کد خبر: ۴۸۸۴۴۰
زمان انتشار: ۱۵:۲۴     ۰۷ تير ۱۴۰۰
صدای ایران گزارش می دهد؛
یکی از جدی ترین مطالبات مردم مناطق مرزی و کُردنشین از دولت جدید آن است که توسعه بارزاچه های مرزی و جذب سرمایه گذاری را در آن مناطق در دستور کار قراردهد.
به گزارش پایگاه 598، به نقل از صدای ایران؛ نارسایی‌هایی معیشتی و مشکلات عدیده اقتصادی که در کشور و به خصوص در مناطق کمتر توسعه یافته شاهد هستیم؛ ناشی از بی‌کفایتی و بی تدبیری داخلی، فشارها و تحریم های خارجی و شیوع گسترده کرونا است.

از آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران بر اساس آنچه که وی در مناظرات بیان کرد مبنی بر تلاش گسترده ای که در «مبارزه با فساد» داشتند این انتظار می رود که به فریاد مردم در اقصی نقاط کشور و به خصوص مناطق کمتر توسعه یافته مرز و شهرهای کُردنشین برسد.

سهم عمده مطالبات مردم مناطق کمتر توسعه یافته مرزی و شهرهای کُردنشین موضوعات اقتصادی است که در این گزارش تلاش میکنیم به صورتی موجز محورهای آن مطالبات را بیان کنیم:
 
- وضعیت بیکاری در استان کردستان و مناطق مرزی غرب و شمال غرب کشور بسیار نامطلوب است.

این موضوع باید با فوریت در دستور کار دولت جدید قرار بگیرد تا با «جذب سرمایه‌گذاری» بخش دولتی و خصوصی در این مناطق برای ایجاد اشتغال گسترده فعال شود.

اگر سرمایه گذاری برای مناطق مرزی و کُردنشین انجام شود، منجر به کاهش کولبری و نابودی این پدیده نامبارک خواهد شد.

- «بازارچه‌های مرزی»، زیرساخت ارتباطی و جاده‌ای، راه‌آهن، فرودگاه و توسعه همه‌جانبه، برای مناطق کردستان ایران نیز از فوریت بالایی برخوردار است.

- تدوین و اجرایی کردن ده‌ها پروژه نیمه‌تمام در این مناطق یکی دیگر از مطالبات جدی مردم این مناطق است.

- «واحدهای تولیدی» در مناطق کردنشین، وضع مناسبی ندارند، کمبود نقدینگی، فشارهای سیستم بانکی، عدم فروش تولیدات به دلیل واردات و کاهش صادرات و در نهایت اخاذی توسط گروه‌های مسلح در مناطق مرزی، آنها را آزار می‌دهد.

اگر واحدهای تولیدی در این مناطق مجدد فعال شوند منجر به افزایش صادرات می شوند؛ از بیکاری و افزایش کولبری جلوگیری می‌کنند و مانع مهاجرت به حاشیه شهرها می‌شوند.

- «توسعه امنیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری» نیازمند اجماع داخلی و تنش‌زدایی خارجی است. در داخل، لزوم توجه به مناطق مرزی باید در دستورکار دولت جدید و نهادهای حاکمیتی بدل شود.

بسیاری از ظرفیت‌های توسعه‌محور نظیر بنگاه‌های کوچک و زودبازده، گردشگری، تجارت مرزی، حمایت از توسعه صنعتی و پایدار، کمک به تقویت راه‌های مواصلاتی و استفاده از ظرفیت جوانان کارآمد و متخصص می‌تواند گشایش بزرگی در وضع معیشت مردم این مناطق به‌وجود آورد.

به صورت خلاصه آنکه در حوزه داخلی «امنیت، رفاه و توسعه پایدار» شهروندان کُرد به‌صورت جدی و همانند مرکز ایران مورد توجه قرار گیرد.

- در حوزه خارج از ایران، دولت جدید باید به طور جدی به دیپلماسی منطقه‌ای و تنش‌زدایی بین‌المللی توجه و از ظرفیت کشورهای همسایه برای توسعه مناطق مرزی استفاده کند که این امر می تواند منجر به از بین رفتن کانون‌های تنش علیه مناطق مرزی شود.

- متاسفانه سال ها هست که عده‌ای ناآگاه داخلی تلاش می‌کنند فضای مناطق کردنشین را امنیتی کنند که دولت جدید میتواند نقش مهمی در جلوگیری از تداوم این روند داشته باشد.

 مسائل موجود در مناطق کُردی، امنیتی نیست؛ از جنس توسعه، ثبات و رفاه است.

- وضعیت محیط زیست مناطق کردنشین ایران فاجعه است، آتش‌سوزی‌های گسترده و نبود امکانات اطفای حریق، آلوده شدن آبها و تهدید مهم علیه این مناطق و حیات انسانی در آنها است.

- یکی دیگر از مطالبات جدی مناطق مرزی و کُردنشین توجه به موضوع زنان، اصلاح رویکردهای غلط به زنان، اشتغال و تحصیل آنها در برخی مناطق کردنشین است.

در پایان این گزارش، امیدواریم بر اساس آنچه که در برنامه های ارائه شده توسط آیت الله رئیسی در دوران تبلیغات انتخابات مطرح شده بود، دولت جدید توجه ویژه ای به ایجاد ثبات، امنیت و رفاه مناطق کمترتوسعه یافته مرزی و کُردنشین داشته باشد و پُر واضح است که این گام می تواند یکی از اقدامات مهم و تاثیرگذار در راستای ایجاد ایرانی قوی به عنوان یکی از اهداف و اولویت های دولت جدید به حساب آید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها