محمدعلی نمازی در واکنش به اینکه بسیاری از اصلاحطلبان بر این باورند که حزب کارگزاران سازندگی در اقلیت قرار دارد، گفت:از زمانی که شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان با محوریت خاتمی تشکیل شده است، حزب کارگزاران کاملاً با این شورا همراه بوده و برای ورود به انتخابات نیز مکانیزم این شورا را مدنظر قرار داده است. علاوه بر این مرعشی از جمله چهرههای حقیقی است که خاتمی او را برای حضور در این مجموعه، انتخاب کرده است. بنابراین حزب کارگزاران سازندگی در هیچ مقطعی ساز جداگانهای نزده و در همه جا در قالب شورای هماهنگی یا شورای عالی سیاستگذاری با اصلاحطلبان همراه بوده، تکروی نکرده و از تصمیمات شورا هم پیروی کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: به نظر میرسد با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات مهم کشور، طرح مباحثی از قبیل اینکه حزب یا گروهی در اقلیت یک جریان قرار دارد، به هیچ وجه درست نیست. در حال حاضر طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در نهاد اجماعساز حضور دارد، همچنین او و مجموعه حزب کارگزاران سازندگی برای تهیه منشوری نهاد اجماع ساز بسیار فعالیت کرد. در حقیقت از زمانی که جبهه اصلاحات ایران تشکیل شده مرعشی به عنوان عضو حقیقی و طاهرنژاد به عنوان عضو حقوقی با این گعده همراه بودند، مرتباً در جلسات شرکت کردند و حزب مصوبات آن جبهه را کاملاً مراعات و اجرا کرده است.
نمازی با تاکید بر وحدت در میان اصلاحطلبان تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات اصلاحطلبان باید یک حرف بزنند، یک موضع داشته باشند، یک کار انجام دهند که از قبال این وحدت یک خروجی از ائتلاف بیرون بیاید و به مردم معرفی کرده و آنها را برای انتخابات بسیج کنند.حزب کارگزاران از مهمترین احزاب فعلی کشور است که در مقاطع انتخابات مختلف همیشه با خاتمی و شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب هماهنگ بوده و تکروی نکرده است. در انتخابات ۹۸ که کارگزاران لیست داد، جریان اصلاحات به گونهای با کارگزاران برخورد نکرد که این حزب در اقلیت قرار بگیرد.
اقدام حزب کارگزاران در انتخابات ۹۸ خلاف تصمیم شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نبود
وی ادامه داد: در انتخابات ۹۸ هم قرار شد لیست ائتلافی به نام لیست شورای هماهنگی اصلاحطلبان منتشر نشود اما خود احزاب مختار شدند که در این زمینه فعالیت کنند. بنابراین کارگزاران لیست داد، اگرچه حتی بنده هم با معرفی کاندیدا مخالف بودم اما شرایط به این ترتیب نبود که خلاف تصمیم شورای هماهنگی یا جبهه سیاستگذاری اصلاحطلبان اقدامی صورت گرفته باشد.
نمازی در بخش دیگری از صحبتهای خود در واکنش به اینکه پیش از این برخی نزدیکان لاریجانی از اصرار اصلاحطلبان به او برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان کاندیدای این جریان خبر دادند در مجموع در صورت ورود لاریجانی به انتخابات او به عنوان را باید کاندیدای اصلاحطلب شناخته میشود یا اصولگرا؟ متذکر شد: خاستگاه برادران لاریجانی تا قبل از یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، جریان اصولگرا بوده و همیشه همه آنها از سوی آن طیف مورد حمایت قرار گرفتهاند اما علی لاریجانی در آخرین دورهای که نماینده مجلس بود، در برخی موارد مستقل عمل کرد.
لاریجانی در مجلس با اصلاحطلبان همراهی کرد
این چهره اصلاحطلب خاطرنشان کرد: از جمله در مباحثی به تصویب رساندن برجام مستقل عمل کرد چراکه محکم ایستاد و برجام به تأیید مجلس شورای اسلامی رسید و بعد هم برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس کاندیدا نشد. همچنین در مذاکرات و صحبتهای غیرعلنی، معمولاً مواضع متضاد و یا در تعارض با اصلاحطلبان نداشته، حتی تا حدودی هم همراهی داشته اما همراهی لاریجانی با مواضع اصولگراها بیشتر بوده است. اگر لاریجانی در این انتخابات وارد عرصه شود، نه کاندیدای اصولگرایان و نه کاندیدای اصلاحطلبان است.
نمازی با تاکید بر اینکه بعد از روحانی، لاریجانی میتواند مذاکرات برجام را ادامه دهد، گفت: در حال حاضر ارزیابیها به این صورت است که پیشبینی میشود مذاکرات برجام در دولت فعلی به پایان نمیرسد لذا لاریجانی مناسبترین فرد برای ادامه این مذاکرات است. از طرف دیگر نه تنها لاریجانی خاستگاه اصولگرایی دارد، بلکه فوت و فن کار را هم بلد است و توانش را هم دارد لذا در این راه میتواند اصولگرایان را جذب و از کمک و پتانسیل آنها استفاده کند.
وی در پایان یادآور شد: اصلاحطلبان اعلام کردند که کاندیدای استیجاری نخواهند داشت اما در بین اعضای حزب کارگزاران، عطریانفر چندین بار اعلام کرده که ممکن است اگر اصلاحطلبان هم کاندیدای حداکثری نداشته باشند، بعضی از احزاب این جناح بخواهند از لاریجانی حمایت کنند