کد خبر: ۴۸۵۸۶۰
زمان انتشار: ۱۳:۰۱     ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
با اوج گیری کرونا همانطور که نگران نبود تخت خالی برای بیماران هستیم، نگران کمبود جای خالی در سردخانه بیمارستان‌ها هم هستیم و از آنجایی که ورودی بیمارستان‌ها چندین برابر شده و همانگونه که امکانات موجود در بیمارستان‌ها از جمله دستگاه اکسیژن کفاف بیماران را نمی‌دهد، طبیعتا سردخانه‌ها هم جواب فوتی‌ها را نمی‌دهند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از میزان، حسین کرمانپور در خصوص توییتی که چندی پیش درباره تکمیل ظرفیت سردخانه یک بیمارستان منتشر کرده بود، به میزان گفت: من در مورد یک بیمارستان چنین مطلبی را بیان کردم نه همه بیمارستان‌ها؛ البته ممکن است این اتفاق در بیمارستان‌های دیگر هم رخ داده باشد و من این موضوع را رد نمی‌کنم، اما من یک بیمارستان را دیدم که این شرایط را داشت و تا به حال با چنین صحنه‌ای مواجه نشده بودم و این امر نشان می‌دهد که تعداد بیماران به شدت افزایش یافته است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا این جانباختگان به آرامستان منتقل نشده بودند؟، توضیح داد: در صورتی که فرد متوفی مجهول‌الهویه نباشد، بستگانش باید به بیمارستان مراجعه و مدارک را کامل کنند تا گواهی فوت صادر شود و بعد از آن به بهشت زهرا معرفی شوند تا برای انتقال متوفی آمبولانس فرستاده شود و این اقدامات فرایند معمول تمام بیمارستان‌ها است و باید بین بیمارستان، بهشت زهرا و بستگان فرد فوت شده هماهنگی ایجاد شود.

مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تمام این اقدامات معمولا طی یک روز انجام می‌گردد و آیا این سردخانه طی یک روز ظرفیتش تکمیل شده است؟، متذکر شد: آمار فوتی‌ها در حال افزایش است و حدود ۴۰۰ نفر در روز بر اثر این بیماری در کشور فوت می‌کنند و تهران هم یکی از شهر‌هایی است که بیشترین آمار فوتی را در چند ماه گذشته داشته است و این میزان مرگ‌ومیر بالاخره باید در جایی تاثیر خود را نشان دهد.

وی افزود: پیش از شیوع کرونا ممکن بود یک بیمار فوت شده چند روز در سردخانه بماند و همراهانش بعد از دو تا سه روز به دنبال کارهایش بیایند چرا که تعداد مرگ‌ومیر در بیمارستان‌ها آنقدر زیاد نبود که با کمبود جا در سردخانه مواجه شویم، اما با اوج گیری کرونا همانطور که نگران نبود تخت خالی برای بیماران هستیم، نگران کمبود جای خالی در سردخانه بیمارستان‌ها هم هستیم و از آنجایی که ورودی بیمارستان‌ها چندین برابر شده و همانگونه که امکانات موجود در بیمارستان‌ها از جمله دستگاه اکسیژن کفاف بیماران را نمی‌دهد، طبیعتا سردخانه‌ها هم جواب فوتی‌ها را نمی‌دهند.

البته تعداد چنین بیمارستان‌هایی که ظرفیت سرخانه آن‌ها پر شده باشد، زیاد نیست، اما در هر صورت چنین اتفاقی در کشور نوبر است.

کرمانپور در پاسخ به این سوال که مگر ظرفیت سردخانه‌ها چه قدر هستند که تنها در طی یک روز با کمبود جا مواجه شدیم؟، اظهار کرد: سردخانه‌ بیمارستان‌ها برای زمان اپیدمی طراحی نشده و بر اساس ظرفیت بیمارستان‌ها تعبیه شده اند؛ طبیعی است که درصد کمی از بیمارانی که وارد بیمارستان می‌شوند، فوت کنند و به همین دلیل به نسبت تعداد تخت‌های بیمارستان برای سردخانه ظرفیت تعیین می‌شود، همانگونه که به نسبت تخت‌های بیمارستان ظرفیت اورژانس، icu و... در نظر گرفته می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه ظرفیت سردخانه‌ها استادارد است و در زمان اپیدمی که میزان فوت از حد طبیعی فراتر می‌رود سردخانه‌ها دیگر کفاف نمی‌دهند و این مسئله نشان می‌دهد که میزان فوتی‌ها از حد استاندارد فراتر رفته است، بیان کرد: همه این نکات مطرح می‌شود تا مردم دقت خود را نسبت به بیماری کرونا بالا ببرند و رعایت پروتکل‌ها را جدی بگیرند چرا که در حال حاضر واقعا شرایط فاجه آمیز است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها