در موعد واکسیناسیون و بسیاری از موارد دیگر رخ می‌دهد.

قزلباش با بیان اینکه بر اساس یافته‌ها و پژوهش‌های علمی موجود افرادی که حتی دوز اول واکسن را دریافت می‌کنند مقاومت بیشتری در مقابله به ویروس کرونا دارند، اذعان کرد: بر اساس تحقیقات جدید افرادی که دچار کرونا ویروس هستند چهار هفته پس از بهبودی می‌توانند به تزریق واکسن اقدام نمایند.

وی با تاکید بر اینکه افراد هر نوع واکسینی که در دسترس دارند را باید تزریق کنند گفت: تمام واکسن‌های کرونا تایید شده وزارت بهداشت است که مسئولیت سلامت مردم را بر عهده دارد و تایید کننده این است که این واکسن‌ها تحریک‌کننده سیستم دفاعی بدن هستند.

همین‌طور علیرضا آرمانی‌کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه میزان مرگ‌ومیر بیماران کرونایی در استان به نسبت کشوری پایین‌تر است، اظهار داشت: در سطح استان مراکز ۱۶ ساعته فعال هستند و هر گونه راهنمایی لازم را انجام می‌دهند با این وجود الزام بیماران برای مراجعه به بیمارستان‌ها از طریق سامانه‌ انجام می‌شود و اگر مراجعه مستقیم به بیمارستان‌ها انجام شود سردرگمی بیماران را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۵۳ درصد از تخت‌های بیمارستانی استان در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد، گفت: با شروع پیک پنجم کرونا شرایط رو به وخامت رفته و تعداد بیماران کرونایی با شیب ملایم در استان رو به افزایش است.

استان فارس

حدود یک‌سال و نیم از شیوع بیماری کرونا در ایران و به‌تبع آن استان فارس می‌گذرد، روزهای زیادی گذشته، سختی‌های زیادی پشت سر گذاشته شده، خانواده‌های بسیاری داغدار شدند، بسیاری از کادر درمان در راه شهید شدند اما هنوز کرونا ادامه دارد و عده‌ای که هر شرایطی را ساده می‌انگارند و بیخیال کرونا، دورهمی و مهمانی‌های خانوادگی دارند، یا به سفر می‌روند. 

همین دست رفتارها در کنار برخی بی‌تدبیری‌های دولت و روند ناقص و کند واکسیناسیون سبب شده تا امروز کرونا ادامه پیدا کرده و این روزها که اوج موج پنجم را می‌گذراند، سهمگین‌تر از همیشه باشد. 

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۱۲۶ هزار و ۱۹۰ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۳۳۷ هزار و ۲۹۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۱۳۳ هزار و ۲۴۵ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۵ هزار و ۱۷۵ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۶۲ هزار و ۴۶۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

چهار هزار و ۵۳۳ نفر هم اکنون در بیمارستان‌های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۳۸۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن ۳۴ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری به پنج هزار و ۴۵۸ نفر رسیده است. 

استان قزوین

در شبانه‌روز اخیر آمار کل بستری‌های کرونایی استان قزوین به ۸۳ هزار و ۳۶۴ نفر رسید که ۳۰ هزار و ۹۹۸ نفر بستری و ۱۹۴۵ نفر فوت کرده‌اند. همچنین آمار موارد محتمل و مشکوک ابتلای کرونایی هم در یک افزایش بی‌سابقه ۱۰۶ نفر بیشتر شده و موجب شد که آمار بستری موقت هم ۶۲ نفر از روز قبل بیشتر شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش آمار ابتلا و بستری‌های کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۸۱۳ مبتلای کرونایی جدید در استان قزوین شناسایی شد که این آمار ۲۰ درصد بیشتر از روز گذشته بود. 

پیمان نامدار از کاهش ۹ درصدی آمار بستری‌های کرونایی روزانه خبر داد و گفت: در شبانه‌روز اخیر ۲۳۶ بستری کرونایی جدید در بیمارستان‌های استان قزوین داشتیم که این آمار در قیاس با روز قبل ۲۴ نفر کمتر شده است. ضمن اینکه آمار بیماران بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور هم ۲ نفر کمتر شده و در حال حاضر ۳۴ بیمار با حال وخیم در بخش مراقبت ویژه بستری شدند.

دبیر ستاد مقابله با ویروس کرونای استان در ادامه به تثبیت میزان مرگ‌ومیر کرونایی در طول شبانه‌روز گذشته اشاره کرد و افزود: در این مدت ۶ بیمار کرونایی مبتلا به کرونای دلتا را به خاطر شدت علائم از دست دادیم که درست به اندازه روز قبل بود. ضمن اینکه آمار ترخیص از بیمارستان ما هم ۲۶ نفر نسبت به روز پیش بیشتر شد و به ۱۲۵ نفر رسید. 

نامدار ادامه داد: در حال حاضر مجموع آمار بستری‌های کرونایی ما در مقایسه با روز قبل ۴۰ نفر بیشتر شده و به ۷۸۷ نفر رسیده و در حال حاضر کلیه تخت‌های پلن نهایی بیماران کرونای ما هم پر شده و مابقی بیماران در ۲۰ تخت سرپایی درمانگاه سپاه یا ۳۰ تخت بیمارستان سرپایی بستری خواهند شد. 

استان کردستان

آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی ۲۶۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ یک بیمار در ۲۴ ساعت گذشته تا کنون در استان دارد.

در حال حاضر ۵۶۹ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری هستند که این آمار همچنان نسبت به روزهای گذشته روند افزایشی بوده است.

آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان شامل سنندج: ۳۵۰ نفر، سقز: ۳۶ نفر، مریوان: ۵۷ نفر، قروه: ۳۴ نفر، بیجار: ۳۵ نفر، کامیاران: ۲۴ نفر، دیواندره: ۱۰ نفر، بانه: ۱۲ نفر، دهگلان: ۸ نفر و سروآباد: ۳ نفر است.

هم‌اکنون ۵۵ بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) بیمارستان‌های استان کردستان بستری و حالشان وخیم گزارش شده است.

براساس این گزارش؛ آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به ۱۴۲۰ نفر رسیده که از این تعداد ۵۸۱ نفر در سنندج، ۲۵۴ نفر در سقز، ۱۱۴ نفر در قروه، ۸۱ نفر در کامیاران، ۱۰۹ نفر در بانه، ۷۹ نفر در دیواندره، ۶۳ نفر در بیجار، ۱۱۶ نفر در مریوان، ۲۰ نفر در دهگلان و ۳ نفر در سروآباد بوده است.

 

استان کرمان

 مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و ۱۱۲ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۳۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۶۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۰۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۷۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۶۷ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۱ هزار ۱۳۲ مورد رسیده است.

وی به فوت ۲۷ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۷۹۰ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۵۳۱ هزار و ۷۸۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۰۴ هزار و ۴۸ مورد است.

اصغر مکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز با اشاره به تحویل ۹ هزار دز واکسن کرونا به این دانشگاه اظهار داشت: طی روزهای آینده مشکلی در تزریق واکسن در جنوب استان کرمان نخواهیم داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در جنوب استان کرمان بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر شاهد کاهش میانگین سن فوتی‌های کرونا به میان‌سالی و درگیری اطفال و شیوع بیماری در سنین زیر ۱۸ سال در جنوب استان هستیم.

حسین صافی‌زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در موج‌های قبل میانگین سن ابتلای بیماران بیش از ۶۰ سال بود که در موج جدید به بیش از چهل سال رسیده است  اظهار داشت: عملاً تعداد جوانان مبتلا به کرونا در استان افزایش داشته و کاهش میانگین سن ابتلا را داشتیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره کاهش سن واکسیناسیون کرونا بیان کرد:  واکسیناسیون در هیچ استانی به دهه ۶۰ نرسیده و کرمان جزو استان‌هایی است که سنین ۴۳ سال به بالا واکسن دریافت می‌کنند و با تغییر عدد سن واجدین شرایط، حتما اطلاع رسانی می‌کنیم.

استان گلستان

 شیوع کرونا در گلستان به قدری بحرانی شده که دیگر نه بیمارستان‌ها فضای کافی برای بستری بیماران جدید دارند و نه نیروی درمانی پاسخگوی مراجعات مردمی است.

برای همین با درخواست دانشگاه علوم پزشکی گلستان بیمارستان صحرایی نیروی زمینی سپاه در گنبدکاووس برای خدمات رسانی به بیماران شرق استان دایر شد. ضمن اینکه در مرحله اول ۵۰ نفر از اعضای کادردرمانی سپاه نیز به این شهرستان آمدند تا کمک حالِ کادردرمان خسته این منطقه باشند.

دیگر تخت‌های خالی به ندرت در بیمارستان‌های استان پیدا می‌شود، در برخی بیمارستان‌ها مانند بیمارستان پیامبر اعظم (ص) گنبدکاووس، مردم در کف بیمارستان، بستری شده‌اند. تجهیزات به هیچ وجه پاسخگوی نیاز بیماران کرونایی نیست و مرگ و میرهای ناشی از کرونا نیز در استان روبه افزایش است.

براساس آخرین آمارهای دانشگاه علوم پزشکی گلستان یکهزار و ۹۲۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۲۱۹ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) تحت درمان قرار دارند و ۹۲ بیمار نیز به علت وخامت حالشان به دستگاه تنفسی ونتیلاتور وصل هستند.

عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه ظرفیت بیمارستان‌های استان تکمیل شده است، گفت: اگر همین روند تا چند روز دیگر ادامه داشته باشد با در تأمین داروها، تخت خالی، تجهیزات، سرم و غیره با بحران جدی مواجه خواهیم شد.

واکسیناسیون کرونا هم در استان هرچند به کندی و با مشکلات زیاد در حال انجام است، صف‌های طولانی در مراکز واکسیناسیون و مدت زمان محدود برای تزریق واکسن، محدود بودن تعداد واکسیناتورها و غیره از مشکلات جدی در استان است.

با این حال تا کنون ۳۰۵ هزار و ۲۶۹ دز واکسن کرونا در استان تزریق شده تا کنون ۲۵۸ هزار و ۵۶۰ نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و نوبت دوم واکسن هم به ۴۶ هزار و ۷۰۹ گلستانی تزریق شده است. ضمن اینکه ۲۸ هزار و ۳۴۸ دز از واکسن‌های تزریق شده در استان، از نوع واکسن ایرانی برکت بوده است.

استان مرکزی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اشاره به آخرین آمار مبتلایان کرونایی اظهار داشت: ۵۸۸ بیمار جدید کرونایی، بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی شناسایی شدند که یکصد و یازده نفر آنان بستری شدند.

سیدمحمد جمالیان افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده ۴۷۷ نفر به صورت سرپایی بوده‌اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده‌اند.

وی عنوان کرد: با احتساب ۵۸۸ مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۷۱ هزار و ۶۴۰ نفر رسیده که دو مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتی‌ها به دو هزار و ۳۰۳ نفر رسید.

رئیس علوم پزشکی اراک ادامه داد: در واکسیناسیون عمومی متولدین سال ۱۳۴۹ و قبل از آن و در واکسیناسیون مشاغل اساس گروه های فرهنگیان، خبرنگاران، استادان حوزه دانشگاه و رانندگان وسایل نقلیه عمومی در حال دریافت واکسن خود هستند.

وی افزود: تاکنون ۳۴۰ هزار دُز واکسن نوبت اول و دوم تزریق شده است و ۸۰ درصد گروه های سنی بالای ۶۰ سال واکسینه شده اند و مرگ و میر افراد واکسینه شده در این گروه سنی در استان کاهش یافته است.

استان هرمزگان

 دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: د.ر حال حاضر با اوج پیک کرونایی مواجهیم و شرایط بیمارستان‌ها مساعد نیست. 

وی افزود: یکی از نکاتی که مد نظر داریم بیماریابی حداکثری است، در این استراتژی با افزایش است گیری شناسایی بیماران را انجام می‌دهیم به طوری که تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۴۳۶۹۲۱بوده است. 

نوروزیان گفت: متاسفانه روند مراجعه بیماران به بیمارستان‌ها که نشان دهنده اوج گیری کروناست افزایش زیادی دارد، این در حالی است که با کمبود تخت مواجهیم، در حال حاضر ۱۲۷۰ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند. 

وی تصریح کرد: از این تعداد ۱۳۴ بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۳۰ بیمار نیز به شدت وخیم است. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه میزان بیماران قرنطینه خانگی از مرز ۲۰ هزار نفر که رقم بسیار بی سابقه‌ای است عبور کرده و به رقم ۲۰۳۵۰ رسیده که موجب افزایش نگرانی‌های کرونایی شده است. 

وی تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۹ بیمار دیگر شامل ۱۲ آقا و ۷ خانم در محدوده سنی ۳۹ الی ۸۹ سال از شهرستانهای بندرعباس (۸ نفر)، کیش (۲ نفر)، میناب (۲ نفر)، قشم (۲ نفر)، حاجی‌آباد (۲نفر) و رودان، بندرلنگه، سیریک هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۱۸۶۲ نفر رسید. 

استان همدان

دکتر محمد طاهری، اظهار داشت: همچنین با شناسایی ۶۸۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در  استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۱ هزار و ۲۱۶ و بیماران سرپایی مثبت به ۵۵ هزار و ۹۷۳ نفر رسید.

وی با بیان اینکه در روز گذشته یک‌ هزار و ۹۳ بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان مراجعه کردند تصریح کرد: ۲۵۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: ۱۷ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۴۲ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و هشت، بهار یک هزار و ۱۰۴ ، تویسرکان یک هزار و ۱۴۶، رزن ۸۸۳، درگزین ۳۰۵، فامنین ۳۴۲ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۳۹ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۲۹ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۵۸۵ نفر در نهاوند و هشت هزار و ۱۸۵ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

جدیدترین اخبار کرونا در ایران امروز 20 مرداد 1400

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها