در این باره بررسیهای پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) نشان میدهد:
1_ فارغ از مبلغ ادعا شده، هنگام پذیرش بیمار هیچ هزینهای از وی دریافت نمیشود و همه آنچه که باید یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان دولتی پرداخت کند؛ پس از ترخیص وی است.
2_ درخصوص مبلغ ادعا شده بیبیسی نیز، همه افراد مشکوک به کرونا که در بیمارستان بستری میشوند، در صورتی که دارای بیمه سلامت نباشند؛ بلافاصله «بیمه روی تخت بیمارستان» شده و تنها 10 درصد هزینه بیمارستان را پرداخت میکنند.
3_ اگر بیمار توان پرداخت این رقم را هم نداشته باشد، به مددکاری بیمارستانها ابلاغ شده که 10 درصد سهم بیمار را مددکاری بپردازند و بیماران کم بضاعت رایگان ترخیص میشوند.
به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، طبق هماهنگیهایی با وزارت رفاه صورت گرفته، ارزیابی وسعی که یک ماه زمان میبرد، ظرف یک روز انجام میشود.
4_ بخشی از اتباع خارجی که بیمه هستند، از طریق بیمه و مثل سایر شهروندان ایرانی هزینههای درمان را پرداخت میکنند و برای گروهی که بیمه ندارند، مددکاری بیمارستان کمک میکند تا روند درمان آنها انجام شود و برای تکمیل درمان میتوانند بخشی از هزینه را از موسسات خیریه و دفتر مراجع معظم تقلید تامین کنند.
5_ تمام داروهای مورد مصرف در کرونا، تحت پوشش بیمهها قرار دارد و در این زمینه نیز اگر بیمار، بیمه نبوده و توان پرداخت هزینههای دارو را نداشته باشد؛ بازهم مددکاری میتواند بیمار را به مراکز خیریه معرفی کند.
دولت انگلیس در اوایل شیوع بیماری کرونا در کشورش، سیاست «ایمنی گلهای» را اتخاذ کرده و معتقد بود میلیونها نفر از جمعیت کشورها باید به این ویروس مبتلا شوند تا سرعت شیوع بیماری کنترل شود. این درحالی است که از همان ابتدا شیوع کرونا در جهان، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود که افراد مسن و دارای بیماری زمینهای نسبت به این ویروس حساسیت بیشتری دارند.
دولت انگلیس با علم به این که این سیاست بسیاری از افراد ضعیف را از بین خواهد برد؛ تا مدتها این سیاست را اعمال میکرد و از این طریق، باعث کشته شدن هزاران تن در کشورش شد. با این حال بیبیسی فارسی به عنوان یکی از رسانههای دولتی انگلیس ترجیح داد در این باره سکوت اختیار کند.
انتشار فایل صوتی هزینه نجومی درمان بیماران مبتلا به کرونا در قم نیز، اولین دروغپردازی و سیاهنمایی بیبیسی فارسی در خصوص شیوع کرونا در ایران نیست. بیبیسی فارسی پیشتر نیز در پی ابتلای ایرج حریرچی به بیماری کرونا نوشته بود: "مبتلا شدن معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی به ویروس کرونا طنز تلخی است که عمق فاجعه مدیریت کلان در جمهوری اسلامی را هویدا میکند؛ فردی که خود پزشک است و در جایگاهی قرار گرفته که باید کشوری را از ابتلا نجات دهد، نمیتواند از خودش مراقبت کند."
درست پس از یک روز از خبر ابتلای حریرچی به ویروس کرونا و شانتاژ بیبیسی فارسی، وزیر بهداشت انگلیس در ۲۵ اسفند ۹۸ در گفتگو با نشریه تایم اعلام کرد: "جزو اولین نفراتی بودم که در انگلیس، نتیجه تست کرونایش مثبت شده است و ویروس کرونا را به مادر ۸۴ سالهام هم منتقل کردهام." اما این رسانه انگلیسی ترجیح داد در قبال این خبر نیز سیاست سکوت و سانسور در پیش بگیرید و همچنان توجهاش را معطوف به ایران نگه دارد.