به گزارش پایگاه 598، حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی از عصر پنجشنبه ۱۴ مرداد و بعد از ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی، هشتمین رییس جمهوری خواهد بود که وارد پاستور می شود تا سکان اداره کشور را در دست گیرد.
برگزاری مراسم تحلیف رییس جمهوری ایران پس از مراسم تنفیذ حکم ابراهیم رییسی توسط مقام معظم رهبری خواهد بود. این مراسم در مجلس شورای اسلامی و با حضور رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان تشکیل شده و رییس جمهور منتخب بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد کرده و سوگندنامه را امضا می کند.تاکنون ١٢ دوره مراسم تحلیف روسای جمهور منتخب برگزار شده است.
رییس جمهوری سوگند یاد می کند که «پاسدار مذهب رسمي و نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي كشور باشد و همه استعداد و صلاحيت خويش را در راه ايفاي مسئوليت هايي كه برعهده گرفته و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلاي كشور، ترويج دين و اخلاق ، پشتيباني از حق و گسترش عدالت سازد. همچنین از هرگونه خودكامگي بپرهيزد و از آزادي و حرمت اشخاص و حقوقي كه قانون اساسي براي ملت شناخته است حمايت كند . در حراست از مرزها و استقلال سياسي و اقتصادي و فرهنگي كشور از هيچ اقدامي دريغ نکرده و با استعانت از خداوند و پيروي از پيامبر اسلام و ائمه اطهار عليهم السلام قدرتي را كه ملت به عنوان امانتي مقدس به من سپرده است همچون اميني پارسا و فداكار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارد.»
با توجه به اینکه میزبان مراسم تحلیف مجلس شورای اسلامی است، هیات رییسه پارلمان تمهیدات ویژه ای جهت برگزاری هر چه بهتر آن اندیشیده است که در توضیح جزییات آن سید نظام موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت: « مراسم تحلیف ساعت ۱۷ پنج شنبه ۱۴ مرداد و همزمان با سالگرد صدور فرمان مشروطیت برگزار می شود که از مدت ها قبل برای برگزاری باشکوه این مراسم است ستادی توسط آقای قالیباف تشکیل شد.»
او به همکاری دستگاه های مختلف با ستاد برگزاری مراسم تحلیف اشاره کرد و یادآور شد: دو سیاست در این ستاد حاکم بود یکی برگزاری با شکوه و آبرومند این مراسم و دیگری رعایت پروتکل های بهداشتی و شرایط ویژه کرونا. ما به رغم شرایط کرونایی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل ها از کشورهای مختلف برای حضور در این مراسم دعوت کردیم و علی رغم اینکه تردد بین کشورها از نظر ترددهای سیاسی در سطح پایینی است تعداد زیادی از مقامات و شخصیت های سیاسی خارجی از حضور در این مراسم استقبال کردند.»
بنا بر گفته موسوی، « ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور جهان یعنی ۱۰ نفر از سران کشورها، ۲۰ رئیس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ وزیر دیگر، فرستادگان روسای دولتها، نواب رئیس مجالس، هیاتهای پارلمانی، روسا، مقامات و نمایندگان ۱۱ سازمان بینالمللی و منطقهای برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کردهاند.در این مراسم نمایندگان دبیرکل سازمان ملل، رئیس اوپک، IPU و اتحادیه اروپا، اتحادیه اوراسیا، اتحادیه بین المجالس، اتحادیه بین المجالس اسلامی، بین المجالس آسیایی، اکو و نمایندگان شخصیت های برجسته ادیان و مذاهب و همچنین شخصیت های موثر فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام حضور خواهند یافت. »
موسوی این را هم اضافه کرد که مراسم تحلیف در نشست علنی برگزار شده و طبق ادوار گذشته بعد از خیر مقدم و خوش آمد گویی رئیس مجلس، مراسم تحلیف طبق قانون اساسی اجرا می شود و رئیس جمهور پس از ادای سوگند به صورت رسمی سکان اداره قوه مجریه را به عهده می گیرد.
جزییات برگزاری مراسم تحلیف طبق ادوار گذشته بدین شکل است که بعد از نواختن زنگ آغازین ، بعد از خیرمقدم و صحبت های رئیس قوهقضائیه، مراسم تحلیف رئیسجمهور و ادای سوگند انجام می شود. سپس حجت الاسلام والمسلمین رییسی نیز به ایراد سخن می پردازد.
یکی دیگر از موارد حائز اهمیت بعد از مراسم تحلیف معرفی لیست وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم به مجلس است که ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی پارلمان فرصت دو هفته ای را برای رییس جمهور در نظر گرفته است. البته رئیس جمهور میتواند از این فرصت دو هفتهای استفاده کند یا اینکه در همان روز تحلیف اسامی را ارائه دهد؛ گمانه زنی های حکایت از آن دارد که ابراهیم رییسی در روز پنج شنبه هفته جاری وزرای دولت را معرفی می کند.
همواره در مراسم تحلیف محدودیت های ترافیکی نیز اعمال می شود که در تشریح آن سردار حسین رحیمی رییس پلیس تهران بزرگ گفت: برای روز چهاردهم مرداد و مراسم تحلیف برنامه ویژهای در نظر داریم ؛ در محدوده اطراف مجلس و خیابانهای منتهی به میدان بهارستان، از ساعت ۱۳ طرحهای ویژه ترافیکی و انتظامی اجرا میشود و تردد از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در محدودههای مدنظر ممنوع خواهد بود.