کد خبر: ۴۸۴۸۱
زمان انتشار: ۲۰:۰۷     ۲۰ فروردين ۱۳۹۱
در حالی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران استان تهران، بالا بودن قیمت نهاده‌های دام را عامل توجیه ناپذیر شدن فروش به قیمت مصوب 630 تومانی شیر می‌داند که مدیر عامل اتحادیه فراورده‌های لبنی هم گرانفروشی دامداران را عامل درخواست مجدد مجوز افزایش قیمت لبنیات عنوان می‌کند.

فارس، در حالی مدیر عامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی دلیل افزایش اخیر قیمت لبنیات از سوی برخی کارخانه‌ها را گرانفروشی شیر از سوی دامداران می‌داند که رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران استان تهران بالا بودن قیمت نهاده‌ها و خوراک دام را عامل بالا رفتن قیمت تمام شده و توجیه ناپذیر بودن قیمت مصوب عنوان می‌کند.

اخیرا قیمت شیر و لبنیات در بازار بعد از سه بار افزایش رسمی و در کنار آن غیررسمی که به بیش از 55 درصد افزایش در سال گذشته رسید، در سال جدید دوباره از سوی کارخانه‌ها قیمت‌ها افزایش یافت که مدیر عامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی آن را نوعی مجاب کردن سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده برای موافقت با افزایش مجدد قیمت در سال جاری خواند.

به گفته مدیرعامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی به رغم مصوبه برای فروش شیر به قیمت 630 تومان اما چنین نشد و در حال حاضر میانگین خرید قیمت شیر از دامداران به۷۳۰ تومان در هر کیلوگرم رسیده است که تولید را برای کارخانه‌ها توجیه‌ناپذیر می‌کند.

* قیمت بالای نهاده‌ها عامل گرانی شیر

اما رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران استان تهران در پاسخ به این موضوع می‌گوید: قیمت نهاده‌های تولید(علوفه) طی مدت 2 ماه گذسته در برخی از اقلام افزایشی تا حدود 5/2 برابر را در برداشته است،به عنوان مثال کنجاله سویا از حدود 4800 ریال به حدود 14500 ریال، کنجاله کلزا از حدود 4000 ریال به حدود 10500 ریال، یونجه خشک از حدود 4200 ریال به حدود 8800 ریال و سیلوی ذرت از حدود 1000 ریال به حدود 1800 ریال در هر کیلو رسیده است که این افزایش قیمت افسار گسیخته در بخش غذای دام که حدود 70% قیمت تمام شده 1 کیلوگرم شیر را تشکیل می‌دهد، صنعت دامپروری کشور را فلج کرده و این صنعت را به ورطه‌ی ورشکستگی می‌کشاند.

*ضرر 1717 ریالی با فروش قیمت مصوب شیر

احمد مقدسی ادامه داد: در اسفند ماه سال 1390  قیمت تمام شده یک کیلوگرم شیر درب دامداری بدون احتساب سود 8017 ریال و با احتساب سود متعارف 10% برابر 8800 ریال بود، حال آنکه در سال جدید همراه با افزایش سایر هزینه‌ها این قیمت همچنان افزایش خواهد داشت و به همین دلیل قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار مبنی بر فروش هر کیلوگرم شیر 6300 ریال مورد پذیرش دامداران نبوده و قیمت مذکور در حال حاضر در هر کیلو 1717 ریال  ضرر را برای دامدار در پی دارد.

*دامداران قادر به عرضه شیر با قیمت مصوب نیستند

مقدسی می‌گوید: دامداران قادر به عرضه‌ی شیر به قیمت مصوب نیستند و در صورت ادامه‌ این روند غیراقتصادی، ناچار به روانه کردن دام‌های خود حتی در صورت آبستن بودن به کشتارگاه‌ها هستند. این امر منجر به ایجاد بحران در تولید شیر و گوشت خواهد شد و امنیت غذایی و شغلی کشور به مخاطره خواهد افتاد.

*صنعت دامپروری و لبنی باید همسو باشند

 وی می‌گوید: با حذف و نابودی صنعت دامپروری کشور در حقیقت صنایع لبنی کشور نیز نابود خواهند شد و برای جلوگیری از این معضل و حفظ هر دو صنعت هماهنگی و همکاری خوبی را با انجمن صنفی گاوداران شروع کرده‌ایم که این امر نهایتا منجر به استقلال و حفظ امنیت غذایی و شغلی کشور خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران استان تهران پیشنهاد می‌کند: اتحادیه تعاونیهای فرآورده‌های لبنی نیز همچون انجمن صنایع لبنی در کنار انجمن صنفی گاوداران قرار گیرد تا با همفکری و هم‌اندیشی مشکلات دو صنعت را حل نماییم چرا که این دو صنعت مانند دانه‌های یک زنجیر به یکدیگر متصلند و حذف هر یک منجر به نابودی دیگری خواهد شد.

به هر حال آنچه مسلم است مرز این قیمت‌ها باید از سوی مرجع قانونی مشخصی تعیین شود، اگر مصوبه‌ای به تصویب می‌رسد، ضمانت اجرایی هم بایدداشته باشد و گرنه افزایش‌های خودسرانه‌ای که اتفاق می‌افتد، تنها مردم را تحت فشار قرار خواهد داد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها