کد خبر: ۴۸۷۳۱۸
زمان انتشار: ۱۴:۰۷     ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ضمن تشریح برنامه‌های اقتصادی خود گفت: ما در نظر داریم که یک بانک مولد و خاصه برای حمایت از تولید در سطح ملی ایجاد کنیم تا تولیدگر بداند که دیگر دستخوش رانت قرار نخواهد گرفت.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با حضور در برنامه رادیو اقتصاد ضمن بیان مهمترین رویکردها و برنامه‌های اقتصادی خود گفت:‌ اصل تورم ریشه‌اش در کوتاه مدت افزایش نرخ ارز است که منجر به هجوم برای خرید دارایی‌ها می‌شود. همچنین کسری بودجه دولت و خلق پولی که از سوی بانکها صورت می‌گرد  است موجب  نقدینگی افسارگسیخته و ناترازی بانکها و در نتیجه بروز تورم‌های بالا در کشور شده است.

زاکانی: با سرکوب قیمت‌ها تورم کنترل نمی‌شود

وی با بیان اینکه نقدینگی بیش از 3 هزار هزار میلیارد تومان اقتصاد کشور را دچار تلاطم‌های جدی کرده است، خاطرنشان کرد: در میان مدت نیازمند اصلاح ساختار بودجه هستیم که مبنای آن بر پای تولید و مالیات است. 

زاکانی گفت:‌ بانک مرکزی نباید اجیر دولت باشد و دست دولت همواره در جیب بانک مرکزی باشد. مسئله‌ای که باید از سوی کاندیداهای محترم مورد نظر قرار گیرد این است که نباید شعارهایی از این دست داد که به طول مثال می‌‌توان در کوتاه مدت تورم را تک رقمی کرد چراکه کنترل نرخ تورم و تک رقمی کردن آن در کوتاه مدت موجب رکود می‌شود و اقدام درستی نیست که نرخ تورم را سرکوب کنیم چون با این رویکرد به تولید کشور به شکل جدی ضربه وارد می‌شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به  نقش شرکت های دولتی در تورم و کسر بودجه دولت گفت: در اینکه صرفه جویی در هزینه  یک مقصود جدی است و عدد بودجه شرکت‌ها سه برابر بودجه عمومی است و باید به این حوزه ورود کرد تا اصلاحی در حوزه تورم و نقدینگی صورت گیرد شکی نیست اما باید به این نکته نیز توجه داشت که جنس بودجه عمرانی و جاری کشور با بودجه شرکت‌های دولتی تفاوت جوهری دارد علاوه بر این بودجه عمومی آنچه که در لایحه دولت ذکر شده نیست. 

وی افزود: تورم را حتما باید مهار کرد اما راه کنترل تورم  سرکوب قیمت‌ها به شکل دفعتی نیست ما باید زنجیره پیشران‌ها را بشناسیم و بنگاه‌های خرد و متوسط را تقویت کنیم و نقدینگی افسارگسیخته را به سمت بنگاه‌های تولیدی به ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط سوق دهیم هر خانه می‌تواند یک  بنگاه کوچک تولیدی برای کمک به اقتصاد کشور باشد. 

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: دو نوع نگاه برای مدیریت اقتصادی کشور وجود دارد یک نوع نگاه این است که ما مشکلات داخل کشور را از خارج کشور حل کنیم و نگاه دیگر این است که به توانمندی‌های داخلی تکیه کنیم که دولت فعلی راه اول را انتخاب کرده است در حالی که تحریم ابزار موثر آمریکا است و او از این ابزار دست بر نمی‌دارد. بنابراین ما باید در قالب راهکار دوم و بهره‌مندی از ظرفیت‌های داخل بتوانیم به بهترین نحو جنگ اقتصادی را ببریم و تحریم را شکست دهیم. ما می‌توانیم از ظرفیت همسایگانمان برای صادرات تولیدات داخلی استفاده کنیم. 

زاکانی افزود: در حوزه پتروشیمی پولیمری 12 میلیون تن امکان تولید داریم در حالی که هم‌اکنون 3.9 میلیون تن ظرفیت فعال وجود دارد. این در حالی است که  ظرفیت 42 درصدی از اشتغال کشور  را پتروشیمی به خود اختصاص داده و این مسئله بیانگر این است که فعال کردن صددرصدی بخش پتروشیمی کشور می‌تواند نقش قابل توجهی در ایجاد اشتغال داشته باشد برآوردها نشان می‌دهد که می‌توان 2 میلیون و 700 هزار شغل در حوزه پتروشیمی ایجاد کرد ولی مفسده‌ها و رانت‌ها حکم کرده است که مردم از این صنعت غنی منتفع نشوند.

وی تصریح کرد: دولت بدون داشتن یک استراتژی صنعتی عملا هیچ حمایت ویژه ای را از اقتصاد کشور انجام نمی‌دهد و در یک سردرگمی بی‌نظیر به سر می برد نکته دیگر این است که بانک ها به جای تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید به فعالیت‌های سوداگرانه می‌پردازند و در واقع دقیب اصلی بخش تولید کشور بانک‌ها هستند. 

رئیس‌ مرکز پژوهش‌های مجلس عنوان کرد:‌ ما در برنامه های خود در نظر داریم که یک بانک مولد و خاصه برای حمایت از تولید در سطح ملی ایجاد  کنیم که از طریق مواهب و امکاناتی که در کشور خلق می‌شود، امکانی را فراهم می‌کنم که تولیدگر بداند دستخوش رانت قرار نخواهد گرفت. این بانک مولد وام‌هایی با سود کم در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهد و نظارت دقیقی از سوی بانک مولد صورت خواهد گرفت تا این تسهیلات به درستی و در مسیر تولید هزینه شود.

زاکانی گفت:‌ یکی از مشکلات نظام پولی کشور این است که بانک‌ها می‌توانند برای خودشان بنگاه داری کنند و الان می‌بینیم که بانکهای خصوصی به بانکهای دولتی متصل شده اند و بانکهای دولتی نیز به بانک مرکزی در حالی که بانک باید تسهیلات اقتصادی به بخش تولید بدهد و از محل سود بنگاه‌های تولیدی امورات خود را بگذراند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها